REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite išvalyti veido spalvą, pagerinti nuotaiką ir sumažinti vėžio, širdies ligų ir kitų pavojų sveikatai riziką? Ne, atsakymas pateiktas ne stebuklingoje piliulėje – jis yra kur kas paprastesnis. Mylėjimasis gali pagerinti jūsų bendrą sveikatą daugeliu stebėtinų būdų.

Norite išvalyti veido spalvą, pagerinti nuotaiką ir sumažinti vėžio, širdies ligų ir kitų pavojų sveikatai riziką? Ne, atsakymas pateiktas ne stebuklingoje piliulėje – jis yra kur kas paprastesnis. Mylėjimasis gali pagerinti jūsų bendrą sveikatą daugeliu stebėtinų būdų.

REKLAMA

„Buvo atlikta daugybė tyrimų, apibūdinančių sekso naudą sveikatai“, – sako Sandra L. Caron, doktorantė, sekso terapeutė ir šeimos santykių bei žmogaus seksualumo profesorė, rašoma everydayhealth.com.

Štai kaip seksas gali pagerinti jūsų sveikatą:

1. Pagerėjusi širdies sveikata

Kaip ir bet koks fizinis aktyvumas, seksas yra naudingas jūsų širdžiai. 2015 m. sausio mėn. „American Journal of Cardiology“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad vyrai, kurie turėjo lytinių santykių du kartus per savaitę ar daugiau, turėjo mažesnę širdies ir kraujagyslių ligų, tokių kaip insultas ar širdies smūgis, riziką nei tie, kurie turėjo lytinių santykių kartą per mėnesį ar mažiau.

Seksas iš tikrųjų gali būti laikomas gana gera mankštos forma: nedidelis tyrimas, paskelbtas 2013 m. spalio mėn. žurnale „PLoS One“, parodė, kad vyrai per sekso metu, kuris vidutiniškai trukdavo 25 minutes, sudegindavo vidutiniškai 4 kalorijas per minutę, o moterys sudegino 3 kalorijas.

REKLAMA
REKLAMA

2. Numalšina skausmą

Pažvelgus į savo partnerį ar net savo partnerio nuotrauką, gali palengvinti skausmą. Kitame „PLoS One“ paskelbtame tyrime, kuris buvo atliktas Stanfordo universitete Kalifornijoje, anesteziologai dalyviams parodė savo partnerių ar patrauklių nepažįstamų žmonių nuotraukas arba paprašė jų įsitraukti į žodžių žaidimą. Jie nustatė, kad pažvelgus į seksualinius partnerius skausmas sumažėja.

REKLAMA

Kiti tyrimai nustatė, kad moterys, gavusios gerą orgazmą, gali šiek tiek palengvinti menstruacijų mėšlungį.

3. Mažesnis stresas ir mažesnis kraujospūdis

Seksas gali padėti sumažinti stresą padidindamas endorfinų ir kitų hormonų, kurie pakelia nuotaiką. Kaip mankštos forma, ji taip pat gali padėti jus nuraminti. Be to, žurnale „Biological Psychology“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad seksualinis aktyvumas užkerta kelią kraujospūdžio padidėjimui stresinių įvykių metu.

4. Prostatos vėžio rizikos sumažinimas

2016 m. gruodžio mėn. žurnale „European Urology“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad vyrai, kurie ejakuliavo daugiau nei 21 kartą per mėnesį, palyginti su tais, kurie tai daro keturis – septynis kartus per mėnesį, turėjo 20 procentų mažesnę tikimybę susirgti prostatos vėžiu.

REKLAMA
REKLAMA

5. Geresnis miegas

Anot Nacionalinio miego fondo, orgazmai išskiria hormoną prolaktiną, kuris gali padėti jaustis mieguistam ir atsipalaidavusiam. Taigi nenustebkite, jei jūs ir jūsų partneris užmigsite netrukus po sekso ir pabusite žvalūs.

Šis miego ryšys taip pat veikia atvirkščiai: remiantis tyrimu, paskelbtu 2015 m. gegužės mėn. žurnale „Sexual Medicine“, pakankamai miego kiekis gali pagerinti jūsų seksualinę reakciją ir padidinti tikimybę, kad jūs reguliariai užsiimsite seksu. Tyrėjai išsiaiškino, kad moterys, kurios miegojo ilgesnį laiką, kitą dieną jautė didesnį lytinį potraukį.

6. Laimingesnė nuotaika ir tvirtesni santykiai

Nenuostabu, kad po sekso turite geresnę nuotaiką: yra biocheminių motyvų, kaip pajusti pagerėjusią nuotaiką kaip sekso naudą, pradedant neurotransmiteriais, kurie gali išsiskirti sekso metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Žvilganti, jauniau atrodanti oda

Pamate, kad „ryte po“ veide atsirado švytėjimas? Tai ne tik jūsų vaizduotė – tikrai atrodote geriau po sekso. „Seksas netgi padeda atrodyti jaunesniems“, – sako Caron. Šį spindesį galima priskirti prie streso mažinimo, geresnės nuotaikos ir kraujo apytakai odoje, o tai yra natūrali susijaudinimo proceso dalis.

Mėgavimasis sveiku lytiniu gyvenimu yra vienas didžiausių gyvenimo džiaugsmų. Žinojimas apie intymumą gali būti naudingas ir jūsų ilgalaikei sveikatai, ir tai daryti daug maloniau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų