Šią savaitę planuojate orkaitėje kepti vištieną? Virtuvėje nedarykite šios klaidos.

Kepta vištiena  (nuotr. shutterstock.com)

Kepta vištiena (nuotr. shutterstock.com)

3,3 milijono kartų peržiūrėtame „Youtube“ vaizdo įraše Džeimis Oliveris atskleidė, kad daugelis žmonių vištieną įdaro šalta citrina dar prieš dėdami ją į orkaitę, rašoma dailystar.co.uk. Nors taip vištiena būna gardesnė, tai gali pakenkti jos kepimui. Džeimis vietoj to pataria citriną sušildyti, prieš ja įdarant viščiuką. Taip ne tik gausite daugiau skonio, bet ir viskas tolygiai iškeps.

Profesionalus virtuvės šefas paaiškino: „Jei vištieną įdarote šalta citrina, į jos vidų nepatenka karštas oras, todėl mėsa niekaip neiškeps tolygiai.“

Kad taip nenutiktų, prieš kemšant ją į viščiuko vidų, citriną reikėtų 40 sekundžių įdėti į mikrobangę, kad ji sušiltų. Taip skonis bus ryškesnis, o paukštiena iškeps tolygiau. Džeimis rekomenduoja citriną dar ir subadyti, prieš ja įdarant viščiuką.

Jis pridūrė: „Taigi, dabar turime karštą citriną ir ją subadysime. Tai – karštutėlė citrusinė bomba.“

Vištienai pagardinti jis dar naudoja keletą šviežių ingredientų – rozmariną ir čiobrelius. Kad susiformuotų tyrė, žoleles jis užlieja alyvuogių aliejumi. Kad skonio būtų kuo daugiau, tokia tyre jis padengia visą viščiuką.

Jamie taip pat po vištienos odele įdeda sviesto gabalėlių, kad patiekalas būtų sultingesnis. Taip paruoštą viščiuką jis deda į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. 1,6 kg svorio viščiuką reikia kepti maždaug 1 valandą 20 minučių. Kai vištiena iškepusi, tai matosi iš jos sulčių, kurios turi būti skaidrios. Patiekalas valgomas su norimu garnyru.

Ha ha
2020-06-04 07:33:11
Sitas virejas tikras anglas viska kuria is lempos.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Ha ha 2020-06-04 07:33:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Sitas virejas tikras anglas viska kuria is lempos.   ATSAKYTI
Kritikė 2020-06-03 12:51:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Tik šią savaitę???... Supratau, kad kitą savaitę tai nebegalios    ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Šašlykai (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos ...
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė. (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 2 svogūnai; 40ml acto 7%; 100ml verdančio vandens; 1a.š. druskos; 2a.š. cukraus; ...
Šaltai rūkytos skumbrės mišrainė su rudaisiais ryžiais (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros tikriausiai dažnas negalėtų įsivaizduoti be šviežiai rūkytos žuvies. Būtent ji puikiai tiks ir vasariškai mišrainei, kurios receptu su skaitytojais dalijasi ...
Makaronai  (nuotr. Shutterstock.com)
Daugelis lietuvių garbina itališką virtuvę, tačiau būtiniausių žinių apie esminį šios virtuvės ingredientą – makaronus – jiems labai trūksta. Lietuviams makaronai vis dar ...
Naminiai ledai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Turėdama kokosų pieno, beje, jo virtuvėje turiu visada, nusprendžiau pagaminti ledų. Beje, jei nešaldytumėte, tuomet turėtumėte ir puikų kokteilį. Šįsyk aš pasigaminau ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų