Minkštutėlis bulvių plokštainis: idealiai tiks su spirgučių padažu

Savaitgalį panorote pasilepinti nostalgiškais bulvių patiekalais? Tuomet išbandykite šį bulvinio plokštainio receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų šeimos narių. 

Kugelis (Nuotr. Mukatanas)

Reikės: 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės; 2 vidutinio dydžio nuluptų svogūnų; 4 valgomųjų šaukštų (t.y. apie 60 g) sviesto; 2 valgomųjų šaukštų aliejaus + dar trupučio kepimo skardai ištepti; 1300 g nuskustų bulvių; 310 ml pieno; 2 arbatinių šaukštelių druskos; maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kiaulienos šoninę ir vieną svogūną supjaustykite pusės centimetro kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, tada suberkite šoninę, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių, kol šoninė dailiai apskrus.

3. Bulves ir likusį svogūną sutarkuokite elektrine trintuve. Išmaišykite. Palikite tarkius pastovėti porai minučių.

4. Į keptuvę pas spirgus supilkite pieną, išmaišykite ir užvirkite.

5. Šaukštu nusunkite, ant tarkių viršaus susirinkusį skystį. Užplikykite atsargiai tarkius, kai tik pienas užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

6. Kepimo formą gausiai ištepkite aliejumi. Supilkite tarkius, pašaukite nedelsiant į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60-75 minutes, atsižvelgiant į kugelio storį.

7. Patiekite su grietine ar spirgučiais, o gal net varškės padažu.

Šaltinis: tinklaraštis Mukatanas 


Rašyti komentarą...
P
Pranas
2020-04-25 19:23:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
Turetu buti gardu
Atsakyti
-1

P
Pranas
2020-04-25 19:24:55
Pranešti apie netinkamą komentarą
Puikus receptas
Atsakyti
0

B
BIRUTE
2020-04-26 11:20:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tikras kugelis kepamas be pieno Jis yra pjaustomas, o ne kabinamas su šaukštu kaip kose
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų