Trupininis varškės pyragas pagal Liuciją: užteks ir šeimai, ir kaimynams

„Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių. Skanaus visiems“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Trupininis varškės pyragas (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės (stiklinė 240 ml) tešlai: 125 g šalto sviesto; 1 ¼ stiklinės miltų; 0,5 stiklinės kokoso drožlių; ¼ stiklinės cukraus; ¼ arb. š. kepimo miltelių; ¼ arb. š. sodos; 0,5 arb. š. vanilinio cukraus; žiupsnio druskos.

Įdarui: 450 g varškės (9 proc. riebumo); 125 g grietinės; 2 kiaušinių; 2/3 stiklinės cukraus; 200 g šviežių arba atitirpdintų aviečių; 1 arb. š. vanilinio cukraus.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Tešla – viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos gaunasi trupiniai. Dedame į šaldytuvą.

Įdaras – kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.

Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm). Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą. Pyragą kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.

Šaltinis: Lithuanian in the USA


Rašyti komentarą...
K
Kaimynai
2020-05-30 12:35:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
...jeigu su kastuvu užmaišysi,tai tikrai užteks...
Atsakyti
-2

Z
Zita iš Mažeikių
2020-06-01 21:45:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
Pyragas labai skanus. Kaimynams nekliuvo... Suvalgiau pati viena. Dabar ieškau efektingų dietų...
Atsakyti
0

M
Megėjas
2020-06-01 19:31:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
Šiandien iškepėme šį pyragą, pasisekė, ir labai skanus.Ačiū.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų