REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
A. Lemanas papasakojo, kaip karantinas pakeitė jo gyvenimą  (tv3.lt fotomontažas)

Legendinis atlikėjas Aleksas Lemanas (78) šiai dienai yra kaip niekada laimingas ir net karantino laikotarpiu stengiasi nepasiduoti pesimizmui, o priešingai – atrasti kuo daugiau pozityvių minčių. Pasaulį sukausčius koronaviruso pandemijai, jis ypatingą laiką namuose leidžia savo mylimos žmonos Linos glėbyje.

3

Legendinis atlikėjas Aleksas Lemanas (78) šiai dienai yra kaip niekada laimingas ir net karantino laikotarpiu stengiasi nepasiduoti pesimizmui, o priešingai – atrasti kuo daugiau pozityvių minčių. Pasaulį sukausčius koronaviruso pandemijai, jis ypatingą laiką namuose leidžia savo mylimos žmonos Linos glėbyje.

REKLAMA

Kai dar 2016-aisiais metais legendinis scenos karalius Aleksas Lemanas viešai paskelbė apie savo vestuves su dvidešimt metų jaunesne jo mylimąja Lina, tą kartą ūžė bene visa Lietuva.

Tačiau Birštone gyvenanti laiminga pora skaičiuoja jau ketverius santuokos metus ir džiaugiasi vienas kito draugija net ir tokiu visam pasauliui įtemptu laikotarpiu.

Savo dainomis džiugina žmoną ir kaimynus

Susisiekus su pačiu legendiniu atlikėju A. Lemanu, vyras nestokoja optimizmo. Ir nors scenos karalius pagal amžių yra priskiriamas ypatingai koronaviruso rizikos grupei, vis dėlto vyras sako, kad išlieka optimistu.

REKLAMA
REKLAMA

„Karantiną galima sakyti su žmona leidžiame kaip ir visi kiti. Jeigu paimtume pesimistus ir optimistus, tai aš priklausau antrai kategorijai. Iš visų jėgų stengiuosi nepasiduoti pesimizmui.

REKLAMA

Aš kaip artistas ir dainininkas privalau neapsileisti, dainuoju dainas tiek žmonai, tiek ir kaimynams“, – gyvenimo akimirkomis dalijasi vyras.

Ir iš tiesų A. Lemanas muzikos nepamiršta net ir per karantiną, o pačiam vyrui netrukdo ir tai, kad jis negali užlipti ant scenos. Vyras ėmė ir susikūrė muzikos sceną ne kur kitur, o savo paties balkone, taip nudžiugindamas visus aplinkinius kaimynus.

„Buvo Motinos diena, tai išsinešiau visą aparatūrą į balkoną, atidariau langus. Jaunimas buvo atvažiavęs sveikinti savo mamų, tai šoko ir dainavo visi kaimynai, dėkojo. Jie liko patenkinti, o patenkintas buvau ir aš, nors ir neatlygintina ši veikla, bet malonu ir širdžiai būna, kai padarai ką nors gero“, – įsitikinęs atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Mėgaujasi gyvenimu Birštone

Ir nors pasaulį kaip niekada anksčiau yra sukaustęs koronavirusas, švelnėjant karantino sąlygoms ir patys žmonės po truputį ima grįžti į savo įprastą gyvenimą. Štai ir pats A. Lemanas kartu su savo žmona stengiasi įvairiais būdais išlaikyti tiek dvasinę, tiek sportinę formą.

Vyras ypač džiaugiasi Birštone įrengtais treniruokliais, sveikatingumo takais ir čia su savo žmona pasimankštinti užsuka bene kiekvieną rytą. A. Lemanui tokia veikla padeda nepasiduoti, o ir visus kitus besiizoliuojančius Lietuvos gyventojus vyras ragina nenusiminti ir nepasiduoti pesimizmui. „Optimistų joks koronavirusas neima“, – juokiasi scenos karalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su savo žmona Lina A. Lemanas jau ne vienerius metus gyvena viename gražiausių Lietuvos perlų, Birštone. Vyras pasakoja, kad karantino metu šis turistų traukos centru tapęs miestas buvo šiek tiek nurimęs, tačiau vyras dėl to tik džiaugiasi:

„Birštonas buvo vienas iš trijų geriausiai su koronavirusu susitvarkiusių Lietuvos miestų. Gyventojai tikrai laikėsi visų nurodymų ir drausmės, buvo namuose. Žinoma, kai prasidėjo švelninimo etapai, vis daugiau žmonių išėjo jau ir į gatves, miškus. Birštonas vis gražėja ir gražėja, atsiranda vis daugiau naujų stiklinių modernių pastatų, o kur dar nuostabusis Birštono apžvalgos bokštas. Miestas iš tiesų klesti“.

REKLAMA

Pilve vis dar skraido drugeliai

Kovo viduryje paskelbtas karantino režimas namuose įkalino ne vieną šeimą, o nori nenori, visą parą praleidžiant namuose, barnių tikrai padaugėja. Tačiau A. Lemanas džiaugiasi, kad šis karantino laikotarpis jų su žmona santykių tikrai neatšaldė, priešingai – juos dar labiau sustiprino.

„Galiu pasigirti, kad mano žmona yra be galo drausminga, pareiginga. Ji nesibijo drąsiai man pasakyti: „Aleksėli, prašome, kad būtum su pirštinėmis ir kauke, nes esi rizikos grupėje“, – juokiasi vyras ir iš karto priduria:

„Ji taip sako ne dėl to, kad yra už mane jaunesnė. Matau, kad jos viduje, pilve, skraido drugeliai, jie skraidė ir skraidys, žmogus nuoširdžiai rūpinasi. Aš žmonai nuolatos dainuoju dainas, o ji mane visada vadina geriausio balso savininku“.

REKLAMA

Ir nors gerbėjų sąraše pirmąją vietą užima legendinio atlikėjo žmona Lina, vis dėlto scenos karalius neslepia, kad gerbėjų ir muzikos scenos jis iš tiesų jau labai pasiilgo.

Koncertų teks dar palaukti

Vis dėlto vyras patikina, kad kol kas reikės palaukti bent jau iki birželio mėnesio, kol bus galima imti planuoti muzikinius jo koncertus.

„Reikia leisti žmonėms duoti atsigauti visapusiškai. Žinote, aš visada galvojau, kad mano gerbėjų rate yra senjorai, bet galiu pasidžiaugti, kad jau prieš karantiną į koncertus susirinkdavo ir jaunos šeimos su vaikais. Nors žinoma, būkime atviri, didesnis procentas mano gerbėjų yra rizikos grupėje, o jie šiuo metu turi būti namuose.

Kai jie įgaus drąsos ir viskas nurims, tuomet žiūrėsime. Jau dabar sulaukiu skambučių, prašymų ir kvietimų koncertuoti, tačiau pirmiausia reikia žiūrėti gerbėjų sveikatos. O kai turi tokius ištikimus gerbėjus, nesinori ir pačiam liūdėti“, – patikina A. Lemanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų