REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 19-ąją prezidentas Gitanas Nausėda atšventė 56-ąjį savo gimtadienį. Įprastai savo gimtadienius sutikdavęs didesniame žmonių rate, šiemet prezidentas gimtadienį paminėjo tik su pačiais artimiausiais žmonėmis Nidoje.

Gegužės 19-ąją prezidentas Gitanas Nausėda atšventė 56-ąjį savo gimtadienį. Įprastai savo gimtadienius sutikdavęs didesniame žmonių rate, šiemet prezidentas gimtadienį paminėjo tik su pačiais artimiausiais žmonėmis Nidoje.

REKLAMA

Prezidentas Gitanas Nausėda 56-ąjį gimtadienį paminėjo, vakarieniaudamas savo artimųjų rate. Įprastai šią šventę jis švęsdavo kiek didesniame artimiausių žmonių rate, bet šiemet šventę pakoregavo karantino reikalavimai. Be to abi prezidento dukros šiuo metu yra užsienyje ir dėl ribojimų keliauti kurį laiką negali atvykti į Lietuvą, o taip pat ir į prezidento gimtadienį.

„Prezidento nuomone, galimybė būti su artimaisiais jam šiuo metu ir yra geriausia gimtadienio dovana. Antradienį prezidentas gavo sveikinimų iš buvusių šalies bei kitų šalių vadovų, ministrų, merų bei daugelio kitų asmenų, kurie jį sveikino telefonu, siųsdami žinutes, elektroninius laiškus ar rašydami žinutes socialiniais tinklais“, – pasakoja prezidento patarėjas Antanas Bubnelis.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol didelė dalis prezidento patarėjų bei Prezidentūros kanceliarijos darbuotojų tebedirba nuotoliniu būdu.

„Todėl Prezidentūroje dirbę komandos nariai pasveikino Prezidentą tiesiogiai, o likusieji pasveikino, įrašydami trumpus sveikinimus telefonu“, – sako A. Bubnelis.

REKLAMA

Gimtadienį sutiko Nidoje 

56-ąjį gimtadienį Lietuvos prezidentas Gintanas Nausėda sutiko Nidoje su žmona, apartamentuose keturių žvaigždučių viešbutyje. Jo savininkas atvirauja, kad šalies vadovas elgėsi kaip eilinis svečias, o pirmasis gimtadienio patiekalas taip pat paprastas – kiaušinienė. Prezidentas aiškina, kad sveikinimai plūsta nuo ryto, bet gimtadienio nešventė. Visgi, savus linkėjimus suskubo siųsti ir aukšti šalies politikai. Tiesa, labai savotiškai. Kokias pirmąsias dovanas šalies vadovas gavo?

4 žvaigždučių viešbutyje Nidoje prezidentas Gitanas Nausėda šiandien sulaukė savo 56-ojo gimtadienio. Pirmąją dovaną – tortą – šalies vadovui neša apsaugos darbuotojai. Tiesa, iš ko jį gavo, prezidentas neišduoda. Sveikinimų lavina neva užgriuvo nuo ankstyvo ryto.

REKLAMA
REKLAMA

„Nieko nešventėm kol kas, sveikinimai plūsta, dabar suprantu kas būtų laukę Vilniuje“, – sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Dovanų prezidentas gavo ir iš viešbučio kolektyvo – ungurį. Viešbučio savininkas atvirauja, kad pirmoji šalies pora gyveno prabangiuose apartamentuose, tiesa, kuriuose, neišduoda. Tokie yra dviejų tipų – su dviem miegamaisiais už 160 eurų parai arba trimis – už 220 eurų. Prezidentas, sako, buvo kuklus – elgėsi kaip eilinis svečias.

„Esam nustebę. Esam turėję žemesnio rango politikų ženkliai, kurie ten daug didesnius reikalavimus keldavo, ten, kad nebūtų svečių restorane. Čia buvo net iki tiek, kad prezidentas nusileisdavo pasižiūrėti ar yra laisvų staliukų ir, jeigu būdavo laisvas staliukas, tiesiog sėsdavo su žmonėmis“, – pasakoja viešbučio savininkas Egidijus Vičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau labiausiai šalies vadovui patiko firminis viešbučio patiekalas, kurį gavo ir gimtadienio pusryčiams. „Šiandien teikėm į numerį, nunešėm. Jo mėgstamą kiaušinienę“, – teigia E. Vičius.

Na, o kol prezidentas mėgaujasi kiaušiniene, Nidoje su mama vieši ir vienuolikmetis berniukas iš Vilniaus. Vakar jis prezidento paklausė, kodėl šis toks aukštas, o šiandien prezidentą stebi iš toli. „Ko čia bijoti? Žmogus kaip žmogus, daro savo darbą kaip ir visi. Manau, puikiai jį atlieka“, – kalbėjo vilnietis Simas.

Gyventojai prezidento nematė 

O štai Nidos gyventojai bei svečiai nuo penktadienio čia viešinčio prezidento sako net akyse neregėję, tačiau gimtadienio sveikinimų daugelis negaili:

REKLAMA

„Jų tvirtybės, kantrybės ir kad priimtų reikalingus ir tinkamus sprendimus. Ir gražios dienos.“ „Prezidento? Kad taptų prezidentu norėčiau.“ „Linkim, linkim, kad toliau viskas gerai sektųsi, būtų sveikas ir dėkojame, kad yra toks žmogus. Džiaugiamės.“ „Ištvermės mūsų Lietuvoj ir sėkmės gyvenime. Ir stiprybės. Kad būtų stiprus ir toks pat gražus, jo.“

Gitaną Nausėdą šiandien pasveikinti žadėjo ir aukščiausi šalies valdžios vyrai. Tiesa, gana savotiškai. „Be abejo sveikinsiu ir neakivaizdžiai, ir akivaizdžiai. Sveikinimo būdu“, – sako Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Neakivaizdiniu būdu taip. Akivaizdiniu čia sunkiau, reikia būti pakviestam, bet aš paprašiau premjero, kada jis matys prezidentą perduoti nuoširdžiausius linkėjimus. Ir, mana, kad tiek užteks“, – pasakoja valstiečių pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Tiesa, nors Gitanas Nausėda žada gimtadienio vakarą sutikti Vilniuje, tačiau tik artimiausių žmonių draugijoje. Tad akivaizdžiai politikai prezidentą galės pasveikinti nebent rytoj.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų