naujienų portalas tv3.lt
2020.06.28 14:45

Darže užaugo daugybė braškių, o jūs jau pakankamai jų prišaldėte ir prisivalgėte? Irina dalinasi TOP 3 būdais, kaip tinkamai jas paruošti žiemai.

Braškės pagal Iriną (nuotr. asm. archyvo)

Braškės pagal Iriną (nuotr. asm. archyvo)

Braškės savo sultyse

„Štai ir atėjo tas metas, kai braškių prisirpo daugiau, nei pajėgiam suvalgyt. Dabar teks konservuoti, šaldyti, džiovinti, trinti, bet kokiais įmanomais būdais šį skanumyną bandyt išsaugoti žiemai. Šiemet braškių konservavimą pradėjau nuo šio recepto“, – sako ji.

Į 0,5 litro stiklainius sudėkite braškes, uždėkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus be kaupo, 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, 1 arbatinį šaukštelį mėtų sirupo (vietoj sirupo galima keletą mėtų lapelių) ir per naktį laikykite šaldytuve (kol atsirado sulčių).

„Po 12 val. braškės truputį susmenga ir būna ne pilnas stiklainis, todėl paėmiau iš kitų indėlių ir pridėjau. Tuomet stiklainius sustačiau į puodą ir juos kaitinau. Kai vanduo puode užvirė, viriau dar 8 min. Po kaitinimo cukrus ne visada būna pilnai ištirpęs, todėl stiklainį reikia atsargiai papurtyti kol ištirps. Stiklainius šiltai apklojau kol pilnai atvėso. Cukraus kiekį galit reguliuoti pagal savo skonį.

REKLAMA

Kartais braškes užberiu cukrumi ne stiklainiuose, bet kokiam nors didesniam inde, o vėliau, kai atsiranda sultys, sudedu į stiklainius“, – sako ji.

Braškių ir citrinų sulčių koncentratas

„Šiaip tai tuos braškių kubelius su citrinų sultimis šaldžiau žiemai, bet per tuos karščius nespėju šaldyti, nes namiškiai nuo šaldiklio nesitraukia... Vienas kubelis atvėsina puodelį vandens ir labai atgaivina“, – šypteli Irina.

Jums reikės: 1 stiklinės trintų uogų, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės citrinų sulčių.

Cukraus kiekį galit mažinti arba didinti pagal savo skonį. Viską sutrinkite su trintuvu ir supilstykite į ledukų maišelius.

Keptos braškės

„Jei jau spėjot braškėmis apsivalgyt, pripildyt stiklainius, šaldytuvus bei šaldiklius, bet jums vis dar norisi kažkokio įdomesnio recepto, gal tiks šitas“, – sako Irina.

Jums reikės: 200 gr. braškių, 100 gr. cukraus, 0,5–1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių. Kepti reikia mažais kiekiais. Galit iškarto kelias keptuvės užkaisti.

Ant įkaitintos keptuvės, vienu sluoksniu suberkite braškes, ant jų cukrų ir atsargiai pamaišant kepkite.

Kai cukrus pilnai ištirps, kepkite dar 7 min. Kai braškės pradės pliuškentis tirštame sirupe, įpilkite citrinų sultis. Iškeptas braškes supilstykite į stiklainius ir juos užsukite. Laikykite rūsyje.

„Pasigaminę šiuo receptu, turėsit labai skanių, karamelizuotų uogų tirštame sirupe“, – sako moteris.

Šaltinis: vakavimas.l

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
Tortilijų suktinukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros vakarais laukiate svečių? O galbūt norite pagaminti greitų užkandžių šeimai? Tuomet jums puikiai pravers šis tortilijų suktinukų receptas, kuriuo su skaitytojais ...
Puikus marinatas daržovėms (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, ...
Pasakė, kodėl braškės būna karčios: tai lemia 1 veiksnys (nuotr. Organizatorių)
Kvapnios, saldžios, sultingos – be braškių turbūt daugelis neįsivaizduoja vasaros. Taigi, ši TV3 „Ūkio šefas“ laida skirta šioms nuostabioms vasaros uogoms. Laidos vedėjas ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų