REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis labiau švelnėjančios karantino sąlygos Lietuvoje pamažu leidžia pajusti įprasto gyvenimo ritmą ir sugrįžti prie anksčiau turėtos kasdienybės. Nemažai žmonių sako, kad karantinas turėjo ir teigiamų dalykų – padėjo permąstyti vertybes, kuriomis vadovaujamės gyvenime, suprasti, kas iš tiesų yra svarbiausia. Taip galvoja ir aktorė, renginių vedėja Asta Baukutė, sutikusi papasakoti, kas tapo jos karantino atradimu ir kaip gyvenimas pasikeis po jo.

Vis labiau švelnėjančios karantino sąlygos Lietuvoje pamažu leidžia pajusti įprasto gyvenimo ritmą ir sugrįžti prie anksčiau turėtos kasdienybės. Nemažai žmonių sako, kad karantinas turėjo ir teigiamų dalykų – padėjo permąstyti vertybes, kuriomis vadovaujamės gyvenime, suprasti, kas iš tiesų yra svarbiausia. Taip galvoja ir aktorė, renginių vedėja Asta Baukutė, sutikusi papasakoti, kas tapo jos karantino atradimu ir kaip gyvenimas pasikeis po jo.

REKLAMA

Ji neslepia, kad sunkiausia buvo pati pradžia, kai tarsi per akimirką visa įprasta dienotvarkė sudužo į šipulius:

„Pirmą savaitę nesupratau, kaip dėliotis dienotvarkę, kada keltis, nes buvo tam tikros nusistačiusios taisyklės, prie kurių buvai įpratus – darbas, mokykla, nuvažiuoti į parduotuvę, vakarienė ir panašiai. O čia dabar viskas absoliučiai susijaukė, dėl to tikrai buvo tas pasimetimas. Pasirodo, kad žmogus esi robotukas: tiktai išimi kažkokį punktą iš savo gyvenimo ir visas tavo kortų namelis subyra“.

Įžvelgia teigiamus dalykus

Pamažu aktorė neįprastą patirtį gyvenime tarsi prisijaukino ir laiką paskyrė mėgstamoms veikloms, buvimui su vaikais. Nors dėl karantino ir teko atšaukti nemažai darbų, ji vis vien stengiasi įžvelgti teigiamus dalykus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, finansiškai mes visi labai nukentėjome, bet aš manyčiau, kad tai ne karas, ne badas – mes turime ką valgyti, galbūt kažkas ir kukliau. Man tai yra labai geras laikas daugiau būti su vaikais, pavyzdžiui, mes pradėjome kartu daugiau gaminti. Vakarui padarome skanų tinginį, žagarėlius, kepėm trupininį kakavos pyragą su varškės įdaru – jiems tai labai patinka ir jie man padeda, tai daugiau to buvimo kartu atsirado“, – dalijasi A. Baukutė.

REKLAMA

Kadangi A. Baukutė su dviem jauniausiais sūnumis gyvena už Vilniaus, Trakų rajone, o aplink namus yra net keletas hektarų sklypo, čia netrūksta ir įvairios veiklos. Moteris džiaugiasi, kad pagaliau turėjo papildomo laiko ir sodo bei daržo darbams:

„Man džiaugsmas, kad aš laiku nusipjaunu žolę, ko anksčiau ne visada spėdavau, kad laiku pasisodinu į daržą ir šiltnamį pomidorus, agurkus, morkas, ridikus – čia toks mano atsipalaidavimo būdas“.

Pykčiai – natūralu ir pernelyg nesureikšminama

A. Baukutė atvirai sako, kad dėl įtempto laiko ir jos namuose buvo ginčų, tačiau tai – savaime suprantamas dalykas, kurio ji pernelyg nesureikšmina.

REKLAMA
REKLAMA

„Būna ir susipykstam, ir pakeliam intonaciją – tai yra natūralios emocijos. Normalu, kad tų pykčių kyla, kai 24 valandas per parą būni vienoje erdvėje. Mus dar gelbėja tai, kad mes turim didelį namą, atskirus kambarius, bet viskas dabar yra vienoje vietoje – ir namai, ir mokykla, ir muzikos mokykla. Tai tikrai kelia įtampą“, – neslepia aktorė.

Ji atskleidžia, kad su sūnumis turi savotišką tokių problemų sprendimo būdą – 7 kilometrų krosą kaimo keliukais: „Mus gelbėja tas krosas: vaikai eina į priekį, aš atsilieku, arba atvirkščiai, nes mes tai einame, tai bėgame. Šis dalykas mus truputėlį atpalaiduoja ir padeda“.

Aktorė yra keturių vaikų mama, todėl turi patarimų šeimoms, kurioms su įvairiais iššūkiais susitvarkyti sekasi sunkiau. Ji atskleidžia, kad sudėtingose situacijose visada pagalvoja apie vieną dalyką, kuris priverčia į viską pasižiūrėti kitaip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visą laiką, kai man būna labai sunku, aš pagalvoju – o jei šalia tų žmonių, kurie dabar mane erzina, nebūtų ir man reikėtų lankyti kapus... Žinokit, kaip mane atstato ta mintis. Mane atstato mintis, kad mano geriausios draugės mama mirė prieš mėnesį, o mes, geri jos draugai, dėl viruso negalėjome nuvažiuoti, jos palaikyti, atiduoti pagarbą ir palydėti į paskutinę kelionę.

Va tai yra baisu, o kad namuose yra trintis... Ji visada bus. Aš galvoju, kad jei mes apsibaram, apsipykstam, tai mes visi esam asmenybės, reiškia, nei vienas nėra užgožtas. Aš visada kitu kampu lenkiu“, – sako A. Baukutė.

Labiausiai ilgisi bendravimo

Aktorė pamažu pradeda išnaudoti ir švelnėjančias karantino sąlygas – po dviejų su puse mėnesių berniukus nuvežė į kirpyklą, netrukus grįš ir sportuoti su bendramintėmis bei trenere. Ji sako, kad, pavyzdžiui, jos sūnums šis etapas kelia dviprasmiškus jausmus.

REKLAMA

„Neseniai buvo pirma futbolo treniruotė berniukams. Yra labai skausminga, kad mano vaikai, kurie yra dar moksleiviai – trečiokas ir penktokas, bijo bendrauti. Aš nesiklausau žinių kasdien, kad juos varyčiau į baimę, bet minimalus informacijos kiekis jų ausis vis tiek pasiekia, nori to ar nenori. Tai tokie dvigubi jausmai – jie ir išsiilgę bendravimo, bet kartu ir bijo“, – dalijasi aktorė.

Ji neslepia, kad pati yra be galo pasiilgusi bendravimo, laiko su draugais ir labai paprastų dalykų – apsikabinimo, šypsenos, kurios nedengia kaukės:

„Dabar yra labai didelis tas noras bendrauti, nes įvertinom pagrindines vertybes, kurios buvo kasdien: pasakyti labas, apsikabinti. Pasitikrina ir draugai, kurie skambina ir klausia, ar turi ką valgyti, iš ko gyveni, kaip banko paskola. Ir supranti, kad visi gyvena taip, kaip ir tu. Aš tikrai laikausi tų taisyklių, bet taip fanatiškai užsidaryti, niekur neiti... Manyčiau, kad mes skriaudžiame patys save, nes žmogus yra sukurtas nebūti vienam. Aš noriu susitikti su draugais, pasilabinti, pasimatyti – nenoriu savęs užkasti gyvos ir būti gyvosios kapinės. Baisu, kai tu negali bendrauti“, – neabejoja A. Baukutė.

REKLAMA

Leido permąstyti vertybes

Aktorė mano, kad ši patirtis daugeliui žmonių turėjo padėti kitomis akimis pažvelgti į dalykus, kurie tarsi būdavo savaime suprantami.

„Man šitas virusas parodė, kad mes labai susireikšminame: kas tinka – kas netinka, čia tokia karjera – čia kitokia, čia kažką padariau – čia kažko nepadariau. O pasirodo, kad yra svarbu sveikata, gyvybė, gyvi vaikai, mama, artimieji.

Tu pradėjai daugiau kreipti dėmesį į tai, ko anksčiau nematydavai. Ačiū Dievui, vaikštau, girdžiu, galiu rūpintis vaikais, turiu, ką valgyti, turiu gerus draugus, kuriems aš rūpiu. Pradedi vertinti, kad yra pavasaris, kad matome žydėjimą – tuos dalykus, kurie niekada neužsifiksavo tavo sąmonėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš tikrųjų, čia yra toks kaip supurtymas ir tavo santykių, nes išlindo viskas, kas kam nereikalinga. Tu dar kartą nusilenki likimui ir dėkoji, kad tavo draugų ir artimų sąrašas nemažėja, o kartais net ir didėja“, – šypsodamasi sako aktorė.

Loginiame žaidime „galvOK“ turėjo puikų laiką

A. Baukutė neabejoja, kad per šį įtemptą laikotarpį daugelis žmonių išsiilgo ir pramogų, ir gerų emocijų, todėl ji džiaugiasi, kad turėjo galimybę dalyvauti įtraukiančiame TV3 televizijos projekte „galvOK“:

„Aš projekte turėjau nuostabų laiką. Labai faina komanda, viskas žaisminga, jokios įtampos ir manau, kad ir televizijos žiūrovas taip pat turės labai gerą laiką. Man patiko, kad šitoje laidoje galima juokauti ir nieko nereikia vaidinti – nei protingesnės, nei kvailesnės – tiesiog galima būti savimi, o tai yra labai svarbu“.

REKLAMA

Ji šiltų žodžių negaili ir savo partneriui humoristui Mantui Katleriui ir sako, kad kartu jie – visai nebloga komanda.

„Labai žaviuosi šituo jaunu žmogumi, kuris neturi nei krislelio pykčio. Lygiai taip pat gera buvo matyti ir gyvą sveiką Marijoną Mikutavičių, kuris vis bandė mane smaigstyti. Kai buvo pirmas klausimas, truputėlį pasimečiau, bet paskui su Mantu įsivažiavome ir manyčiau, kad mums sekėsi tikrai visai neblogai“, – šypsosi aktorė.

Kodėl pirmasis klausimas A. Baukutę išmušė iš vėžių ir ar jos bei Manto duetui pavyks laimėti žaidimą, paaiškės jau šį šeštadienį 19 valandą 30 minučių per TV3 televiziją.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad žaidimo „galvOK“, kuriame jau šį šeštadienį pasirodys ir Asta Baukutė, išskirtinumas – įdomūs, keisti, smagūs, juokingi klausimai, paremti mokslu, ir dar smagesni, visiškai netikėti atsakymai, kuriuos reikia išmąstyti, pasitelkus savo išmonę, fantaziją ir patirtį.

REKLAMA

Kiekvienoje „galvOK“ laidoje dalyvauja po dvi komandas, kurios tarpusavyje varžosi ieškodamos atsakymų į žaidimo vedėjo užduotus klausimus. Kiekvieną komandą sudaro kapitonas, jo kviestinis svečias (aktorius, muzikantas ar kitas žinomas asmuo) ir palaikymo komanda, kuri gali padėti savo kapitonui laimėti dvikovą. Žaidimo azartą dar labiau kursto piniginis prizas – komandos už teisingus atsakymus gauna taškus, kurie konvertuojami į eurus, taigi, laimėjusi komanda gaus piniginį prizą.

„galvOK“:

- šeštadieniais 19.30 per TV3 televiziją ir portale tv3.lt

- darbo dienomis 9.00 val. per „Power Hit Radio“

- darbo dienomis 16.30 val. portale tv3.lt

„galvOK“ – geros emocijos garantuotos ir žaidžiantiems, ir stebintiems žaidimą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų