REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus karščio bangai namuose būti taip pat karšta, kaip ir lauke. Specialistė pasidalino keletu patarimų, kaip namus paversti vėsia atgaiva.

Atėjus karščio bangai namuose būti taip pat karšta, kaip ir lauke. Specialistė pasidalino keletu patarimų, kaip namus paversti vėsia atgaiva.

REKLAMA

Lucy Askew iš užuolaidų ir žaliuzių kompanijos pasidalino keletu patarimų, kaip kitą savaitę padaryti labiau pakenčiamą.

Norėdami užstoti saulės spindulius, naudokite žaliuzes/užuolaidas

Šilumos bangos metu jūsų namai turi būti vėsūs, ir, jei pastebėsite, kad įsileidžiate tiesioginius saulės spindulius, ypač po pietų, buvimo namuose sąlygos greitai tampa nepakeliamos.

Jei jūsų namuose dienos metu patenka daugybė saulės spindulių, rekomenduojama uždengti užuolaidas ar žaliuzes, kad saulės spinduliai nepatektų į jūsų namus. Tai leis šiek tiek atvėsinti namus karščio bangų metu.

Gerkite vandenį

Bet kokio karščio metu būtina gerti daug vandens; laikykite savo šaldytuve atsargas su vandeniu ir įdėkite keletą į šaldiklį, kuriuos galite naudoti kaip ledo blokus, kai temperatūra po pietų pasiekia aukščiausią temperatūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu, kad jūsų kūnas būtų hidratuotas, kad nepatirtumėte šilumos smūgio ar dehidratacijos sukelto galvos skausmo bei migrenos.

Maudykitės šiltame duše

Daugelis žmonių mano, kad šalti dušai padės atsivėsinti, tačiau iš tikrųjų šilti dušai daug efektyviau šaldo jus, kai jūsų kūno temperatūra yra pakilusi.

REKLAMA

Gerkite arbatą/kavą

Nors karščio bangos metu galite trokšti malonaus šalto gėrimo, tačiau buvo teigiama, kad geriant karštus gėrimus, pavyzdžiui, arbatą ar kavą, iš tikrųjų neutralizuojama šiluma ir atvėsinamas jūsų kūnas greičiau, nei šaltų gėrimų.

Taip yra todėl, kad karštas gėrimas pakels jūsų temperatūrą, dėl kurios jūsų kraujas teka link odos, todėl jūs prakaituojate ir galiausiai tai jus atšaldo..

Įmerkite riešus/kulkšnis į šaltą vandenį

Ant riešų ir kulkšnių yra spaudimo taškų, todėl, jei jaučiatės per daug įkaitęs, kodėl gi nepabandžius užpildyti dubenį šaltu vandeniu ir neatgaivinus riešų ir kulkšnių. Likęs kūnas greitai atvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų