REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbėdami apie seksą, žmonės linkę suklastoti skaičius. Varpos dydis padidėja, viso gyvenimo partnerių skaičius padidinamas arba mažinamas, o sekso seanso trukmė gali būti perdėta.

Kalbėdami apie seksą, žmonės linkę suklastoti skaičius. Varpos dydis padidėja, viso gyvenimo partnerių skaičius padidinamas arba mažinamas, o sekso seanso trukmė gali būti perdėta.

REKLAMA

Bet kai kalbama apie tai, kaip dažnai poros mylisi, mokslas iš tikrųjų turi tikslius skaičius. Remiantis 2017 m. tyrimu, paskelbtu seksualinio elgesio archyve, vidutinis suaugęs žmogus 54 kartus per metus arba maždaug kartą per savaitę užsiima seksu.

Kitas 2015 m. paskelbtas tyrimas lytinių santykių dažnį siejo su laime. Mokslininkai nustatė, kad poros, užsiimančios seksu bent kartą per savaitę, yra laimingesnės dėl savo santykių nei tos, kurios mylisi rečiau.

Antrame tyrime taip pat nustatyta, kad seksas vieną ar kelis kartus per savaitę jūsų savijautai daugiau įtakos neturi. „Tiesa yra ta, kad viskas, kas patogu jums ir jūsų partneriui, yra normalu. Jums nereikia turėti daugiau ar mažiau lytinių santykių, nei norite“, – „Health“ pasakoja Raffi Bilekas, porų patarėjas ir Baltimorės terapijos centro direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Nustoję sutelkti dėmesį į skaičius suprantame, kad seksualinei norai dažnai susideda iš daugybės veiksnių, sako daktaras Brianas Jory, profesorius ir šeimos tyrimų direktorius Berry koledže Džordžijoje: jūsų amžius, vertybės, gyvenimo būdas, įgimtas lytinis potraukis, sveikata ir, svarbiausia, jūsų santykių kokybė.

REKLAMA

Trečiajame tyrime, seksualinis dažnis buvo suskirstytas pagal amžių. Jaunesni nei 30 metų žmonės turi lytinių santykių vidutiniškai 112 kartų per metus (daugiau nei du kartus per savaitę), tačiau 30–39 metų amžiaus žmonėms šis skaičius sumažėja iki 86 kartų per metus, 69–40 kartų per metus tarp 40–49 metų amžiaus ir maždaug 52 kartų per metus 50 metų ir vyresnėms poroms, rodo Kinsey institute Indianoje atlikti tyrimai.

Deja, gali atsitikti, kad jūs ir jūsų partneriai nesutariate sekso dažnio atžvilgiu. „Jūs ne vieninteliai. Kalbėjimas apie tai, galbūt padedant profesionaliam konsultantui, yra svarbu norint patekti į tą patį puslapį šiuo klausimu. Galėsite pasilyginti save su statistika, – nurodo profesorius Bilekas.

Tačiau atsiminkite: santykių tikslas yra laimė, o ne seksas. „Seksas yra svarbus tiek, kiek tai daro porą laimingą“, – sako Jory. „Ir tyrėjai sutiktų, kad laimingi santykiai lemia geresnį seksą, o ne atvirkščiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų