REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiruošimas – vienas iš svarbiausių dalykų, jeigu norime išvykoje jaustis gerai ir laiką praleisti nesirūpindami dėl sveikatos problemų. Vaistininkai pataria vykstant į gamtą turėti kelionių vaistinėlę, taip užklupus negalavimams pavyks juos įveikti greičiau.

Pasiruošimas – vienas iš svarbiausių dalykų, jeigu norime išvykoje jaustis gerai ir laiką praleisti nesirūpindami dėl sveikatos problemų. Vaistininkai pataria vykstant į gamtą turėti kelionių vaistinėlę, taip užklupus negalavimams pavyks juos įveikti greičiau.

REKLAMA

Farmacijos specialistai sako, kad vaistinėlė turėtų būti vienas iš tų dalykų, kuriuos vykdami į gamtą pasiimame pirmiausiai.

„Svarbu turėti repelentų nuo erkių ir uodų. Jeigu turite mažų vaikų, rekomenduojama įsigyti tokį, kuris tiktų tiek vaikams, tiek suaugusiems. Su savimi būtina turėti priemonių, apsaugančių nuo kenksmingo saulės poveikio, geriausia – turinčių SPF 50 apsaugą. Svarbu atkreipti dėmesį, kad apsaugos nuo saulės priemonės taip pat tiktų tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Vaistinėlėje turėtų likti vietos ir priemonėms, kurios padėtų nudegus saulėje, geriausiai tam rinktis putas, kurių sudėtyje būtų patenolio, padedančio odai regeneruotis“, – sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Juodsnukytė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot vaistininkės, galima rasti įvairių rūšių priemonių apsaugančių nuo kenksmingo saulės poveikio, tačiau geriausia rinktis tokias, kurių sudėtyje būtų alijošiaus, padedančio vėsinti ir raminti sudirgusią odą, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA

Keliaujant į gamtą svarbu nepamiršti pasirūpinti ir nuolat vartojamais vaistais. Prieš išvykstant verta pasitikrinti, ar jų turite pakankamai ir galbūt pasiimti papildomai daugiau, jeigu kelionę nuspręstumėte pratęsti ilgesniam laikui ir šalia nebūtų vaistinės.

Taip pat vaistininkė J. Juodsnukytė pataria turėti vaistų, kurie padėtų netikėtose situacijose. „Rekomenduoju turėti vaistų skausmui, temperatūrai ir uždegimui malšinti. Pasirūpinkite tokiais vaistais suaugusiems ir vaikams. Taip pat jeigu esate alergiški, būtinai turėkite vaistų nuo alergijos“, – pataria vaistininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Persivalgymas – ne bėda

Išvykos gamtoje dažnai neįsivaizduojamos be ant laužo keptų patiekalų, tačiau dėl to dažnai kyla įvairūs virškinimo sutrikimai. Vaistininkė J. Juodsnukytė pataria turėti skrandžio veiklą gerinančių fermentų, nes suvalgius daugiau sunkesnio maisto gali sutrikti skrandžio veikla.

Taip pat rekomenduojama pasiimti vaistų mažinančių skrandžio rūgštingumą, kuris dažnai padidėja suvalgius šviežių vaisių ar daržovių. Kelionių vaistinėlėje verta turėti ir aktyvintos anglies preparatų, kurie padeda apsinuodijus.

Vaistinėlę saugokite nuo karščio

„Eurovaistinės“ vaistininkė J. Juodsnukytė sako, kad į gamtą pasiėmus vaistinėlę svarbu ją apsaugoti nuo aukštos temperatūros. „Nepatarčiau vaistinėlės dėti į bagažinę, nes ten yra gana aukšta temperatūra. Geriausia vaistinėlę laikyti automobilio salone, kur dažniausiai įjungiamas oro kondicionierius, todėl tai vaistams transportuoti tinkamiausia vieta“, – sako vaistininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbu nepamiršti atidarius vaisto pakuotę patikrinti ir galiojimo laiko, kuris dažnai skaičiuojamas nuo atidarymo pradžios. Pažeistus ir pasibaigusio galiojimo vaistus būtina peržiūrėti ir pasikeisti naujais.

Taip pat rekomenduojama vaistinėlėje turėti pleistrų, dezinfekcinio skysčio ir tvarsčio, jeigu išvykos metu susižeistumėte ar patirtumėte traumą. Vaikams rekomenduojama turėti pleistrų su žaismingais piešinėliais.

Vaistininkė sako, kad ruošiantis kelionei ar išvykai į gamtą, vaistinėle turime pasirūpinti nuosekliai ir atsakingai, nes tai padės leisti laiką be rūpesčių. Per Jonines planuojantiems laiką gamtoje vaistininkė pataria nepamiršti pasiimti ne tik vaistinėlę, bet ir pasirūpinti galvos apdangalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų