REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Apie tragediją Josvainiuose prabilo žuvusių vaikinų draugė: sunku patikėti, kad jų nebėra

Praėjusią savaitę visą Lietuvą sukrėtė avarija Kėdainių rajone, Josvainių miestelyje, kurioje girtas nuo policijos bėgęs vairuotojas pražudė du jaunus vaikinus. Nors vaikinus pražudžiusio vairuotojo greitis dar nėra tiksliai žinomas, tačiau spidometre greičio rodyklė buvo užstrigusi ties 180 km/h. Smūgis buvo toks stiprus, kad iš į medį atsitrenkusios „Audi" liko tik metalo krūva, o ja važiavę jaunuoliai žuvo iš karto.

4

Praėjusią savaitę visą Lietuvą sukrėtė avarija Kėdainių rajone, Josvainių miestelyje, kurioje girtas nuo policijos bėgęs vairuotojas pražudė du jaunus vaikinus. Nors vaikinus pražudžiusio vairuotojo greitis dar nėra tiksliai žinomas, tačiau spidometre greičio rodyklė buvo užstrigusi ties 180 km/h. Smūgis buvo toks stiprus, kad iš į medį atsitrenkusios „Audi" liko tik metalo krūva, o ja važiavę jaunuoliai žuvo iš karto.

REKLAMA

Apie žuvusius vaikinus ir nuotaikas miestelyje, naujienų portalui tv3.lt sutiko papasakoti miestelio gyventoja, buvusi vieno iš žuvusių vaikinų klasiokė Emilija Adomaitytė.

Pasak merginos, nuotaikos miestelyje vyrauja slogios, o ši tragedija tapo pagrindine visų pokalbių tema.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tikrųjų visi yra stipriai sukrėsti. Tą vakarą žudikui, kitaip to žmogaus pavadinti negaliu, galėjo pakliūti bet kas, nes tą dieną ten važiavo tikrai daug pažįstamų ir pusvalandžiu anksčiau. Iš tikrųjų visiems yra labai baisu ir labai liūdna“, – sako ji.

REKLAMA

Mergina pasakoja, kad vaikinai buvo labai linksmi, draugiški ir geri žmonės. Vienas iš jų – buvo jos klasiokas. Vaikinas buvo grįžęs į Lietuvą ir remontavo tėvų namus.

„Apie jį tik geriausi prisiminimai. Labai mėgo žaisti krepšinį. Buvo neseniai sugrįžęs iš emigracijos, nes ten dirbo, remontavo tėvų namą. O kitas vaikinas buvo būsimas dvyliktokas, buvo aktyvus linksmas. Abu turėjo daug draugų. Jie gyveno toje pačioje gyvenvietėje ir dažnai leisdavo laiką kartu“, – pasakoja Emilija.

Žuvęs vaikinas nemėgo greičio

Kiek yra žinoma, vaikinai važiavo namo. Pasak jos, veikiausiai jie važiavo iš Kėdainių, nes miestelio jaunimas labai mėgsta vakarus leisti Kėdainių senamiestyje arba važiuoti iki degalinės išgerti kavos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai žinau, kad vaikinai važiavo namo ir važiavo leistinu greičiu, nes vairuotojas buvo mano klasiokas ir asmeniškai žinau, kad jis niekada nevairuodavo neleistinu greičiu ar nedarydavo staigių manevrų. Nebuvo tokių dalykų.

Mūsų klasėje buvo ir žmonių, kurie su juo buvo visus 12 metų. Aš pati su juo susipažinau septintoje ar aštuntoje klasėje. Nebuvome mes su juo patys geriausi draugai, bet kaip klasės draugai puikiai sutarėme ir apie jį nieko blogo negalėčiau pasakyti“, – pasakoja ji.

Mergina apie šią tragedija sužinojo iš socialinių tinklų. Atsikėlus ryte, merginą apėmė nuojauta, kad reikia pasitikrinti naujienas socialiniuose tinkluose, o tai, ką ji pamatė, labai išgąsdino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apie įvykį sužinojau iš vietinės spaudos ir mūsų meras buvo juo pasidalinęs. Iš karto paskambinau namiškiams, nes pamačiusi žuvusiųjų metus labai išsigandau, nes mano brolis yra tokio paties amžiaus, kaip vienas iš žuvusiųjų. Šiek tiek nurimau, kad šeimoje viskas gerai, bet vėliau vėl labai nuliūdau sužinojusi, kad tai artimi žmonės man“, – sako Emilija.

Šeima nori ramybės

Pasak merginos, apie vaikinus išliks patys geriausi prisiminimai – išliks abiejų šypsenos atmintyje ir draugiškas „labas“ prasilenkiant. Emilija sako, kad labiau norėtų tikėti, kad jie kažkur toli išvažiavo ir miestelio gyventojai ir artimieji nebegalės matyti jų kasdien, o ne tai, kad visi tiesiog jų neteko.

REKLAMA

Mergina po tragedijos bendravo ir su netektį išgyvenančiomis šeimomis.

„Tikriausiai tokios tragedijos akivaizdoje negali būti kitokios nuotaikos, apart siaubingos. Artimiesiems tai didžiulė didžiulė netektis. Dar baisiau, kiek man žinoma, buvusio klasioko šeima nebuvo Lietuvoje, jie dirba ir gyvena užsienyje, todėl jie šie žinią tikriausiai išgirdo telefonu. Tai yra labai baisu. Artimųjų skausmui nėra žodžių apibūdinti.

Šita tragedija labai palietė visus žmonės ne tik šiame miestelyje, bet ir aplinkiniuose. Pastebėjau, kad vaikinų išlydėjime buvo didelis žmonių kiekis. Šeimoms visi pažįstami ir artimieji labai stengiasi padėti ir dabar jiems labiausiai reikėtų ramybės ir susitaikymo“, – apie nuotaikas šeimoje pasakoja ji.

REKLAMA

Siunčia žinutę

Prieš keletą metų Josvainių miestelyje įvyko dar viena kraupi avarija. Nors, pasak merginos, autoįvykiai miestelyje nėra dažni, tačiau juos dažniausiai ir sukelia alkoholio išgėrę ar greitį viršijantys asmenys.

„Pavadinčiau mūsų miestelį tranzitiniu, nes pro jį dažnai pravažiuoja ir dideli automobiliai, sunkvežimiai, todėl Kėdainių gatvėje visada yra intensyvus eismas, ten budi pareigūnai, būna ir trikojai pastatyti.

Iš tikrųjų tie, kurie aplink gyvena, tikrai stengiasi tvarkingai važiuoti. Nors eismo įvykiai nėra dažni, bet keli skaudūs tikrai buvo. Tačiau jie buvo iššaukti ar didelio greičio, arba alkoholio“, – pasakoja mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusio klasioko žūtis merginą sukrėtė ir ji siunčia žinią visiems, kurių dėka tokių skaudžių nelaimių galėtų sumažėti.

„Aš noriu nusiųsti žinutę visiems žmonėms, nes būdami pilietiškais mes galime kažkiek tokių situacijų išvengti. Mes turėtume pastebėti tokius žmones ir pasitaikius situacijai, kad išgėręs nori sėsti už vairo, atimti iš jo raktelius arba, jeigu nebegalima jo sustabdyti, iškart pranešti policijos pareigūnams.

O patiems vairuotojams turiu paprastą žinutę – gal tą akimirką neatrodo, kad kažkas galėtų atsitikti, tačiau viena akimirka gali pakeisti daugybės žmonių gyvenimus, ne tik to paties, kuris nusprendžia sėsti už vairo neblaivus, bet ir aplinkinių.

Ta viena akimirka, kuri įsirėžia visiems į atmintį, jos niekada nebepakeisi ir neatsuksi, o su ta kančia turėsi gyventi visą likusį gyvenimą. Aš tikrai nemanau, kad verta sėsti už vairo ir taip žudyti žmones, nes juk taip nutinka“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų