REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dietos laikymasis gali būti labai sunkus ir atima daug laiko. Be to, tai gali jums sukelti alkio jausmą. Bet mes turime jums gerų naujienų: maži įpročiai, gali padėti sumažinti apetitą.

Dietos laikymasis gali būti labai sunkus ir atima daug laiko. Be to, tai gali jums sukelti alkio jausmą. Bet mes turime jums gerų naujienų: maži įpročiai, gali padėti sumažinti apetitą.

REKLAMA

„Bright Side“ komanda pateikia sąrašą gudrybių, kurias galėtumėte įtraukti į savo gyvenimą.

1. Valgykite aštresnį maistą.

Pabarstykite aštrių prieskonių ant mėgstamo maisto. Tai labai paprastas triukas, kuris paaštrina jūsų maisto skonį ir mažina alkį.

„Mes nustatėme, kad raudonųjų pipirų vartojimas gali padėti suvaldyti apetitą ir sudeginti daugiau kalorijų po valgio, ypač asmenims, kurie reguliariai nevartoja prieskonių“, – teigė vienas iš šio tyrimo tyrėjų.

2. Gerkite iš aukštos stiklinės.

Dietos metu nerekomenduojama vartoti saldžių gėrimų. Paprastas triukas, norint suvartoti mažiau, neišbraukiant mėgstamo gėrimo, yra pilti juos į mažesnes, bet aukštesnes taures. Kaip teigė šis tyrimas, jums atrodys, kad teko atsigerti daugiau. Įdėkite dar šiek tiek ledo į savo gėrimą, kad jis atrodytų dar pilnesnis (kai jo iš tikrųjų mažiau)!

REKLAMA
REKLAMA

3. Mėgaukitės pipirmėtėmis.

Pipirmėtės kvapas ir skonis gali paskatinti svorio metimą kovojant su bet kokiu maisto potraukiu, kurį galite jausti dienos metu. Taigi, norėdami sumažinti per dažną užkandžiavimą, siūlome nusipirkti mėtų kvapo žvakę arba dienos metu išgerti skanios mėtų arbatos.

REKLAMA

4. Valgykite nedominuojančia ranka.

Tai gali būti šiek tiek iššūkis, tačiau valgymas „neteisinga“ ranka privers valgyti lėčiau ir bus atsargesnis. Sakoma, kad tai sumažins alkį ir padidins pasitenkinimą tarp valgymų.

5. Nusipirkite spalvotų lėkščių rinkinį.

Šis tyrimas rodo, kad spalvų ir maisto kontrastas yra raktas, leidžiantis suvalgyti mažiau. Nors priežastis dar nėra visiškai aiški, atlikus kitus tyrimus nustatyta, kad žmonės, valgantys iš raudonos lėkštės, suvartoja mažiau, nepriklausomai nuo maisto spalvos.

6. Kiekvieną patiekalą pradėkite nuo stiklinės vandens.

Geriamojo vandens ir vaistažolių arbatos vartojimas padės jus patenkinti visą dieną. Laimei, vanduo yra vienas iš nedaugelio dalykų, kuriuos galite leisti tiek, kiek norite, nesijaudindami apie kalorijų suvartojimą.

7. Valgykite daugiau daržovių

Paprastas būdas sumažinti kalorijas yra tai, kad patiekiate maistą su daugybe daržovių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų