REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oro pokyčių laikotarpiais imunitetas stiprėja geriant daugiau šiltos žolelių arbatos, rašoma food.ndtv.com. Tai padeda išvengti peršinčios gerklės keliamų nemalonumų.

Oro pokyčių laikotarpiais imunitetas stiprėja geriant daugiau šiltos žolelių arbatos, rašoma food.ndtv.com. Tai padeda išvengti peršinčios gerklės keliamų nemalonumų.

REKLAMA

Greitas perėjimas iš vieno metų laiko į kitą gali stipriai paveikti imuninę sistemą. Šiuo laikotarpiu žmogaus organizmas nėra itin atsparus infekcijoms, todėl būtina imtis visų atsargumo priemonių. Nevalgykite labai šalto maisto, gerkite daugiau skysčių, daugiau valgykite namuose, o ne kavinėse, taip pat rinkitės sveiką maistą. Ypač šiuo metu negalima nekreipti dėmesio į peršalimą, kosulį ar peršinčią gerklę. Jei konsultuojatės su gydytoju arba jei vartojate receptinius vaistus, nepamirškite jų vartoti reguliariai, o taip pat rekomenduojama imunitetą stiprinti šiltomis žolelių arbatomis. Tai padeda išvengti peršinčios gerklės keliamų nemalonumų.

Galima įsigyti pačių įvairiausių žolelių arbatų, bet turbūt nustebsite sužinoję, kaip lengva jų pasigaminti namuose. Toliau pateiksime imbiero, turmeriko ir juodųjų pipirų arbatos receptą – šis gėrimas padeda nuraminti gerklę ir suteikia palengvėjimą. Štai dėl kokių jos ingredientų savybių ši arbata yra puikus žolelinis vaistas:

REKLAMA
REKLAMA

Imbieras: Dėl lakiųjų imbiero aliejų, jis pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, panašiu į nesteroidinius priešuždegiminius vaistus. Imbieras taip pat turi antibakterinių ir antivirusinių savybių.

REKLAMA

Ciberžolė: JI turi labai daug antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais, ir priešuždegiminių savybių, kurios padeda organizmui kovoti su uždegimais. Ciberžolė populiari ne tik Indijoje kaip imunitetą stiprinanti medžiaga.

Juodieji pipirai: Juodieji pipirai taip pat pasižymi antibakterinėmis savybėmis bei turi daug vitamino C, kuris yra galingas antioksidantas, užkertantis kelią laisvųjų radikalų daromai žalai.

Kaip pasigaminti imbiero, ciberžolės ir juodųjų pipirų arbatos:

Ingredientai:

1 a.š. ciberžolės

2,5 cm ilgio imbiero šaknis, nulupta ir sutrinta

½ a.š. juodųjų pipirų

½ a.š. medaus (nebūtinai)

Gaminimo būdas:

1. Užvirkite puodelį vandens,

2. Į jį įdėkite imbierą, juoduosius pipirus bei turmeriką ir pavirinkite dar kelias minutes.

3. Išjunkite kaitrą, nukoškite ir gerkite.

4. Į šią arbatą taip pat galima įsidėti medaus. Medų į arbatą dėkite tuomet, kai vanduo jau bus kiek praaušęs - prieš pat geriant arbatą.

Šią arbatą gerkite mažiausiai vieną ar du kartus per dieną, bet geriau neviršyti trijų puodelių per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų