REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos 24-erių Poppy Stewart-Brown iš Vakarų Sussexo, Cuckfield miesto nenujautė, kad vienas laimingiausių jos gyvenimo periodų staiga pavirs vienu tragiškiausių.

Vos 24-erių Poppy Stewart-Brown iš Vakarų Sussexo, Cuckfield miesto nenujautė, kad vienas laimingiausių jos gyvenimo periodų staiga pavirs vienu tragiškiausių.

REKLAMA

Ilgą laiką kentusi galvos skausmą ir protarpiais iš nosies pasipilantį kraują, 34-ą nėštumo savaitę jauna moteris išgirdo gniuždančią naujieną – jai diagnozuota reta vėžio forma (Ewing sarcoma – eng.).

Visas nėštumas kūdikio besilaukiančiai moteriai buvo sunkus ir varginantis, ji teigė neįsivaizdavusi, kad nauja gyvybė organizmui gali suteikti tiek šalutinių poveikių. Tačiau tiesa buvo visai kitokia.

2019-ųjų vasarį Poppy pastebėjo, kad ant nosies atsirado keista dėmelė, kuris netrukus pakeitė formą ir atrodė lyg žaizda. Ji pamanė, kad dėl nėštumo pasilpus organizmui, jai lengviau kimba įvairios infekcijos. Tačiau prieš pat tų metų Velykų atostogas ji nuvyko į priimamąjį Princess Royal ligoninėje, Haywards Heath, kadangi pajuto sunkius galvos skausmus, dėl kurių netgi tapo sunku kvėpuoti.

Kartu su Poppy buvo ir jos mama Louise, kuri medikų maldavo atlikti kuo išsamesnius tyrimus, kadangi ji jautė, jog dukrai kažkas negerai ne tik dėl nėštumo. Mamos nuogąstavimai pasitvirtino. Atlikus išsamius tyrimus ir netikėtai ištyrus paslaptingą dėmelę ant nosies paaiškėjo, kad tai – piktybinis navikas.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio pabaigoje medikai nustatė, kad tai – reta vėžio forma ir kad piktybinis navikas į jaunos moters žandikaulį išsikerojęs per apytikriai 10 cm. Kaip rašo „DailyMail“, NHS duomenimis šia reta vėžio forma per metus JK suserga vos 600 žmonių.

REKLAMA

Vos per artėjančias dvi paras jai buvo suorganizuotas Cezario pjūvis, mergaitė gimė keliomis savaitėmis anksčiau, kadangi pradėta baimintis dėl mamos sveikatos. Dar po trijų parų Poppy buvo atlikta sudėtinga naviko pašalinimo operacija.

Po operacijos jaunos moters laukė ilgas chemoterapijos kursas, kitos procedūros, kurios atitraukė ją nuo dukrelės ir šeimos. Šių metų vasarį medikai laimėjo kovą – patvirtinta, kad naviką visiškai pavyko pašalinti, jo moters organizme neliko jokiuose audiniuose, jis neatsiras kitose kūno vietose.

Didžiausia jaunos moters baimė buvo, kad ji nesulauks pirmojo dukters gimtadienio. Jos baimės nepasitvirtino – balandžio pabaigoje šeima džiugiai atšventė du gimtadienius – mažosios dukrelės ir ryžtingos ligą įveikusios mamos.

Pasak NHS, šio vėžio formos navikai dažniausiai pasitaiko klubuose, šlaunyse, blauzdose, retesniais atvejais – minkšuose audiniuose, tačiau tokie atvejai, kad navikas įsikabintų žandikaulyje – labai reti. Simptomai taip pat ganėtinai lengvai atpažįstami: toje vietoje maudžia skausmas, lydi silpnumas, karščiavimas, pagausėjęs prakaitavimas, krenta svoris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų