REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įprotis eiti miegoti šlapiais plaukais gali turėti daugelį neigiamų padarinių. Jei esate iš tų, kurie maudosi vakarais, galbūt susimąstysite, kad verta pakeisti šį įprotį it skirti laiko plaukams išsidžiovinti prieš einant miegoti.

Įprotis eiti miegoti šlapiais plaukais gali turėti daugelį neigiamų padarinių. Jei esate iš tų, kurie maudosi vakarais, galbūt susimąstysite, kad verta pakeisti šį įprotį it skirti laiko plaukams išsidžiovinti prieš einant miegoti.

REKLAMA

„Bright Side“ skelbiamas sąrašas priežasčių, dėl kurių neverta eiti miegoti šlapiais plaukais, jei rūpinatės savo sveikata ir išvaizda.

1. Tai gali sudirginti galvos odą.

Ar kada esate patyrę, kaip nemalonu, kai niežti sudirgintą galvos odą? Paprastai dėl to kaltiname šampūną, bet už tai gali būti atsakingas ir įprotis eiti miegoti šlapiais plaukais. Miegant ant drėgnos pagalvės gali prasidėti įvairios galvos odos ligos - pavyzdžiui, pleiskanos. Kai miegame šlapia galva, drėgmė ir aplinkos šiluma paspartina bakterijų dauginimąsi.

2. Plaukai susivelia.

Šlapi plaukai yra gležni. Jei atsigulate į lovą neišsidžiovinę plaukų, bemiegant jie gali susivelti. Ryte plaukus susitvarkyti bus sudėtinga, juos reikės ilgai šukuoti ir taip rytinei ruošai skirtas laikas tik pailgės.

REKLAMA
REKLAMA

3. Gali pradėti skaudėti galvą. Jei einate miegoti šlapia galva, ryte gali pabusti su galvos skausmu. Kai kurie plaukų priežiūros ekspertai sako, kad žmogui miegant šlapiais plaukais nukrenta kūno temperatūra, o tai sukelia galvos skausmą, kai kūnas stengiasi susišildyti. Kiti specialistai mano, kad einant miegoti į rankšluostį susuptais plaukais gali ne tik prasidėti skausmai, bet ir sutrikti miegas.

REKLAMA

4. Plaukai pradės pūstis.

Jei ėjimas miegoti šlapiais plaukais ir nesukels rimtų sveikatos problemų, tai vis dėlto gali pakenkti jūsų plaukų išvaizdai. Drėgni plaukai stipriau trinasi į pagalvę, todėl jie ima sausėti ir pūstis. Jei prieš eidami miegoti skirsite laiko plaukams išsidžiovinti, sutaupysite pinigų plaukus glotninančioms priemonėms.

5. Ploni plaukai neįgaus purumo.

Ploni plaukai yra gležni ir jiems trūksta purumo. Miegojimas šlapiais plaukais ypač kenkia šiam plaukų tipui. Tokiems plaukams sunku suteikti purumo, todėl jei reguliariai einate miegoti jų neišdžiovinę, plaukai atrodys dar plonesni.

REKLAMA
REKLAMA

6. Tai - viena pagrindinių skilinėjančių galiukų priežasčių.

Kaip dažnai jūsų kirpėja jums sako, kad reikia patrumpinti suskilinėjusius galiukus? Įprotis miegoti šlapia galva yra viena iš priežasčių, dėl kurių plaukus kirptis tenka taip dažnai. Kadangi šlapi plaukai lengvai lūžinėja, naktį lovoje vartantis galiukai ir suskilinėja.

7. Tai dirgina odą.

Miegojimas šlapiais plaukais paveikia ne tik galvos odą, bet ir kitas odos vietas. Kai naktį lovoje vartotės, plaukai patenka ant veido. Šlapių plaukų ir miegamojo temperatūros kombinacija sudaro tobulas sąlygas daugintis odą dirginančioms bakterijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų