REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą receptą, o vaikams linkėjo neskubėti užaugti ir džiaugtis, kad dabar galės miegoti ilgiau.

Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą receptą, o vaikams linkėjo neskubėti užaugti ir džiaugtis, kad dabar galės miegoti ilgiau.

REKLAMA

Mindaugui Rainiui apsilankius I. Stonkuvienės namuose, ji juokavo, kad negali atsidžiaugti matydama kitus mielus ir pažįstamus veidus, nepaisant to, kad sėdint vis dar reikia laikytis atstumo.

O didžiąją dalį pavasario, kai visi leidome namuose, ji dažniau sukosi virtuvėje.

„Man atrodo, kad karantinas privertė mus šiek tiek sustoti, prisiminti senus savo patiekalus. Aš tikrai ne išimtis. Ypač tie, kurie turi mažų vaikų. Kaip žinia, su vienu patiekalu jiems sunku įtikti, todėl yra visas dienos meniu ir tikrai reikia pasukti galvą.

Aš jau išsitraukiau ir užrašinę su visokiais patiekalais, kur užsirašiau receptus, kaip galima paįvairinti mūsų racioną“, – sako Indrė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris juokiasi, kad karantino pradžioje ir ji buvo užsivedusi gaminti naujus ir sudėtingus patiekalus, tačiau tas noras truko lygiai vieną dieną. O tada grįžo seni, išbandyti ir pamėgti patiekalai, o į pagalbą čia atėjo „Gallina Blanca“ sultinio kubeliai.

REKLAMA

„Aš jų turėjau ir mano draugai visada juokiasi iš mano pirkinių ir jų gausos. Aš „Gallina blanca“ turiu labai daug: ir kubeliai, ir makaronai. Man svarbu, kad kuo greičiau, kuo paprasčiau. Karantino metu aš dirbau nuotoliniu būdu, plius mokslai, tai to laiko nėra labai daug žaisti ir atskirai virti.

Tačiau atsirado vienas momentas – improvizacija, kaip pritaikyti, nes anksčiau mėgau tik sriubas įvairių skonių, o dabar žiūriu, kad pritaikau kubelius padažams. Jie labai patinka vaikams“, – pasakoja žinoma moteris.

Indrė pataria paįvairinti tokių įprastų produktų virimą, kaip koldūnų ar bulvių, įmetant vieną „Gallina blanca“ kubelį.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano pikniko krepšys būtų didelis, kaip visada, kelionėje su vaikais. Kai tik įsėdame į mašiną, visada būna: „Ar jau galime valgyti?“. Pritaikai tai, kas nebūtų minkšta, per daug netrupėtų, tai vaisiai, daržovės, sumuštiniai. Nenoriu girtis, bet ką moku tą – keptus sumuštinius“, – šypteli ji.

Deja, tobulo sumuštinio recepto Indrė neatskleidžia, tačiau sako, kad kuo daugiau įvairesnio sūrio pridėsite, tuo labiau jis tįs ir bus skanesnis.

„Mūsų naujas atradimas yra „La maisto“ ir „Gallina blanca“ projektas, kuris kviečia mus prisiminti mūsų mėgstamiausius kraštų patiekalus. Vienas iš jų – sveikas, tinkantis ir suaugusiems, ir vaikams, tai yra varškės ir grikių kepsneliai“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indrės pamėgti grikių ir varškės kepsneliai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. 

Kepsneliams reikės:

200 gramų grikių (virtų)

200 gramų varškės 9%

3 šaukštai grikių miltų (arba paprastų)

1 kiaušinis

1 šaukštelis kmynų

1 skiltelė česnako

1 saujelė krapų (arba kitų žalumynų)

pagal skonį druskos

šiek tiek pipirų

šiek tiek sviesto (arba aliejaus)

Padažui:

200 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)

150 mililitrų sultinio (ruošėme su Gallina Blanca grybų skonio kubeliais)

1 svogūno (nedidelio)

1 šaukšto grietinės

1 šaukšto kvietinių miltų

1 žiupsnelio krapų (nebūtina)

šiek tiek sviesto (arba aliejaus)

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame varškę, virtus grikius, įmušame kiaušinį. Beriame kmynus, pipirų, druskos įspaudžiame česnaką. Šaukštu arba šakute viską gerai ištriname.

REKLAMA

2.    Suberiame grikių miltus bei smulkintus krapus ir gerai išmaišome. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau - priklausys nuo varškės drėgnumo. Jų dėkite tiek, kad masė būtų rankomis formuojama, bet ne kieta.

3.    Keptuvėje įkaitiname šiek tiek sviesto arba aliejaus. Rankomis formuojame kepsnelius. Juos dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies gražiai apkepdami iš abiejų pusių.

4.    Kol kepa kepsneliai, pasiruošiame pievagrybių padažą. Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepiname smulkintą svogūną. Dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir maišydami kepame iki pievagrybiai susileis ir skystis nuo jų nugaruos. Dedame miltus ir maišydami pakepiname apie minutę.

REKLAMA

5.    Pasiruošiame sultinį - karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelį (jeigu norite intensyvaus skonio padažo, tirpinkite visą kubelį, o jeigu švelnesnio skonio - pusę kubelio). Sultinį pilame į keptuvę su pievagrybiais ir maišydami pakaitiname porą minučių, kad padažas truputį sutirštėtų.

6.    Nuimame padažą nuo ugnies, dedame grietinę, beriame krapus ir išmaišome. Paragaujame, jeigu norisi, papildomai pagardiname druska ir pipirais.

7.    Kepsnelius patiekiame su padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų