REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per karantiną daugelis verslininkų suko galvas, kaip išgyventi ir ką daryti su darbuotojais. Kai kurie jų buvo palikti likimo valiai ir atleisti, kitiems pasisekė labiau, nes vadovai juos laiko šeimos nariais ir rūpinasi.

Per karantiną daugelis verslininkų suko galvas, kaip išgyventi ir ką daryti su darbuotojais. Kai kurie jų buvo palikti likimo valiai ir atleisti, kitiems pasisekė labiau, nes vadovai juos laiko šeimos nariais ir rūpinasi.

REKLAMA

Akvilės ir Tomo Razauskų sumanytame projekte #GyvenimasKarantine restorano „Vaflių namai“ vadovas Šarūnas Mazalas pasakojo apie dėl karantino pasikeitusį verslą, sustabdytą jo plėtrą ir ateities lūkesčius.

Sustabdė verslo plėtrą

„Mums šie metai, na, mes patys galvojome, kad jie bus tokie dideli, reikšmingi, nes planavome „Vaflių namų“ plėtrą. Ne tik planavome, bet turėjome jau žengę kelis žingsnius ir bendravome su potencialiais nuomotojais, su prekybos centrais galvojome apie tam tikras kitas erdves, kur galėtų atsirasti nauja kavinė Vilniuje“, – pasakoja Š. Mazalas.

Tačiau koronavirusas sujaukė visus planus ir kol kas verslas yra visiškoje nežinioje:

„Vargu, ar ta plėtra, kurią planavome, galėtų įvykti šiemet vien dėl to, kad visas verslas sustojo, nėra jokių pajamų, bet yra išlaidų. Faktas, kad tai suvalgė šių metų ir galbūt kitų metų visą pelną, kuris leistų galvoti apie plėtrą. Tai ta plėtra bent jau turbūt artimiausiais mėnesiais tikrai nebus numatoma“.

REKLAMA
REKLAMA

Restorano vadovas sako, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gerą ir atskleidžia, jog atsiradusį laiką išnaudoja dabartinio restorano tobulinimui ir mintims, kaip reikės tvarkytis ateityje, pritraukti daugiau klientų, užtikrinti geresnę kokybę.

REKLAMA

Svarbu išsaugoti kolektyvą

Š. Mazalas neslepia, kad sustojus darbams iškilo daug klausimų dėl restorane dirbančio personalo ir jų ateities. Tačiau vadovo sprendimas buvo gana paprastas ir greitas: darbuotojų neatleis.

„Paskelbus karantiną, sėdėjom, svarstėm, bet tie svarstymai nebuvo labai ilgi. Mūsų sprendimas buvo išsaugoti visą „Vaflių namų“ kolektyvą tam, kad galėtume po karantino pabaigos vėl grįžti į vėžes ir toliau darbuotis.

Tai nusistatėm tikslą išsaugoti visas darbo vietas ir visus darbuotojus išsiųsti į prastovas, nes jiems absoliučiai jokio darbo šiai dienai užtikrinti negalime. Tai tiesiog dabar darbuotojai yra prastovose, laukiam, kada baigsis karantinas, kada jie galės grįžti į darbus“, – dalijasi Š. Mazalas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nepraranda pozityvumo ir tikisi, kad viskas bus gerai, kad restoranas atsigaus ir gyvuos toliau:

„Mūsų tikslas yra atsidaryti, kai tik baigsis karantinas, ir tikėtis, kad klientai vėl prisimins mus. Nors faktas, kad turbūt išlaidos ir krepšeliai pirkėjų bus mažesni, bet mes tikimės, kad sugebėsim užtikrinti gerą, kokybišką produkciją ir, kad žmonės norės ateiti paskanauti mūsų vaflių“.

Daugiau laiko skiria šeimai

Karantinas ne tik sustabdė darbus, bet ir pakeitė šeimos asmeninį gyvenimą. Mazalų namuose yra net 5 gyventojai, todėl karantinas jiems suteikė puikią progą praleisti daugiau laiko kartu.

„Mes laikomės tų visų rekomendacijų, esame karantine ir tiesiog dienas leidžiame namie, atsiriboję nuo daugelio dalykų. Tai, iš esmės, džiaugiamės galimybe pabūti visiems kartu, nes, šeimoje esame penkiese ir pastaraisiais metais tikrai nebuvo daug to kokybiško laiko su šeima.

Tai iš tikrųjų džiaugiamės, kad jo turime, kad matome augančius vaikus. Jie taip pat džiaugiasi, kad gali būti su šeima visi kartu, nereikia vaikščioti po darželius, kur visą dieną auga tam tikroje kitoje aplinkoje. Dabar čia yra šeima, tai jiems, manau, irgi yra labai smagu“, – džiaugiasi Š. Mazalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų