Greitas varškės apkepas pagal Liuciją: patobulino 1 ingredientu

„Šį apkepą šiek tiek patobulinau papildomai įdėjusi pilno grūdo avižinių dribsnių (kitokius retai naudoju) ir spanguolių, kurios visai netyčia pasimaišė po ranka. Rezultatu labai džiaugiausi ir, žinoma, iškart dalinuosi su jumis. Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio tikrai nesugadins, o bus tik į naudą“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Varškės apkepas (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 400 g varškės (naudojau 18% riebumo); 100 ml karšto pieno; 2 kiaušinių; 4 valg. š. cukraus; 6 valg. š. stambių avižinių dribsnių; 3 valg. š. džiovintų spanguolių (ar kitų mėgstamų uogų); 2 valg. š. manų; 1 arb. š. vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto); 1 arb. š. kepimo miltelių; 1/5 arb. š. druskos; sviesto (kepimo formos patepimui).

GAMINIMAS

Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min. Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 1520 min. Po to vandenį nupilame. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.

Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~3035 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 


Rašyti komentarą...
L
Linas
2020-04-22 10:18:51
Pranešti apie netinkamą komentarą

Mielinas lollipop
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų