REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kuriuos daiktus reikia plauti dažniau nei kartą per savaitę, tuo tarpu kiti gali būti dėvimi ar naudojami ilgiau.

Kai kuriuos daiktus reikia plauti dažniau nei kartą per savaitę, tuo tarpu kiti gali būti dėvimi ar naudojami ilgiau.

REKLAMA

Ir tikrai, kai kalbama apie drabužius, turėtumėte juos skalbti pagal tai, kiek kartų juos nešiojote, o ne pagal laiką. Pvz., džinsus reikia skalbti kas tris dėvimus. Namų ūkio skalbiniai, rankšluosčiai ir patalynė turi būti laikomi įprastu laiku – pavyzdžiui, paklodes ir pagalvių užvalkalus reikia plauti kartą per savaitę, rašoma goodhousekeeping.com. Laikas yra svarbus, tačiau taip pat svarbus ir valymo būdas. Kitą kartą skalbdami, laikykitės šių gairių:

Atskirkite drabužius protingai: nors dažniausiai juos skirstome į šviesius ir tamsius, yra keletas kitų būdų, kaip drabužius išskirstyti, kad būtų užtikrintas švaresnis rezultatas. Atskirkite nešvarius ar purvinus daiktus nuo lengvai nešvarių drabužių, o abrazyvinius audinius (džinsus) nuo švelnių.

Neperkraukite mašinų: suteikite drabužiams laisvę suktis aplink būgną ir tolygiai paskirstykite skalbimo priemones. Reguliariai valykite savo skalbimo mašiną: šiltu vandeniu, skalbimo priemonėmis ir balikliais atsikratykite daugumos bakterijų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirinkite tinkamą vandens temperatūrą: Subtilūs audiniai, tokie kaip vilna, šilkas ar nėriniai, turi būti skalbiami šaltame vandenyje. Tačiau karštas vanduo yra geriausias pasirinkimas, kai bandote pašalinti dėmes ar mikrobus. Pasirinkite geriausią ploviklį: rinkitės išbandytą skalbinių ploviklį, tinkantį jums ir jūsų šeimai.

REKLAMA

Kaip dažnai skalbti drabužius?

Po kiekvieno dėvėjimo skalbkite: pėdkelnes, apatinius, marškinius ir palaidines. Kiekvieną dieną: indų šluostes, rankų rankšluosčius, valymo šluostes. Kiekvieną savaitę: patalynę, vonios kilimėlius. Po 3 dėvėjimų: pižamas, liemenėles, šlepetes, sukneles, sijonus, megztinius, džinsas. Kiekvieną mėnesį: chalatus. Kas 3 mėnesius: dušo užuolaidas, pledus, kilimėlius, striukes ir paltus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų