„Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau tik su jais. Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. Tikrai tai puikus šašlykų marinavimo būdas“, – sako recepto autorė.

Šašlykai (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Šašlykai (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Reikės: 2 kg kiaulienos sprandinės; 4 – 6 svogūnai; geras žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina); druskos pagal skonį.

Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Sudedame į dubenį ir maigome juos rankomis, kol išskirs sultis. Svogūnai suminkštėja, tampa tarsi riebaluoti ir išskiria aliejų. Kiaulieną supjaustome apystambiais gabalais. Sumaišome su svogūnais, pabarstome pipirais, prieskoniais. Pamarinuojame pora val. Prieš kepimą pabarstome druska. Neriame ant iešmų ir kepame griliuje.

Šaltinis: Kviečiu į virtuvę 

Daiva
2020-06-19 20:39:25
Visada tik taip ir marinuodavau svogūnai ,druska ir pipirai...
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Anonimas 2020-06-22 19:52:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Prajuokinai, griuk negyvas, šitas receptas žinomas nuo seno, nebent metuku mažai,    ATSAKYTI
Pohs 2020-06-22 08:30:42
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
O kas sakė, kad pamirštas.Dauguma taip ir daro    ATSAKYTI
Teta 2020-06-21 20:29:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
AŠ VISAD TAIP MARINUOJU. GRUZIJOJ PAMOKĖ IR SAKĖ KAD MES VISOKIOM RŪGŠTIM GADINAM SKONĮ..MAN SU SVOGŪNAIS VISAD IŠEINA SKANŪS   ATSAKYTI
Eglė 2020-06-20 09:33:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Rašo prieš kepima o ne po kepimo paberti druska.Žmonės isiskaitykit į straipsnį.    ATSAKYTI
Ona 2020-06-20 00:38:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Isspauskit svogunu sultys ir nereiks vargti   ATSAKYTI
Rolis 2020-06-19 22:29:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Per jusu tv3 visada sultingi kokia bedetum mesa aciu uz pasakas tas pacias   ATSAKYTI
Vaida 2020-06-19 20:41:41
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Taip tikra tiesa! Tik as gerai sukracius mesa su svogunais ir maltais pipirais palikau per nakti, o druskos dejau tik likus pusvalandziui iki kepimo. Dariau kad galetu valgyt drauge su "puokste" alergiju. Gavos nuostabus! Jokiu kitokiu prieskoniu,o minkstumas ir skonis dieviskas   ATSAKYTI
Valgio gaminimo mėgėją 2020-06-22 19:59:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Puiku, aš tik juodųjų pipirų pabarstau ir gerai mėsai masažą padarai   ATSAKYTI
Daiva 2020-06-19 20:39:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Visada tik taip ir marinuodavau svogūnai ,druska ir pipirai...   ATSAKYTI
K 2020-06-19 19:59:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Nepamirstas   ATSAKYTI
Driu 2020-06-19 19:17:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kad verkti nereiketu pjaustant per mesmale svogunus.ir itraukia geriau...   ATSAKYTI
Taip 2020-06-19 15:59:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Viskas gerai parasyta, tik druska barstyt reikia kaip iskeps saslykai.   ATSAKYTI
Jonas 2020-06-19 20:41:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
-9
Pirma karta girdziu,kad druska barstytu po kepimo. Gal cia bajeris tipo.   ATSAKYTI
Akylas 2020-06-20 17:50:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Geriau skaityk, prieš kepima, komentatoriau
  
Bira 2020-06-22 06:46:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Pries kepima barstoma druska , taip parasyta . Taip ir marinuojam.  
Daiva 2020-06-22 11:20:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Prieš kepimą   
Na taip 2020-06-22 11:59:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikrai taip gerai, neišsausėha mėsa. Ypač tinka kepsniams  
Zina 2020-06-22 13:14:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Taigi rašo kad prieš kepimą barsto druska  
Ttt 2020-06-23 19:01:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Paskaitykit ne po kepimo, bet prieš kepimą  

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų