REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje naujausiais duomenimis patvirtini 6 nauji koronaviruso atvejai. Penktadienį spaudos konferencijoje Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė pranešė, kad visi nauji atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje. 

Lietuvoje naujausiais duomenimis patvirtini 6 nauji koronaviruso atvejai. Penktadienį spaudos konferencijoje Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė pranešė, kad visi nauji atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje. 

REKLAMA

„Pagrindiniai židinaii nepasikeitė – Vilniaus ir Kauno sveikatos priežiūros įstaigose, jie stebimi. <...>  Visi nauji koronaviruso atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje.

Trys nauji atvejai patvirtinti Antavilių pensionate, kurie išaiškinti profilaktinio tyrimo metu. Susirgo vienas darbuotojas ir du gyventojai. Visi šie asmenys turėjo didelės rizikos sąlytį su anksčiau nustatyu atveju. Kiti 3 atvejai susiję su Vilniaus miesto klinikine ligonine. Susirgo šios ligoninės pacientas, taip pat Vidaus ligų skyriaus darbuotojas ir šios ligoninės darbuotojo artimas asmuo“, – pranešė R. Lingienė.

„Antavilių pensionate iš viso šiuo metu registruoti 47 atvejai, sirgo arba tebeserga 30 gyventojų ir 17 darbuotojų“, – pridūrė R. Lingienė.

REKLAMA
REKLAMA

R. LIngienė teigia, kad Antaviliuose vis atsiranda naujų koronavirusi atvejų dėl, galbūt, netinkamai naudojamų asmens apsaugos priemonių. 

„Analizuojant, kodėl vis tiktai šis židinys niekaip neužgesta, tai pirmoji hipotezė, kuri peršasi, tai greičiausiai būtų asmens apsaugos priemonių naudojimo pažeidimai ar netinkamas jų naudojimas. Ten nuvykus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistams, tokių pažeidimų nepastebime.

REKLAMA

Įstaiga tinkamai apsirūpinusi, pagaliau pasirengusi visas tvarkas ir vienintelis suvokiamas būdas nesustabdyti infekcijos galėtų būti anksčiau mano minėtas būdas. Šiandien kreipėmės į šios įstaigos administraciją, prašydami pateikti informaciją, kiek gi nuo protrūkio pradžios – balandžio 25 dienos – sunaudota asmens apsaugos priemonių“, – spaudos konferencijoje teigia R. Lingienė. 

R. Lingienė teigia, kad su Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje esančiame židinyje fiksuoti 45 koronaviruso atvejai, serga arba sirgo 23 pacientai ir 22 darbuotojai. Taip pat su židiniu už jo ribų susiję jau 236 sąlytį turėję asmenys, jie visi buvo izoliuoti. 

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje situacija, kaip žinote, daug nesikeičia. Vakar dieną buvo vykdyta grįžtamoji visuomenės sveikatos saugos kontrolė, kurios metu buvo siekta įsitikinti, ar ligoninė pašalino visus anksčiau nustatytus pažeidimus. Pagrindiniai buvo likę du. Buvo neatskirti karščiuojančių ir nekarščiuojančių pacientų srautai. Taip pat nebuvo sudarytos atitinkamos medikų komandos, kurios dirbtų su karščiuojančiais ir nekarščiuojančiais pacientais. Vakar dieną ligoninės administracija pateikė šias tvarkas, kuri viena iš jų buvo patvirtinta gegužės 27 dieną, grafikai taip pat buvo patvirtinti. Tai šiuo metu analizuojame medžiagą, kurią gavome“, – teigia R. Lingienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kviečiame žiūrėti tiesioginę transliaciją:

Svarbiausia informacija apie koronavirusą

Koronavirusas yra naujos struktūros virusas, kuris niekada anksčiau nebuvo sukėlęs infekcijų žmonėms. Pagrindiniai jo simptomai yra panašūs į gripo – karščiavimas, kosulys, apsunkęs kvėpavimas ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Sunkesniais atvejais koronavirusai sukelia plaučių uždegimą, sunkų ūmų respiracinį sindromą, inkstų nepakankamumą ar mirtį.

Specifinio gydymo nuo naujojo koronaviruso sukeltos infekcijos nėra, taikomas tik simptominis gydymas. Susirgusieji gali būti visiškai išgydyti, priklausomai nuo jų sveikatos būklės bei nuo to, kada pradedamas taikyti gydymas.

REKLAMA

Norint išvengti koronaviruso patariama laikytis bendrųjų higienos taisyklių: plauti rankas su muilu ir šiltu vandeniu, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo, ne mažiau, kaip 2–3 kartus per dieną vėdinti patalpas, kasdien valyti dažnai naudojamus paviršius kambaryje (pvz., naktinius stalelius, lovų rėmus ir kitus miegamojo baldus), naudoti apsaugos priemones, vengti būriavimosi, nuo kitų asmenų išlaikant bent 2 metrų atstumą.

Įtariamu koronaviruso atveju laikomas:

1) asmuo su ūmia kvėpavimo takų infekcija (staigiai prasidėjęs bent vienas iš šių simptomų: karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas) ir 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo ar gyveno teritorijose, kur vyksta COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) protrūkiai ar plitimas visuomenėje;

REKLAMA

2) asmuo su ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomais ir buvęs artimame sąlytyje su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) atveju 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios;

3) asmuo su sunkia ūmia kvėpavimo takų infekcija (karščiavimas ir bent vienas kvėpavimo takų ligos simptomų – kosulys, apsunkintas kvėpavimas) ir kuriam būtina hospitalizacija ir nėra nustatyta kitos etiologinės priežasties, kuri paaiškintų šiuos simptomus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų