REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Skaitytojai dalijasi užburiančiais pavasario vaizdais Lietuvoje (Nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Karantino metu vis daugiau lietuvių atranda nuošalių, tačiau įspūdingų pasivaikščiojimo vietų. Čia jie savo mobiliaisiais telefonais fiksuoja ne tik pirmuosius žiedus, bet ir kvapą gniaužiančius gamtos siluetus.

12

Karantino metu vis daugiau lietuvių atranda nuošalių, tačiau įspūdingų pasivaikščiojimo vietų. Čia jie savo mobiliaisiais telefonais fiksuoja ne tik pirmuosius žiedus, bet ir kvapą gniaužiančius gamtos siluetus.

REKLAMA

Didingai išsprogę pirmieji žiedai, mėlynuojančios žibutės, o kur dar nuostabūs gamtos siluetai. Ir visą šį grožį galima rasti ne kur kitur, o Lietuvoje. Uždarius valstybių sienas, lietuvaičiai iš naujo atranda pamirštas pasivaikščiojimų vietas, o drauge su skaitytojais dalijasi ir įspūdingomis įamžintomis nuotraukomis.

Planuojama pratęsti karantiną 

Karantiną Lietuvoje numatoma pratęsti iki gegužės 11 dienos imtinai, rašoma Vyriausybės projekte, kurį trečiadienį svarstys ministrų kabinetas. Taip pat nuo kitos savaitės ketinama dar labiau sušvelninti karantiną. 

Antruoju karantino švelninimo etapu svarstoma leisti ir lauko kavinių, restoranų veiklą, kai kuriuos specializuotus mokymus, pavyzdžiui, vairavimo ar aviacijos, prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veiklą ribojant įėjimą. Taip pat veikti galėtų bibliotekos, muziejai, sveikatos įstaigos, atliekančios planines procedūras, sveikatinimo paslaugas, taip pat kirpyklos, kosmetologijos kabinetai.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės rašte numatoma, kad būtų leidžiami laisvalaikio užsiėmimai atviroje erdvėje – golfo ir lauko teniso aikštynuose, lauko šaudyklose, vendenlenčių parkuose, leidžiami sporto užsiėmimai atvirose sporto paskirties inžineriniuose statiniuose, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui ir ne mažesnis kaip 10 m atstumas tarp asmenų ar jų grupių.

REKLAMA

Jei Vyriausybė pritars, bus leidžiamas pažintinių ir mokomųjų takų (išskyrus apžvalgos bokštų), parkų, zoologijos, botanikos sodų, esančių atvirose lauko erdvėse, lankymas, jeigu užtikrinamas ne mažesnis nei 2 m atstumas tarp asmenų ar jų grupių.

Taip pat bus leidžiama veikti bibliotekoms ir muziejams, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 2 m atstumas tarp asmenų ar jų grupių.

Taip pat numatoma leisti lauko kavinių, barų, restoranų veiklą. 

Galiausiai bus leidžiama teikti plaukų ir nagų priežiūros paslaugas, jeigu paslaugų teikimo vietose ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas – užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m paslaugų teikimo vietos patalpų plotas, tenkantis vienam paslaugos gavėjui arba kitam lankytojui, arba vienu metu paslaugos teikiamos ne daugiau kaip vienam paslaugos gavėjui.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiuoju karantino švelninimo etapu, kuris įsigalios ne anksčiau nei po dviejų savaičių nuo antrojo, priklausomai nuo epidemiologinės situacijos šalyje, planuojama atšaukti karantiną ir atverti visas viešojo maitinimo įstaigas ir sveikatos paslaugas, sporto klubus, laisvalaikio ir pramogų centrus, švietimo įstaigas.

Galiausiai ketvirtuoju etapu, kurio įsigaliojimo data dar nenustatyta, planuojama leisti masinius renginius, kino teatrų ir teatrų veiklą.

Portalas tv3.lt primena, kad Vyriausybė praeitą savaitę sušvelnino karantino reikalavimus ir leido atnaujinti veiklą daliai parduotuvių ir paslaugų teikimo įmonių, tačiau savaitgalį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai per patikrinimus nustatė dešimtis pažeidimų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų