Tobuli šaltibarščiai pagal Ritą: „Mums jie patinka tiršti“

„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, papildomai dedu rūgštelės. Tad dalinuosi savo pamėgtu receptu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

Reikės: 1 l šaltibarščių arba paprasto kefyro; 1 agurko; saujos svogūnų laiškų; saujos krapų; 2 kietai virtų kiaušinių; 0,25 l  marinuotų burokėlių su visu skystimu; druskos pagal poreikį. Prie šaltibarščių bulvių košė su spirgais arba paprastai virtos bulvės.

Agurką, krapus ir svogūnų laiškus supjaustome. Dedame burokėlius, išmaišome. Sudedame smulkintus virtus kiaušinius. Užpilame kefyrą ir išmaišome. Druską naudojame pagal poreikį. Jeigu šaltibarščius gaminu su paprastu kefyru, tai dedu 2 v.š. grietinės. Naudojant virtus burokėlius, juos sutarkuoju burokine tarka, pasūdau ir užpilu kelis šaukštus obuolių arba raudonojo vyno acto. Jokiu vandeniu ar pienu šaltibarščių neskiedžiu. Mums patinka tiršti.

Šaltinis: Ritos receptai 

 


Rašyti komentarą...
V
Vv
2020-05-29 17:59:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nuostabus receptas,įdomu,o kaip dar galima pagaminti šaltibarščius???
Atsakyti
0

A
Ausra
2020-05-29 19:55:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
Dar galima ir kitaip.pvz.kefyras,pienas,mineral vanduo,grietine,burokeliai,krapai,svogunu laiskai,kiausiniai virti,cili pipirai ir juodi malti pipirai,druska,cukrus pagal skoni.jokio acto nereikia.tirstuma daryti pagal savo nyoziura kokiu norite.skanaus.
Atsakyti
0

M
Marius
2020-05-30 10:39:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
O kaip bulves virti neparase, vandens reikia pilti ar ne
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (6)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų