Kitokie vištienos kotletai pagal Editą: išbandyti tikrai verta

„Išbandyti verta net ir tiems tradicinių skonių gerbėjams, kurie yra šventai įsitikinę, kad tobuliausi kotletai yra iš vaikystės su bulvių koše ir burokėlių salotomis. Paprasti, lengvai pagaminami, bet skonio prasme jie yra nerealūs“, – sako tinklaraštininkė Edita.

Vištienos kotletai su varške (Nuotr. Samčio užrašai)

Reikės: 600 g maltos vištienos; 180 g varškės; 1 kiaušinio; 100 g sūdyto sviesto; žiupsnelio druskos; žiupsnelio maltų maltųjų pipirų; 1 šaukštelio smulkintų krapų

Apvoliojimui: 2 kiaušinių; 100 ml vandens; 100 g džiuvėsėlių; iešmelių medinių(nebūtinai).

GAMINIMAS

Sviestą sumaišyti su krapais ir suformavus nedidelius volelius padėti į šaldymo kamerą kol prireiks. Į maltą vištieną sudėti varškę, kiaušinį, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.

Drėgnomis rankomis formuoti blyną, dėti atvėsintą sviestą ir suformuoti kotletą lyg cepeliną. Apvoliojimui kiaušinius išplakti su vandeniu, o į kitą dubenėlį supilti džiuvėsėlius.

Kotletą apvoliojame kiaušinių plakinyje, tuomet džiuvėsėliuose. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi, persmeigiame vandenyje išmirkytu mediniu iešmeliu ir kepame 180 C. apie 25 min. Tiekiame su norimu garnyru.

Šaltinis: Samčio užrašai 


Rašyti komentarą...
3
321
2020-05-06 11:25:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kad vartyt galėtum ;)
Atsakyti
0

J
Jolanta
2020-05-07 21:41:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vistienos farsas su varske gana skystas. O jei dar kiausini idesi tai vargu ar ka suformuosi
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų