REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Greitosios pagalbos skyrius (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Prieš keletą dienų „Facebook“ pradėjo plisti klaipėdiečio pasakojimas apie tai, kaip Klaipėdos universitetinėje ligoninėje greitosios pagalbos skyriuje jo draugė laiku negavo reikiamos pagalbos. Tačiau Klaipėdos universiteto ligoninės atstovas sako, kad moteris atvyko girta ir buvo nesukalbama, todėl tai smarkiai apsunkino gydytojų darbą.

3

Prieš keletą dienų „Facebook“ pradėjo plisti klaipėdiečio pasakojimas apie tai, kaip Klaipėdos universitetinėje ligoninėje greitosios pagalbos skyriuje jo draugė laiku negavo reikiamos pagalbos. Tačiau Klaipėdos universiteto ligoninės atstovas sako, kad moteris atvyko girta ir buvo nesukalbama, todėl tai smarkiai apsunkino gydytojų darbą.

REKLAMA

Istorija prasidėjo gegužės 14 dieną, kai dužus stiklui klaipėdietė smarkiai susižeidė ranką.

„Aš savo draugę uždariau balkone, o ji su spaustuvais išdaužė stiklo paketą ir persipjovė ranką. Buvo atvažiavusi policija ir išsivedė ją. Palydėjo į greitąją ir buvo nuvežta į ligoninę“, – to vakaro įvykius pasakoja klaipėdietis.

Moteris su greitosios pagalbos automobiliu greitai buvo nuvežta į ligoninės priėmimo skyrių, tačiau, pasak nukentėjusios, jai tuščiame skyriuje teko laukti 2 valandas, kol gaus reikiamą pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Neapsikentusi draugė pradėjo filmuoti, kas vyksta (tiksliau, kad niekas nevyksta) dėl ko „medikai“ pradėjo reikšti nepasitenkinimą ir liepė ištrinti filmuotą medžiagą su grasinimais, kad nesutvarkys rankos, jei neištrins ką nufilmavusi. Tuščiame skyriuje neįmanoma sulaukti pagalbos net kraujuojant iš atviros žaizdos“, – rašo nukentėjusios klaipėdietės draugas.

REKLAMA

Pasak jo, slaugytoja žadėjo atimti telefoną, gydytojas grasino baudžiamąja atsakomybe, o galiausiai pakvietė apsaugą, kuri privertė ištrinti vaizdo įrašą, sakydami, kad neišleis iš ligoninės. „Paaiškinimų, kodėl teko tiek laukti, nebuvo, buvo svarbu uždrausti filmuoti“, – pasakoja vyras.

Kaltina sudarkius ranką

Po dviejų valandų laukimo, pasak nukentėjusios klaipėdietės draugo, ranka galiausiai buvo susiūta ir chirurgas pranešė kad po 2 dienų reikės eiti į savo polikliniką persirišti ranką.

„Kadangi dėl karantino niekas nedirba, tuo labiau šeštadienį 2020-05-16 nusprendžiau perbintuoti pats. Vaistinėje nusipirkau peroksido, bintų ir jodo tirpalo. Nuėmęs seną tvarstį, pašiurpau kaip susiūta ranka.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip bebūtų esame visi žmonės, o ne gyvuliai, kad taip elgtųsi su mumis. Be abejo, norėtume atsakymų, kodėl medikas susiuvo mano draugės ranką kaip kokiam „Frankenšteinui“ – dėl kokių sumetimų? Ar dėl patirties stokos ar keršydamas, kad jų darbas, tiksliau nedarbas, buvo fiksuojamas. O ranka susiūta tikrai baisiai. Aš ne specialistas, bet pats ne kartą esu siūtas ir suprantu, kad toks mediko darbas kaip atliko mano sugyventinei yra pasityčiojimas iš žmogaus...“, – rašo klaipėdietis.

Ligoninė pateikė savo versiją

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Gintautas Virketis sakė, kad moteris atvyko po konflikto buityje. Pacientė buvo neblaivi, ji pati to neneigė, bet atsisakė duoti kraują tyrimui, kad būtų tiksliai nustatytas girtumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip elgėsi atvykusi moteris, tikriausiai suprantate iš vaizdo įrašo. Nežinau, ar tai yra priimtina norma atvykus į įstaiga paslaugoms ir ar tai yra toleruotina. Čia klausimas bendrai visiems. Pagal ligoninės išrašus matau, kad paslaugos jai buvo suteiktos per pusantros valandos nuo atvykimo.

Tai, kad ji tuo metu nerado kažko, nereiškia, kad medikai tuo metu gėrė kavą. Tuo metu vyko paslaugų teikimas kitiems pacientams. Normali eiga būtų tokia, kad žmogus atvyksta, atsisėda ir laukia, o ne vaikšto po skyrių ir kelia triukšmą. Tarp kitko, lankytis skyriuose dabar yra iš vis draudžiama, tai elgėsi mažų mažiausiai nepadoriai ir dar ligoninėje.

REKLAMA

Paslaugos jai buvo suteiktos. Turbūt tų dalykų, kur buvo su ja bendraujama ir prašoma elgtis adekvačiai, nerodoma, o rodoma tik tai, kas jai tinkama.

Negaliu pasakyti, kodėl ranką jai buvo susiūta taip, bet tikriausiai teisybės nepasakys ir ji, nes buvo girta. Be to, pabandykite girtam suteikti paslaugą. Kitas dalykas, ji susižalojo ranką į stiklus, tad galutinis rezultatas nebus, kaip po plastinės operacijos. Žaizda buvo išdraskyta.

Kas dėl vaizdo ištrynimo – buvo iškviesta apsauga, kadangi ligoninėje filmuoti negalima. Ligoninėje aiškiai kabo tai rodantys ženklai. Jos nufilmuotus vaizdus ištrynė apsaugos darbuotojai, tai, matyt, ir jiems po nosimi kaišiojo savo telefoną. Gydytojai jokiais būdais neimtų ir nelįstų į svetimus įrenginius“, – naujienų portalui tv3.lt situaciją komentavo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų