REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Nelly Paltinienė (Nuotr. fotobankas.lt/ Andrius Ufortas)

Vasario 29-ąją Vokietijoje užgeso legendinės dainininkės Nelly Paltinienės gyvybė. Dėl koronaviruso ir paskelbto karantino ilgą laiką nebuvo galima deramai moterį išlydėti į paskutinę kelionę. Tačiau pirmadienį paaiškėjo, kur ir kada jau bus galima atsisveikinti su klausytojų pamilta atlikėja.

32

Vasario 29-ąją Vokietijoje užgeso legendinės dainininkės Nelly Paltinienės gyvybė. Dėl koronaviruso ir paskelbto karantino ilgą laiką nebuvo galima deramai moterį išlydėti į paskutinę kelionę. Tačiau pirmadienį paaiškėjo, kur ir kada jau bus galima atsisveikinti su klausytojų pamilta atlikėja.

REKLAMA

Nelly Paltinienės laidotuvės vyks birželio 23-ąją, Vilniuje. Amžino poilsio moteris atguls Menininkų kalnelyje, Antakalnyje. Šia informacija pasidalijo artimas šeimos draugas žurnalistas Vidas Mačiulis.

„Nelly Paltinienė (1929 02 16–2020 02 29), daugiau kaip prieš savaitę urnoje sugrįžusi iš Vokietijos, pabuvusi Bernardinų bažnyčioje Vilniuje, birželio 23-iąją amžiams liks Menininkų kalnelyje Antakalnyje. Taip informavo velionės vyras Arvydas Paltinas.

Šiandien mano bičiulis Arvydas iš Manheimo per Frankfurtą parskrenda į Vilnių, kur ruošis savo mylimos žmonos laidotuvėms. Daugiau kaip 60 metų legendinė Nelly Paltinienė savo dainomis džiugino tūkstančius žmonių. Dainininkė įrašyta Lietuvos rekordų knygoje kaip solistė, taip pat ir duetu su Eugenijum Ivanausku, ilgiausiai koncertavusi scenoje. ,,Kol plaks mano širdis, aš dainuosiu", – kalbėjo Nelly 1989 metais mano vedamoje televizijos laidoje ,,Sekmadienio rytą". Ji ištesėjo savo žodžius! Ir iškeliavus Nelly amžinybėn, jos dainos netyla ir ilgai dar skambės eteryje...“, – savo „Facebook“ paskyroje jautriais žodžiais pasidalijo V. Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario mėnesį Lietuva neteko garsios estrados legendos Nelly Paltinienės. Jos garbei kviečiame paskaityti paskutinį interviu su scenos legenda. 

REKLAMA

Lietuvoje, turbūt, nėra nė vieno žmogaus, nepažįstančio legendinės scenos karalienės, primadona tituluojamos Nelly Paltinienės. 60 metų ant scenos praleidusi žinoma moteris lietuvius užbūrė nuoširdumu, tikrumu bei tokiomis dainomis kaip „Tu ateik į pasimatymą“, „Tango“, „Taboras“.

Dabar moteris, skaičiuojanti 91-uosius metus, kartu su vyru Arvydu Paltinu gyvena Vokietijoje. Čia ji gydosi savo ligas ir mėgaujasi vaizdu pro langą. Deja, dėl silpnos sveikatos į lauką Nelly išeiti nebegali.

„Dėl ligų, kaip spėjama plaučių uždegimo komplikacijų, negaliu išeiti iš savo buto, kuriame gyvenu, tačiau turiu didelį balkoną, netoliese auga kedras, atskrenda paukšteliai, atšokliuoja voveraitės, todėl mėgaujuosi tais vaizdais, kuriuos matau.

REKLAMA
REKLAMA

Mes visur su Arvydu kartu, jis man labai padeda“, – telefonu pokalbį pradėjo Nelly, neslėpdama džiaugsmo dėl dėmesio, kurio sulaukia iš Lietuvos.

Muziką prilygina malonumui

Neseniai žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad Nelly gydosi plaučių uždegimo komplikacijas, dėl kurių ir negali grįžti į Lietuvą.

Tad kaip primadona jaučiasi ir kokios ligos ją vargina taip stipriai, kad ji net negali išeiti į lauką? „Jaučiuosi prastai. Jeigu būčiau sveikas žmogus, būčiau su jumis Lietuvoje. Aš 60 metų buvau scenoje be sustojimo. Dabar, turbūt, reikia už tą gerą laiką susimokėti savo sveikata.

Kita vertus, aš niekada negalvojau, kad muzikinė veikla yra kažkoks sunkus darbas. Aš scenoje buvau laimingiausia ir darbo nelaikiau našta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės ateidavo manęs klausytis, jie buvo patys mieliausi. Nesvarbu, scena didelė ar maža, man visada buvo svarbiausia, ką žmonės jaučia.

Tai buvo mano pagrindinis darbas, kuriame reikia atiduoti visas jėgas, tačiau šį darbą aš prilyginčiau skanių saldainių valgymui. Čia juk malonumas!“ – juokėsi Nelly ir prasitaria iki šiol sulaukianti daugybės laiškų, žinučių bei palinkėjimų.

Pakirto antibiotikai

Kas nutiko su sveikata, kad turėjote atsiriboti nuo scenos, gerbėjų ir muzikos, Nelly?, – tv3.lt pasiteiravo estrados primadonos.

„Viskas prasidėjo prieš trejus metus. Pajutau, kad man kilstelėjo temperatūra. Ji nebuvo aukšta, gal 37.2-37.3 laipsnių Celsijaus. Vienas gydytojas man išrašė antibiotikų, kuriuos reikėjo leistis į veną.

REKLAMA

Iki tol aš negerdavau jokių vaistų, griežtai žiūrėjau į visokius antibiotikus, o tąkart – sutikau. Tai buvo didžiulės dozės, man jų buvo paskirta net 10.

Po trijų dienų aš pradėjau kraujuoti, praradau sąmonę ir buvau greitai nuvežta į ligoninę. Ten mane medikai išgelbėjo nuo mirties, perpylė kraują, gydė, skyrė vaistus“, – sunkias dienas prisiminė dainininkė.

Ji klausė medikų, kas jai atsitiko – netrukus paaiškėjo, kad, tikėtina, plaučių uždegimo, nuo kurio ir buvo paskirti antibiotikai, gal net nebuvo, jis buvo tik įtariamas, tačiau skirti vaistai, Nelly žodžiais, išgraužė žarnyno mikroflorą.

Nemokamai gydosi Vokietijoje

Sužinojusi, kad bėdos pakankamai rimtos, o su žarnynu moteris turės nemenkų ilgalaikių problemų, ji ryžosi išvykti iš Lietuvos į Vokietiją. Čia ji yra apdrausta, jai priklauso nemokamas gydymas, o ir aukšto lygio medicinos paslaugomis moteris esą labai patenkinta.

REKLAMA

„Kai tik imu kraujuoti, medikai man perpila kraują, sustabdo kraujavimą. Lietuvoje ir Vokietijoje tokios procedūros yra labai brangios, tačiau man jos čia nekainuoja. Šiaip būčiau brangi pacientė“,  – šyptelėjo Nelly ir pripažįsta dėkojanti medikams, kurie ją, vos prireikus, gelbsti nuo mirties.

Santuokoje – 57-erius metus

Ji neslepia, nors medikai privalo kovoti dėl jos gyvybės, ji savo gyvenimą ir vyrą, kuris ištikimai ją lydi jau 57-erius metus, labai myli.

„Mes su Arvydu kartu esame 57-erius metus. Kaip tik sausio 6-ąją paminėjome. Didžiąsias metų šventes bei visas progas sutinkame su Arvydu dviese. Mus dažnai pasiekia lietuviškas maistas, per Kūčias valgėme kūčiukus, labai mėgstu lietuvišką mėsytę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jauni žmonės čia, Vokietijoje, eina į vakarėlius, tačiau man negalima – aš niekur negaliu išeiti. Bet aš nesiskundžiu – gerai mes čia gyvename, turime trijų kambarių butą su dideliu balkonu.

Svarbiausia, kad su manimi yra Arvydas, žmogus, kurį myliu ir gerbiu“, – gražiais žodžiais antrąją pusę apibūdino Nelly.

Su Arvydu – itin skirtingi

Kaip gi pavyko išsaugoti santuoką? Juk dabar aplink, panašu, visi tik skiriasi ir suka į skirtingas puses.

„Skyrybos – ne tik pastarųjų metų tendencija, jos buvo visą gyvenimą. Juk Arvydas irgi su pirmąja žmona išsiskyrė. Man atrodo, kad jeigu žmogus tuokiasi būdamas labai jaunas, tai, tikėtina, kad ir išsiskirs.

REKLAMA

Turiu daug tokių pavyzdžių – įsimylėjo, susituokė, o jau netrukus išsiskyrė. Skyrybos įvyksta todėl, kad žmonės netinka vienas kitam.

Mes su Arvydu, reikia pripažinti, irgi esame labai skirtingi žmonės. Aš vaikystėje neturėjau šeimos, buvau karo vaikas, su sesute likome be tėvų.

Nematėme, kaip atrodo tikra šeima, todėl tam tikrų dalykų tiesiog nežinojome. Sunku buvo gyventi, tačiau tą etapą praėjome. Dabar esu laiminga turėdama savo gyvenimo ramstį“, – sakė Nelly.

Išgirdusi šilčiausius linkėjimus, moteris suskubo savo gerbėjams perduoti žinią. „Aš labai myliu visą Lietuvą. Gyvenu ir, turbūt, numirsiu su šia laime bei džiaugsmu, kurį nešiojuosi savo širdyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų