Paprastai gardi koldūnų ir sūrio užkepėlė: „Super sotus ir greitas patiekalas"

„Super sotus ir greitas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Aš pati labai mėgstu koldūnus, bet kartais paprastai virti koldūnai atsibosta, tad šįkart išbandžiau šį tą įdomesnio. Ir štai, puiki išeitis skaniems pietums visai šeimynai – koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle. Tereikia šaldiklyje turėti koldūnų ir patiekalą paruošite per maždaug 35 minutes!“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Koldūnų užkepėlė su sūriu (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 450 g šaldytų mėgstamų koldūnų (naudojau su vištiena); 100 g mėgstamo fermentinio sūrio; 0,5 valg. š. majonezo; 50 ml pieno; 300 ml grietinėlės (geriausia riebios); 3 valg. š. grietinės; juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio, žiupsnis muskato riešuto miltelių; šviežio raudonėlio papuošimui (nebūtina); aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame and vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.

Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato. Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliu.

Pašauname į orkaitę ir kepame ~25 min, kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau paskrustų paviršius, kepkite pora minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps papuošiame raudonėliu ir tiekiame į stalą, skanaus!

Šaltinis: Lithuanian the USA


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų