Nostalgiški šaltibarščiai su karštomis bulvėmis: „Juos išmokau iš mamos“

„Taigi, šaltibarščius gaminti išmokau iš mamos, jos receptu ir pasidalinsiu. Jis nuo tradicinio šaltibarščių recepto skiriasi tuo, jog į dubenį šalia svogūnų laiškų keliauja ir paprastas itin smulkiai supjaustytas svogūnas. Be jo man šaltibarščiams kažko trūksta. Aš visada leidžiu šaltibarščiams, prieš valgant, pastovėti bent valandą šaldytuve. Žinoma, skaniausia su šviežiomis virtomis bulvėmis“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.

Šaltibarščiai (Nuotr. Mukatanas tinklaraštis)

REIKĖS: 600 ml riebaus kefyro; 250–300 g švelniai marinuotų burokėlių (geriausia naminių); 150 g agurkų (apie 2 vidutinio dydžio agurkų); 40 g svogūnų laiškų (apie 12 svogūnų laiškų); 1/2 nedidelio svogūno; 15 g krapų (apie 2 kupinų valgomųjų šaukštų susmulkintų krapų); 1–3 valgomųjų šaukštų burokėlių marinato; 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ar kitokio acto, jei trūksta rūgštumo; 4–5 valgomųjų šaukštų virinto atvėsinto vandens; 2 kietai virtų kiaušinių; druskos, pipirų.

GAMINIMAS

1. Į kefyrą sudėkite burokėlius, smulkiais šiaudeliais pjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotus krapus ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite.

2. Įpilkite vandens, burokėlių marinato ir, jei trūksta rūgštumo, balzaminio acto. Išmaišykite.

3. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

4. Patiekdami apibarstykite tarkuotu arba supjaustytu kiaušiniu.

 


Rašyti komentarą...
R
Rimantas
2020-04-24 12:00:31
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gaminu panasiai, tik vietoj vandens pilu piena ir dedu pora valg. saukstu grietines
Atsakyti
-3

L
Lile
2020-04-24 17:47:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
Receptas geras,as dar idedu kai sezonas,ridikeliu. Nepaprastai gardu.
Atsakyti
0

R
Regina
2020-04-24 17:06:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aš dar ipilu .grietinėlės.man labai duoda gerą skonį.vandens nedaug.pagrinde kefyras
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (10)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų