REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagurklis – tai sukritęs aplink kaklą esantis riebalų sluoksnis. Sukritusi oda suformuoja raukšlę, ir taip susidaro įspūdis, kad smakras yra dvigubas. Bet tiesa ta, kad taip nutinka nebūtinai dėl viršsvorio.

Pagurklis – tai sukritęs aplink kaklą esantis riebalų sluoksnis. Sukritusi oda suformuoja raukšlę, ir taip susidaro įspūdis, kad smakras yra dvigubas. Bet tiesa ta, kad taip nutinka nebūtinai dėl viršsvorio.

REKLAMA

Kai kurie žmonės turi genetinį polinkį į pagurklį, o tai reiškia, kad jų giminės žmonės yra linkę turėti ne itin elastišką odą, praneša „Medical News Today“. Jei oda praranda elastiškumą, ji nebegali nulaikyti aplink kaklą esančių riebalų. Pagurklis taip pat gali atsirasti dėl senėjimo, kai mažėja raumenų masė. Kai taip nutinka, susilpnėja smakro raumenys ir oda labiau suglemba.

Dar viena priežastis, dėl kurios oda gali sukristi – tai netaisyklinga laikysena. Netaisyklinga laikysena silpnina kaklo ir smakro raumenis. Tai aplink kaklą esančiam riebalų sluoksniui daro tokį pat poveikį, kaip senėjimas, rašoma thesun.co.uk

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jei manote, kad jums gresia pagurklis, nesijaudinkite – yra pratimų, kurie padeda sustiprinti kaklo raumenis. Tik prieš juos darydami nepamirškite apšilimo, kad išvengtumėte kaklo ir žandikaulio raumenų sužeidimų. Apšilimui galite kaklą pajudinti sukamaisiais judesiais, ir tą patį padaryti žandikauliu.

REKLAMA

1. Bučkis į dangų

Šis pratimas panašus į švilpavimą į lubas ir padeda stiprinti kaklą. Jis atliekamas stovint.

Lūpas sudėkite taip, lyg siųstumėte bučinį į dangų, jomis siekdami kiek įmanoma aukščiau. Turėtumėte justi, kad kaklo raumenys įsitempę, bet neturėtų skaudėti. Tokią poziciją laikykite nuo 5 iki 20 sekundžių ir kartokite 10–15 kartų.

2. Liūdna mina

Tai – dar vienas efektyvus būdas stiprinti žandikaulio ir kaklo raumenis.

Pratimą galite atlikti sėdėdami ar stovėdami. Tiesiog apatinę lūpą ištempkite kiek galite labiau į priekį – taip kaip tai daroma nutaisius liūdną veido išraišką. Šią poziciją laikykite tris sekundes, tuomet galvą lėtai lenkite link krūtinės, apatinę lūpą laikydami ištempę į priekį. Palaikykite dar tris sekundes. Pratimą reikėtų kartoti 10–20 kartų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Švilpavimas į lubas

Skamba keistai, tačiau galvą pakėlus į viršų, lyg švilpautumėte į lubas, stiprėja raumenys.

Galvą atloškite atgal, kad sėdėdami žiūrėtumėte į lubas, lūpas sudėkite į švilpavimo poziciją (turėtumėte pajusti, kaip susitraukia šoniniai kaklo raumenys), tuomet poziciją palaikykite 10–20 sekundžių. Vienu prisėdimu reikėtų mėginti atlikti maždaug 10 pakartojimų.

4. Pratimas su kamuoliu

Pratimams dažnai praverčia įvairios priemonės.

Tam reikės 5–10 cm skersmens kamuoliuko. Galite jį turėti darbo stalo stalčiuje, kad pertraukėlių metu galėtumėte pasportuoti. Būtinai sėdėkite ištiesta nugara ir atpalaidavę pečius, tuomet kamuoliuką pasidėkite po smakru. Tvirtu ir pastoviu judesiu kamuoliuką smakru spauskite žemyn. Bandykite pratimą kartoti 10–30 kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų