REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma žmonių žino daiktų, esančių šaldytuve, galiojimo laiką, tačiau ir įprastų namų apyvokos daiktų tinkamumo laikas yra skirtingas! Šiame straipsnyje aptarsime keletą daiktų, apie kurių galiojimo laiką turbūt nežinojote

Dauguma žmonių žino daiktų, esančių šaldytuve, galiojimo laiką, tačiau ir įprastų namų apyvokos daiktų tinkamumo laikas yra skirtingas! Šiame straipsnyje aptarsime keletą daiktų, apie kurių galiojimo laiką turbūt nežinojote

REKLAMA

Pagalvės

Pagalvės yra dirvožemis bakterijoms, dulkėms ir įvairiems kūno išskiriantiems riebalams. Net reguliariai keičiant ir plaunant pagalvių užvalkalus, jų naudojimo trukmė turėtų būti dveji metai.

Aukštos kokybės pagalvės gali išlaikyti savo formą ir atsikratyti bakterijų geriau nei pigiau pagamintos. Daugelį pagalvių galima dėti į skalbimo mašiną, o jei pridėsite šiek tiek borakso ar sodos, tai taip pat gali šiek tiek prailginti jų tarnavimo laiką. Tačiau jei jus kankina alergija ar skauda kaklą, gali būti, kad per ilgai naudojate tą pačią pagalvę.

Baliklis

Baliklis taip pat praras savo veiksmingumą maždaug po šešių mėnesių, neatsižvelgiant į tai, ar jis atidarytas, ar neatidarytas. Laikui bėgant jis praranda valymo efektyvumą. Ant buteliuko turi būti užklijuota gaminimo data, kad galėtumėte sekti jo galiojimo laiką. Laikykite jį kambario temperatūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Baterijos

Kambario temperatūroje laikomų bazinių, cilindrinių šarminių ir ličio baterijų tinkamumo laikas yra maždaug nuo 5 iki 10 metų. Didelės galios anglies cinko eksploatavimo laikas yra trumpesnis – maždaug nuo trejų iki penkerių metų.

REKLAMA

Laikykite baterijas saugioje, sausoje ir saulės neapšviestoje vietoje ir atiduokite jas tinkamoje vietoje, kad išvengtumėte sužeidimų ar jūsų elektronikos ir prietaisų pažeidimų.

Prieskoniai

Neretai namų spintelėse turite senus prieskonių indelius ir, nors jiems iš tikrųjų nieko blogo neatsitinka, jie praranda stiprumą. Galite pastebėti, kad kai kurie prieskoniai jūsų patiekalams nesuteikia daug skonio, vadinasi, jie nebėra stiprūs.

Kiekvienas prieskonis bus šiek tiek skirtingas, tačiau džiovintos žolelės paprastai galioja nuo vienerių iki trejų metų, o sumalti prieskoniai – iki ketverių metų. Laikykite juos tinkamai uždarytus tamsioje, sausoje vietoje kambario temperatūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Kelių paviršių valikliai

Tokių įprastų buitinių medžiagų kaip langų ir universalių paviršiaus valymo priemonių galiojimo laikas yra maždaug dveji metai. Daugelis žmonių išnaudoja šias priemones greičiau, nei pasibaigia jų galiojimo laikas, tačiau jei turite keletą butelių skirtingose ​​namų vietose, galbūt nežinote, kada jie buvo panaudoti pirmą kartą, ypač jei ant jų nėra galiojimo laiko.

Vienas iš būdų tai išspręsti yra naudoti baltąjį actą kaip universalų paviršiaus valiklį - jis labai efektyvus valymui ir dezinfekavimui ir niekada nesibaigia!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų