Vasara lepina ne tik karštais orais, bet ir šių metų uogų gausa. Jeigu norite pasigaminti uogienės žiemai, tuomet jums puikiai pravers šis receptas.

Uogienė per 5 minutes (Nuotr. worldrecipes.eu)

Uogienė per 5 minutes (Nuotr. worldrecipes.eu)

Uogienei reikės: 1 kilogramo (aviečių, serbentų braškių, vyšnių) uogų; 1–0,5 kilogramo cukraus (priklauso, kiek saldžiai mėgstate); 4 valgomųjų šaukštų (jei naudosite vyšnias, tai nereikia) citrinos sulčių.

Apytikslė nurodytų ingrediento kiekio išeiga priklausys nuo uogų: iš aviečių, braškių, serbentų – 1 litro, iš vyšnių – 1,6 litro (dėl sulčių gausos).

Pirmiausia prinokusias uogas perrenkame ir nuplauname, vyšnioms pašaliname kauliukus. Tada užberiame cukrumi ir per visą naktį paliekame šaldytuve. Kitos dienos ryte dubenį su uogomis pastatome ant nedidelės ugnies ir pamaišydami užviriname. Užvirus įpilame citrinų sultis ir verdame 5 minutes.

Tada supilame karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarome. Man pačiai patogiausia yra naudoti 250 mililitrų talpos stiklainius su užsukamais dangteliais. Per tą laiką, kol uogienė burbuliuoja, dangtelius virinu, o stiklainius sterilizuoju mikrobangų krosnelėje.

Uždarytus stiklainius su uogiene apverčiame dugnu aukštyn ir apklojame kelioms valandoms kol atvės. Viskas, mūsų greitai pagaminama uogienė paruošta! Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu

Vilma
2020-06-25 13:29:00
Geriausia šaldyti uogas ! Be cukraus ! O kai reikia issiverdi be cukraus !
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected] 2020-07-09 12:09:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Per daug cukraus. Užtenka kilogramui šimto gramų.   ATSAKYTI
Dalia 2020-06-28 16:47:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nekada nesterlizuoju stiklainių. Gana karšo vandens iš čiaupo ir stovi labai gerai   ATSAKYTI
Agnete 2020-06-28 02:25:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Uogienės apversti nereikia! Gryna nesąmonė!   ATSAKYTI
Uogienes apversti nereikia!!! rašynejat 2020-06-28 02:24:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Agnete   ATSAKYTI
Vilma 2020-06-25 13:29:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Geriausia šaldyti uogas ! Be cukraus ! O kai reikia issiverdi be cukraus !   ATSAKYTI
2020-06-28 14:39:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Ir kai atšildai bet kurį uoga tampa rūgštį kaip citrina, nesvarbu kiek saldi ji buvo prieš tai.   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų