REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar žinojote, kad fotogeniškiausias Lietuvos vietas atrasti galima ne tik turistų numylėtose ir virtualiomis širdelėmis apdalintose sostinės gatvelėse, ant Galvės ežero pakrantės ar ant skardžio krašto Karklėje? Nors šios vietos gniaužia kvapą, tobuliems instagramo kadrams pasiruošusios ir mažiau žinomos, bet ne mažiau įspūdingos lokacijos.

Ar žinojote, kad fotogeniškiausias Lietuvos vietas atrasti galima ne tik turistų numylėtose ir virtualiomis širdelėmis apdalintose sostinės gatvelėse, ant Galvės ežero pakrantės ar ant skardžio krašto Karklėje? Nors šios vietos gniaužia kvapą, tobuliems instagramo kadrams pasiruošusios ir mažiau žinomos, bet ne mažiau įspūdingos lokacijos.

REKLAMA

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ ir Lietuvos turizmo informacijos centrai rekomenduoja nuotraukos tikrai vertus kampelius.

„Keliaujame ne tik dėl to, kad patirtume pažinimo džiaugsmą patys, bet ir tam, kad parvežtume bent dalelę tų įspūdžių savo draugams. Dėl šios priežasties užsienio šalyse gražiausios, socialiniams tinklams tinkamiausios lankytinos vietos yra žymimos. Taip ir mums kilo idėja į vieną vietą surinkti išskirtinumu pasižyminčias erdves“, – sako „Keliauk Lietuvoje“ produktų ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pasak I. Trakimaitės-Šeškuvienės, šis sąrašas yra skirtas po šalį keliaujantiems lietuviams, o kiek kitoks, žinomesnes lokacijas pristatantis „instagramiškiausių“ vietų rinkinys netrukus pasieks ir užsienio turistus.

REKLAMA
REKLAMA

Piliakalniuose prie bedugnės

https://www.instagram.com/p/CBgORE-F8JE/?utm_source=ig_web_copy_link

Kas sieja Sudargą, garsėjantį Kernavės kompleksui nenusileidžiančiais piliakalniais, ir žymųjį „Rugiuose prie bedugnės“ autorių Džeromą Selindžerį? Pasirodo, rašytojo prosenelis kilęs būtent iš Šakių rajono. Nuo šios vasaros piliakalnių ir Nemuno vingio fone – įspūdinga rokenroliška rūdijančio plieno skulptūra rašytojui su citata dvejomis kalbomis „Aš saugau vaikus, kad jie nenukristų į bedugnę“.

REKLAMA

Sudargas, Šakių r. | Daugiau informacijos

Pienovežių lempų šviesoje

https://www.instagram.com/p/B17LeVfgrjw/?utm_source=ig_web_copy_link

AB „Rokiškio sūris“ prikėlė naujam gyvenimui senus ir jau nebevažiuojančius pienovežius. Įsiamžinti prie jų ekspozicijos po atviru dangumi geriausia sutemus, kai pradeda šviesti pienovežių žibintai.

Pramonės g. 3, Rokiškis | Daugiau informacijos

Restoranas tarp šiltnamio gėlių

https://www.instagram.com/p/BylONngoDvO/?utm_source=ig_web_copy_link

Tarp Vilniaus ir Kauno – analogų neturintis restoranas tarp tūkstančio gėlių šiltnamiuose. „Žiežmarių Gėlių“ šiltnamiuose auginamos ne tik gėlės, bet ir salotos, prieskoniai, mikrožaluma, braškės, avietės, moliūgai, smidrai, pomidoriukai ir daugybė kitų uogų ir daržovių, kurias restorano virtuvės šefai čia pat naudoja patiekalams ruošti. Taip pat sukurta liofilizuotų produktų linija (nuo liofilizuotų česnakų iki begonijų žiedų), kuria dekoruojami restorano patiekalai. Tad Instagram nuotraukos gali sužibėti ne tik šiltnamių džiunglėmis, bet ir alchemija lėkštėse.

REKLAMA
REKLAMA

Triliškių km., Žiežmariai | Daugiau informacijos

Saulėlydis prie ŽALGIRIO

https://www.instagram.com/p/B3LNUd5HAKt/?utm_source=ig_web_copy_link

Neabejotinai „instagramiškiausia“ vieta Kaune yra ryškiausias Lietuvos grafitis - rožinis dramblys E.Ožeškienės gatvėje. Tačiau jam yra ir rimtas konkurentas – daugelio lietuvių aistros atspindys aštuonių raidžių kombinacija. Raidės „ŽALGIRIS“ Nemuno saloje prie „Žalgirio“ arenos itin ypatingai nušvinta per saulėlydį.

Karaliaus Mindaugo pr.50, Kaunas | Daugiau informacijos

Džiazova gatvė

https://www.instagram.com/p/BniE-B_A_iU/?utm_source=ig_web_copy_link

Iki šiol manėte, kad Lietuvos viduryje esančius Kėdainius labiausiai garsina tik agurkai ir škotų paveldas? Dar – džiazas! Kiekvienais metais rugpjūčio mėnesį Kėdainių senamiestyje vyksta džiazo festivalis „Broma Jazz“. O jo epicentre atsiduria vienintelė Europoje Džiazo gatvė!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Džiazo gatvė, Kėdainiai | Daugiau informacijos

Fontanas kolboje

https://www.instagram.com/p/B1V3tUKo8XJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Butrimonių miestelio fontanas yra tituluojamas vienu gražiausių fontanų Lietuvoje – oficialiuose rinkimuose nusileido tik Druskininkų, Utenos ir Marijampolės miestų fontanams. Butrimonių fontanas yra vienintelis sūkurinis fontanas kolboje, kuri vakarais dar ir apšviečiama. Atkreipkite dėmesį ir į aikštę, kurioje yra ši įžymybė, nes tai - vienintelė trikampė aikštė šalyje!

Vytauto g., Butrimonys, Alytaus r. | Daugiau informacijos

Kosminė skaitykla

https://www.instagram.com/p/Bbd7ET8hw_z/?utm_source=ig_web_copy_link

Skaitykloje pasijusti kaip Mėnulyje gali ne tik knygų graužikai. Eidami į “Vytautas Mineral SPA” poilsio erdvę jokiais būdais neužmirškite telefono. Kupolo formos erdvėje – įspūdingi tapytojo Petro Lincevičiaus piešiniai, tikrąja ta žodžio prasme nukeliantys į kitą planetą.

REKLAMA

Birštonas | Daugiau informacijos

Sūpuoklės ant vandens

https://www.instagram.com/p/CAI7UUoAn6u/?utm_source=ig_web_copy_link

Lietuviai gali didžiuotis ne tik Baltijos, bet ir Dzūkų jūra – Metelių regioniniame parke tyvuliuojančiu ir, sakoma, taip pat kaip jūra banguojančiu Dusios ežeru. Jo pakrantes nugula ne tik maudynių mėgėjai, bet ir dievinantys sūpynes – čia jos įrengtos ant vandens! Pasidaryk Balio salos vertą kadrą!

Seirijų g. 2, Metelių k. Lazdijų r. | Daugiau informacijos

Ant kelio – šernas

https://www.instagram.com/p/B_eldWnHyKu/?utm_source=ig_web_copy_link

Neišsigąskite šalia miško kelio, vedančio iš Batniavos seniūnijos į Kulautuvą, pamatę didžiulį juodą šerną. Tai – menininko T. Vosyliaus kūrinys iš smalos. Ne taip seniai jis puošė tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius“ ekspoziciją, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA

Panemunės ir Tamaros gatvių sankirta, Virbaliūnų kaimas, Batniavos sen., Kauno r. | Koordinatės

Pasimatuok žvejo batus

https://www.instagram.com/p/B1Vpw5NohPu/?utm_source=ig_web_copy_link

Molėtų ežeruose puikiai jaučiasi ne tik poilsiautojai, bet ir meniškos skulptūros. Viena naujausių – žvejo batai, kuriuos gali ir pasimatuoti! Beje, nematomas žvejys į Pastovėlio ežerą yra užmetęs didžiausią plūdę šalyje. Įdomu, koks laimikis?

Jaunimo g., Molėtai | Daugiau informacijos

Gražiausia vieta atsibusti

https://www.instagram.com/p/B91gkMIgLa4/?utm_source=ig_web_copy_link

Apsnūdusios marios, tolumoje geltonuojančios kopos, begalė sparnuočių balsų ir uoste besisukiojantys žvejai. Tokie rytai laukia Pamario krašto kempinge Drevernoje. Tarp mediena kvepiančių jaukių namukų su didžiulėmis terasomis – ir žymusis Drevernos apžvalgos bokštas, su įrengtomis kėdutėmis viršuje į saldžiausią vaizdą akims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pamario g. 14, Dreverna | Daugiau informacijos

Skaidrios valtys

https://www.instagram.com/p/B0QH6L-DL5L/?utm_source=ig_web_copy_link

Įsivaizduokite, kaip slystate Platelių ežero paviršiumi, o pro skaidrų valties dugną matote vandens gyvūnus, augalus, nuskendusią jachtą ar net legendomis apipintą Gelmių mergelę… Ypatingi potyriai – garantuoti, ypač jei pasiryšite kelionei su gidu po naktinį ežerą.

Plateliai | Daugiau informacijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų