REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien sunku rasti žmogų, kuris neturėtų telefono. Esame prie jų prisirišę ir laikome juos savo rankose. Mes nešamės juos kartu visur, net į vonią ir lovą. Tačiau kai kuriose vietose laikomas telefonas gali būti pavojingas įrenginiui ir jūsų sveikatai.

Šiandien sunku rasti žmogų, kuris neturėtų telefono. Esame prie jų prisirišę ir laikome juos savo rankose. Mes nešamės juos kartu visur, net į vonią ir lovą. Tačiau kai kuriose vietose laikomas telefonas gali būti pavojingas įrenginiui ir jūsų sveikatai.

REKLAMA

„Bright Side“ sudarė sąrašą, kur neturėtumėte laikyti savo mobiliojo telefono. Be to, sužinosite, kodėl geriau nekrauti telefono šalia lovos ir dar keletą naudingų patarimų.

Galinė kišenė

Neabejotinai labai patogu nešiotis telefoną galinėje kelnių kišenėje. Bet pasirinkę šią vietą galime susidurti su šiomis problemomis:

Telefonai turi jutiklinius ekranus ir reaguoja ne tik į pirštus. Dėl šios priežasties labai lengva surinkti numerius ir kažkam paskambinti net to nežinant. Dažnas skrandžio ir kojų skausmas gali būti ir telefono kišenėje padarinys. Taip pat lengva pamiršti telefoną, jį sugadinti ar pamesti.

Priekinė kišenė

Vyrai nenešioja rankinių, todėl jiems patogu įsidėti telefoną į priekinę kišenę. Tačiau dėl to gali nukentėti vyrų sveikata. Tyrimais įrodyta, kad telefono elektromagnetinė spinduliuotė neigiamai veikia spermos kokybę ir kiekį. Kuo ilgiau vyras laiko telefoną kelnėse, tuo didesnė rizika.

REKLAMA
REKLAMA

Prie odos

Nelaikykite mobiliojo telefono prie savo odos. Kai tai padarysite, bakterijos iš ekrano ir telefono mygtukų perkeliamos į jūsų veido odą, o elektromagnetinė spinduliuotė tampa dar artimesnė. Bet kaip tada mes galime kalbėtis telefonu? Tarp prietaiso ir odos palikite mažiausiai 0,5–1,5 cm.

REKLAMA

Įkrovimas

Ne, telefono įkrovimas nekenkia jūsų sveikatai (išskyrus elektromagnetinę spinduliuotę, jei esate šalia). Bet geriau nepalikti savo mobiliojo telefono krautis per naktį. Tai gali sutrumpinti telefono akumuliatoriaus tarnavimo laiką ir sumažinti akumuliatoriaus efektyvumą.

Šaltos vietos

Jei lauke šalta ir temperatūra nukrenta žemiau nulio, pasirūpinkite savo telefonu. Nepalikite jo ilgą laiką automobilyje. Temperatūrų skirtumas yra labai žalingas išmaniesiems įrenginiams. Kai vėliau savo įrenginį nusinešate į šiltą vietą, susidaro kondensatas ir tai gali sukelti problemų su vidinėmis telefono detalėmis. Jei šaltuoju metų laiku dažnai einate lauke, nusipirkite šalčiui atsparų telefono dėklą.

REKLAMA
REKLAMA

Karštos vietos

Aukšta temperatūra taip pat kenkia elektronikai. Karštu oru nerekomenduojama palikti telefono automobilyje ar paplūdimyje ant saulės. Taip pat geriau nelaikyti jo šalia krosnies.

Vežimėlis

Skubančios mamos dažnai įdeda telefoną į vežimėlį. Kai kurie tyrinėtojai teigia, kad tai nėra saugu. Mobiliųjų telefonų poveikis vaikams gali būti tokių elgesio problemų, kaip hiperaktyvumas ir dėmesio stokos, priežastis.

Po savo pagalve

Nelaikykite telefono po pagalve. Tam yra kelios priežastys:

Naktį dažnai ateina pranešimai, dėl kurių ekranas švyti. Pašalinė šviesa veikia melatonino gamybą. Visa tai lemia miego, kuris yra labai svarbus kūnui, problemas. Ilgalaikė elektromagnetinė spinduliuotė sukelia galvos skausmą ir galvos svaigimą. 

Taip pat yra buvę telefonų sprogimų ir gaisrų atvejų. Dengdami telefoną pagalve, padidinsite galimybę tam įvykti. Jeigu įkraunamą telefoną laikote po pagalve, telefonas išskiria šilumą, o šiluma neišlįs iš pagalvės audinio. Geriau kraukite jį  toliau nuo savęs, savo lovos ir kitų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų