Braškes namuose išlaikysite daug ilgiau: štai, ką reikia daryti

Kone kiekvienam sunku atsispirti saldžioms prisirpusioms braškėms. Jas galima naudoti desertams, kokteiliams, uogienėms, valgyti vos nuskintas. Tačiau šviežios braškės yra pakankamai greit gendantis produktas. Šis patarimas padės jas išsaugoti ir mėgautis ilgesnį laiką.

Braškės (nuotr. shutterstock.com)

Vienas iš būdų ilgiau išlaikyti braškes – panaudoti actą, kuris naikina kenksmingas bakterijas. Nereikėtų jaudintis ir dėl to, kad pasikeis braškių skonis – jas nuplovus, acto skonio nesijaus, rašoma berries.com.

Į matavimo indą pripilkite ¼ puodelio acto ir pusantro puodelio vandens. Šį kiekį galite reguliuoti priklausomai nuo to, kiek braškių planuojate mirkyti.

Tada sumaišytą actą ir vandenį įpilkite į dubenį ar stiklinį indą, sudėkite uogas ir leiskite mirkti maždaug penkias minutes. Vėliau braškes kruopščiai nuplaukite vandeniu, padėkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite nudžiūti.

Indelį, kuriame planuojate laikyti braškes, padenkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite sausas braškes ir uždenkite dangteliu. Taip braškes išsaugosite iki dviejų savaičių.

 

 

 


Rašyti komentarą...
A
Aha
2020-06-27 17:28:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
Pieva...
Atsakyti
-8

O
Onute
2020-06-28 05:07:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tiesa.
Atsakyti
-4

A
Aš as
2020-06-28 23:27:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
O braškių kiekis koks turėtų būti
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų