REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros metu galima mėgautis šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Tačiau jeigu jūsų šeimoje auga maistui išrankus vaikas, siūlome jums išbandyti penkis patarimus, kurie galbūt padės jūsų mažajam išrankuoliui lengviau pamilti daržoves.

Vasaros metu galima mėgautis šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Tačiau jeigu jūsų šeimoje auga maistui išrankus vaikas, siūlome jums išbandyti penkis patarimus, kurie galbūt padės jūsų mažajam išrankuoliui lengviau pamilti daržoves.

REKLAMA

Išbandykite šiuos penkis patarimus, kurie galbūt padės vaikui dažniau valgyti daržoves:

1. Pridėkite truputį sviesto

Beveik viskas būna skaniau su sviestu, ar ne? Pasirodo, tam yra rimta priežastis – daugelis daržovių turi nemažai kartumo, o vaikai ypač jautrūs šiam skoniui. Mažas gabalėlis sviesto kartumą pašalins ir jūsų patiekalą iš daržovių pavers tikru triumfu. Tikėkite tuo ar ne, bet sviestas iš tiesų yra puikus vitaminų A, E ir D3 šaltinis, kuris svarbus augančiam vaikui, rašoma mirror.co.uk.

2. Patiekite sezonines daržoves – jos būna daug skanesnės

Marion Regan yra „Hugh Lobe Farms“, šeimyninio vaisių ūkio, įkurto prieš 125 metus, vadybos direktorė. Ji sako: „Sezoninių produktų valgymas yra protingas dalykas taip pat ir dėl aplinkosaugos ir ekologijos priežasčių. Sezoninis maistas iš tiesų yra kokybiškas. Kai būna kokio nors produkto „sezonas“, tuomet jį valgyti geriausia – dėl jo skonio, tekstūros, saldumo, o taip pat ir kainos. Svarbiausias skonis yra šviežumas, o sezoniniai vaisiai visada būna šviežesni ir mažiau nukeliavę.“

REKLAMA
REKLAMA

3. Daržoves paverskite užkandžiu

Niekad nebūname alkanesni nei tik atsisėdę prie stalo valgyti, laukdami, kol bus patiektas maistas – tas pats galioja ir vaikams. Pasinaudokite tuo ir leiskite vaikams alkį pradėti malšinti daržovėmis. Patiekite jas šviežias arba keptas orkaitėje – taip išryškės natūralus jų saldumas, o taip pat galite šalia padėti ir kokio nors padažo.

REKLAMA

4. Paaiškinkite vaikams, iš kur atsiranda vaisiai ir daržovės

Tiek vaikams, tiek suaugusiesiems svarbu žinoti, iš kur atkeliauja jūsų valgomas maistas ir remti jį tiekiančius žmones. Valgymo momentams suteikite įdomumo – žemėlapyje parodykite vaikams, iš kur atkeliavo jų valgomas maistas. Yra visa galybė priežasčių remti vietinius maisto gamintojus – taip tausojama gamta, maistas nekeliauja tūkstančių kilometrų, o taip pat remiama vietos ekonomika.

5. Pamėginkite vaisius ir daržoves sutrinti į smūčius

Neseniai JAV atliktas tyrimas parodė, kad trejų – penkerių metų amžiaus vaikai gali per dieną suvalgyti net dvigubai daugiau daržovių, jei jos patiekiamos sutrintos. Smūtį patiekti galite arba atskirai stiklinėje, arba naudoti jį įvairiuose patiekaluose. Kai kurie tėvai sutrina morkas ir iš jų padaro padažą spagečiams, o kiti į blynų tešlą įmaišo saldžiųjų bulvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų