REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mūsų rankų oda kiekvieną dieną susiduria su daugybe dirgiklių. Niežėjimas, sausumas ir odos sudirginimas yra dažni simptomai, kurie gali pasunkėti, kai žmonės per dažnai naudojasi sanitarinėmis priemonėmis arba per dažnai plauna rankas.

Mūsų rankų oda kiekvieną dieną susiduria su daugybe dirgiklių. Niežėjimas, sausumas ir odos sudirginimas yra dažni simptomai, kurie gali pasunkėti, kai žmonės per dažnai naudojasi sanitarinėmis priemonėmis arba per dažnai plauna rankas.

REKLAMA

„Bright Side“ sudarė patarimų sąrašą, kurie padės išlaikyti jūsų rankas švelnias ir gražias.

Kiekvieną kartą nusiplovę rankas patepkite drėkinamąja priemone.

Kai nusiplaunate rankas, oda praranda drėgmę per 60 sekundžių, todėl būtina ją drėkinti iškart po kiekvieno plovimo. Rinkitės riebesnius rankų kremus su reikiamais ingredientais. Įvairios kūno sviesto rūšys sukuria barjerą ant jūsų odos, kuris sulaikys drėgmę jūsų odoje, o hialurono rūgštis ir glicerinas suteiks dar šiek tiek papildomos drėgmės.

Ką daryti: nusiplovę rankas, šiek tiek šlapiomis rankomis užtepkite rankų losjoną ar kremą. Stenkitės nieko neliesti, kol jūsų rankos nebus visiškai sausos, kad kremas įsigertų į odą.

REKLAMA
REKLAMA

Naudokite intensyvias procedūras nakties metu.

Naktis yra puiki proga sudrėkinti sausas rankas, leidžiant gaminiams ilgiau išlikti ant odos. Tokiu būdu jūsų rankos gali absorbuoti produktą per naktį, o tai gali turėti ilgalaikį, gydomąjį rezultatą.

REKLAMA

Ką daryti: išsirinkite maitinantį ar drėkinantį rankų kremą ar losjoną ir tepkite jį ant savo odos. Rankų kremą galite pakeisti natūraliais drėkikliais, tokiais kaip kokosų aliejus ar alavijo gelis. Tada užsimaukite medvilnines pirštines ir eikite miegoti.

Nepamirškite nušveisti odos.

Odos šveitimas padeda atsikratyti negyvų odos ląstelių, pagerina odos atsinaujinimą ir leidžia kremams geriau įsigerti į odą, sustiprindamas jų poveikį. Daugeliui žmonių pakanka tai padaryti 1–2 kartus per savaitę. Jei po šveitimo pastebėjote odos paraudimą, niežėjimą ar sudirginimą, būkite švelni ir leiskite odai išgydyti, prieš kartodami šią procedūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Ką daryti: šveitimą galite pasidaryti namuose. Paimkite 2 šaukštelius kokosų aliejaus ir sumaišykite su 2 šaukštais cukraus. Tepkite šį mišinį ant odos, minutę masažuokite ir nuplaukite vandeniu. Taip pat galite sumaišyti cukrų su bet kokiu jūsų pasirinktu drėkinamuoju aliejumi, pavyzdžiui, vynuogių aliejumi, ir pridėti eterinių aliejų ar šiek tiek vitamino E.

Pabandykite drėkinančius rankų mirkymus.

Rankų mirkymas yra dar vienas intensyvus gydymas, kuris gali padėti sumažinti sausumą ir jūsų oda bus tinkamai sudrėkinta.

Ką daryti: reikės puodelio avižų miltelių ir 3 šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite visus ingredientus į dubenį su šiltu vandeniu ir sumaišykite. Mirkykite rankas šiame mišinyje 10 minučių. Alyvuogių aliejus turi drėkinamąjį poveikį dėl vitamino E, be to, jis apsaugo jūsų odą nuo infekcijos. Avižos minkština odą ir padeda ją drėkinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreipkite dėmesį į tai, kaip plaunate rankas.

Jei per dažnai plaunate rankas, galite sunaikinti apsauginį odos sluoksnį ir sukelti sausumą bei sudirginimą. Produktai su netinkamu pH lygiu ir netinkamais plovimo būdais tik prisideda prie odos pažeidimo, dėl kurio oda gali atrodyti suglebusi.

Ką daryti: Venkite plauti rankas karštu vandeniu, nes jis sausina odą ir nėra veiksmingesnis nuo mikrobų nei drungnas ar šaltas vanduo. Geriau pasirinkti drėkinamąjį skystą muilą ir vengti muilo gabalėliais, nes didelis jų pH lygis gali sudirginti odą. Nusausindami rankas, nespauskite per daug: tiesiog paglostykite rankšluostį, kol nudžius rankos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų