REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Išbandyti verta net ir tiems tradicinių skonių gerbėjams, kurie yra šventai įsitikinę, kad tobuliausi kotletai yra iš vaikystės su bulvių koše ir burokėlių salotomis. Paprasti, lengvai pagaminami, bet skonio prasme jie yra nerealūs“, – sako tinklaraštininkė Edita.

„Išbandyti verta net ir tiems tradicinių skonių gerbėjams, kurie yra šventai įsitikinę, kad tobuliausi kotletai yra iš vaikystės su bulvių koše ir burokėlių salotomis. Paprasti, lengvai pagaminami, bet skonio prasme jie yra nerealūs“, – sako tinklaraštininkė Edita.

REKLAMA

Reikės: 600 g maltos vištienos; 180 g varškės; 1 kiaušinio; 100 g sūdyto sviesto; žiupsnelio druskos; žiupsnelio maltų maltųjų pipirų; 1 šaukštelio smulkintų krapų

Apvoliojimui: 2 kiaušinių; 100 ml vandens; 100 g džiuvėsėlių; iešmelių medinių(nebūtinai).

GAMINIMAS

Sviestą sumaišyti su krapais ir suformavus nedidelius volelius padėti į šaldymo kamerą kol prireiks. Į maltą vištieną sudėti varškę, kiaušinį, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.

Drėgnomis rankomis formuoti blyną, dėti atvėsintą sviestą ir suformuoti kotletą lyg cepeliną. Apvoliojimui kiaušinius išplakti su vandeniu, o į kitą dubenėlį supilti džiuvėsėlius.

Kotletą apvoliojame kiaušinių plakinyje, tuomet džiuvėsėliuose. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi, persmeigiame vandenyje išmirkytu mediniu iešmeliu ir kepame 180 C. apie 25 min. Tiekiame su norimu garnyru.

Šaltinis: Samčio užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų