REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Senelis sukūrė pasakų namelį savo anūkams  (nuotr. asm. archyvo)

Mažeikių rajone, Šerkšnėnų kaime, gyvenančios Jurgitos Kesminienės vaikai ketverių metukų Amelija ir vienerių sulaukęs Kristupas turi priežastį didžiuotis savo seneliu. Vyras ne tik be galo myli savo anūkus, bet ir visai neseniai jiems pastatė tikrų tikriausią svajonių namelį, kuris internete tapo tikra sensacija.

7

Mažeikių rajone, Šerkšnėnų kaime, gyvenančios Jurgitos Kesminienės vaikai ketverių metukų Amelija ir vienerių sulaukęs Kristupas turi priežastį didžiuotis savo seneliu. Vyras ne tik be galo myli savo anūkus, bet ir visai neseniai jiems pastatė tikrų tikriausią svajonių namelį, kuris internete tapo tikra sensacija.

REKLAMA

Kaip pasakoja pati Jurgita Kesminienė, lauko namelio mintis seniai kirbėjo galvoje, o svajones pakurstydavo pamatyti kitų lietuvaičių sukurti statiniai „Facebook“ grupėje, pavadinimu „Naminukas“.

„Labiau apie jį pagalvojome prieš žiemą, vis užsimindavome apie namuką. Tačiau laikas ėjo ir štai atėjo pavasaris. Gal apie patį namuką pradžioje labiau svajojau aš pati, vis norėjau, kad vaikai turėtų, kur žaisti lauke ir pasislėpti nuo vėjo“, – atvirauja dviejų vaikų mama.

Senelis anūkams sukūrė pasakų namelį

Šį pavasarį svajonės apie pasakišką lauko namelį ėmė ir materializavosi. Savo anūkams namelį lauke pastatė Jurgitos tėtis Rimtautas. Moteris sako, kad jos tėtis yra valstybės tarnautojas, jo profesija nieko bendro neturi su medžio darbais, tačiau vyrui toks užsiėmimas yra labai mėgstamas pomėgis ir galima sakyti užslėptas talentas.

REKLAMA
REKLAMA

Toks pastatytas namelis Jurgitos namo kieme – jau ne pirmasis vyro sukurtas šedevras. Jurgitos tėtis savo namuose anūkams jau yra anksčiau sukonstravęs namelį, o taip pat nevengia ir vis pagražinti savo sodybos įvairiais drožiniais.

REKLAMA

„Šio namelio statybos prasidėjo nuo patinkančio projekto. Nusiunčiau tėčiui patikusio namuko nuotrauką iš interneto. Šiek tiek jį pakeitėme, apsitarėme detales. Po to tėtis pasidarė pagrindą, surinko karkasą. Pradžioje tėčiui statyti namelį padėjo ir brolis. Tiesa, jis namelį pradėjo statyti Balėnose, o po to su kitų bočių pagalba jį pargabeno į mūsų namus ir ten viską užbaigė“, – namelio kūrimo istoriją prisimena pašnekovė.

Užtruko savaitę

Jurgita pasakoja, kad vėliau sekė ir tolimesni namelio statybos darbai. Jos tėtis uždėjo stogą, apkalė namelį, susuko terasą. O Jurgita kartu su mama nudažydavo vieną namelio galą, kol tėtis dirbdavo kitame:

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi tėtis buvo atostogose, jis galėjo sau leisti dirbti diena iš dienos. Susumavę visas dienas, suskaičiavome, kad jis užtruko savaitę. Statyti namuką jam patiko, nes visi mes nežinojome, koks bus galutinis rezultatas. Jis labai stengėsi ir tikrai įdėjo visą savo dūšią“, – tėčiui gerų žodžių negaili dukra.

Jurgita patikina, kad galutinis rezultatas pranoko ne tik jos, bet ir tėčio lūkesčius. O vaikai visą laiką nekantravo pamatyti galutinį rezultatą, jau bestatant namuką.

„Vis sukinėjosi aplinkui padėdami. Vienas palaikydavo, kitas paduodavo, o kas ir su dažais norėjo pasiterlioti. Namelis buvo net oficialiai atidarytas, perkerpant juostelę ir įteikiant dukrytei simbolinį raktą“, – šypteli Jurgita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ačiū tėčiui Rimtautui

Dviejų vaikų mama džiaugiasi, kad jos tėčio kurtas namelis internete sulaukė gausybės pagyrimų ir teigiamų įvertinimų, o tai jos tėčiui ir yra didžiausias įvertinimas:

„Didžiuojuosi turėdama tokį nagingą tėtį. Jis sukūrė nuostabų pasakų namuką mano vaikams. Kai pasakiau, kad namelį paviešinsiu ir kai jis sužinojo, kiek daug žmonių džiaugėsi, kaip jiems patiko, tai tėtis liko tiesiog apstulbęs.

Man šis namelis yra neįkainuojamas. Čia gims daug vaikų istorijų, o vaikų fantazijai bus, kur augti. Ačiū tėčiui Rimtautui!“, – džiaugsmo neslepia Jurgita.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad praeitų metų liepos mėnesį internete sensacija tapo ir kito lietuvaičio Jurgio Sendos pastatytas namelis savo anūkei. Jis pasakišką namelį sukūrė vos per kelis mėnesius. 

REKLAMA

Terasa su kėdutėmis, balkonėlis su gėlėmis, viduje – laiptai, vedantys į antrą aukštą, šalia – smėlio dėžė bei kelių rūšių sūpynės. Spalvotas, ryškus, stilingas ir toks, į kurį norėtų koją įkelti ne tik mažieji, bet ir suaugę. Būtent tokį namelį savo anūkams sukūrė Jurgis, kilęs iš Punsko.

Visą gyvenimą buvęs itin nagingu, vyras nusprendė savo anūkams sukurti tokią buveinę, kurioje galėtų vasaromis žaisti ir leisti spalvotą vaikystę.

Sukūrė per kelis mėnesius

Dovilė Dulskienė, Jurgio Sendos dukra, naujienų portalui tv3.lt tuomet pasakojo, kad mintis pastatyti vaikams namelį kilo persikrausčius iš daugiabučio į namą. 

REKLAMA

„Prieš metus su šeimyna iš daugiabučio persikėlėme į namą su kūdikiu. Pirmojo gimtadienio proga mergaitė gavo dovanų indėnišką medžiaginį tipį.

Toks buvo pirmasis „namas“, į kurį ji kvietėsi svečius. Pusantrų metukų, per šv. Kalėdas, pradžiuginome ją kartoniniu namuku, o vėliau mergytės senelis nusprendė, kad mažajai reikėtų rimtesnio namo, kuriame vaikas galėtų leisti vasaras.Namelis, kuris dabar džiugina ne tik šeimos, bet ir praeivių akį, yra 2×3 metrų, pats namukas, terasa 4,5 kv.,aukštis 1,7 0cm pirmo aukšto“, – tuomet pasakojo Dovilė.

Darbai prasidėjo kovo mėnesį, vos atšilus orams, ir truko iki birželio mėnesio galo. „Ilgokai užtruko dažymas, į kurį buvo įtraukta visa šeima – tėvai, kiti seneliai, dėdė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi mergytė dar maža, savo norų ji nereiškė, tačiau senelis pats rodė iniciatyvą ir namelio statymo metu vis sugalvodavo ką nors įdomaus. Iš pradžių jis planavo daryti kopėčias, tačiau vėliau pastatė laiptus. Planuojama, kad namelis džiugins ne vieną vaiką, šiuo metu pakeliui antrasis kūdikis“, – geromis žiniomis dalijosi moteris.

Ne pirmas namas

Smalsu, kokių dar šedevrų yra sukūręs ponas Jurgis?

„Tai nėra pirmasis namas, kurį pastatė mano tėtis. Prieš daugybę metų mano tėtis pastatė sodo namą iš medienos. Man pačiai, kai tik gimiau, jis sukonstravo naujagimio lovelę. Tokių lovelių vėliau sukūrė ir daugiau – net pardavinėjo. Taip pat yra kūręs stovus gėlėms iš medžio, stato židinius, pirtis, krosnis. Po šio projekto jis planuoja statyti namą sau“, – tuomet dalijosi planais pašnekovė.

REKLAMA

Ne tik namelis šiuo metu džiugina anūkėlę – šalia jo pastatytos sūpynės, čiuožykla. Kitamet, pasak Dovilės, čia turėtų atsirasti beždžionėlių tiltelis, viršuje – terasa, toliau – laipiojimo kalnelis.

Viršijo biudžetą

Toks namelis – rimtas projektas, todėl akivaizdu, kad ir jo kaina turėtų būti nemenka. Šiuos žodžius pašnekovė patvirtina sakydama, kad jo kaina siekia 1000 eurų ir daugiau: „Pradinis biudžetas buvo 500 eurų, tačiau nejučiomis išaugo dvigubai, o vėliau – dar daugiau.

Iš pradžių rinkome čekius, bet vėliau jau to net nebedarėme, nes supratome, kad savo biudžetą viršijome su kaupu.“ Kaip reagavo mažoji, pamačiusi tokį senelio rankomis sukurtą šedevrą?

REKLAMA

„Nors namelio ir žaidimų aikštelės statymo procesą mergaitė stebėjo nuo pradžių ir nekantravo, kada galės viršuje miegoti, vis dėlto didysis atidarymas buvo švenčiant antrąjį gimtadienį.

Naktį įrengėme namelio vidų, todėl visas interjeras tapo staigmena.“ Moteris atsiliepia geriausiais žodžiais apie savo auksarankį tėtį ir sako, kad visą gyvenimą nevengęs darbų, vyras pasistengė, kad daugybė šeimų gyventų šiltai. „Jo dėka šiltai gyvena nemažai Lietuvos žmonių.

Net ir gyvenant daugiabutyje kartu su žmona kieme įrengę buvo parkelį, su alpinariumais, gėlynais, pavėsine. O dabar, persikėlus vaikų šeimai į sodybą, jis nusprendė persikelti, pasistačius namą šalimais, toje pačioje gatvėje.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų