REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis kraujo centras trečiadienio dieną kreipiasi į visuomenę – reikalinga ypač skubi pagalba. Šiuo metu itin trūksta ketvirtosios neigiamos kraujo grupės.

Nacionalinis kraujo centras trečiadienio dieną kreipiasi į visuomenę – reikalinga ypač skubi pagalba. Šiuo metu itin trūksta ketvirtosios neigiamos kraujo grupės.

REKLAMA

„SOS! AB RhD – (ketvirta neigiama) kraujo grupė!!!

Mielieji, kreipiamės į visus, kas turite KETVIRTĄ NEIGIAMĄ kraujo grupę ir prašome jūsų suskubti atvykti dar šiandien – pacientui reikalinga skubi pagalba“, – rašoma kraujo centro feisbuko puslapyje.

“Noriu duoti kraujo, bet ar tai saugu?!”

Dažnai Nacionalinio kraujo centro darbuotojai išgirsta šį klausimą ir norėdami, kad jūs jaustumėtės saugiai ir komfortabiliai, atkreipia dėmesį:

Nacionalinis kraujo centras (NKC) ėmėsi visų reikiamų apsaugos priemonių tam, kad mūsų donorai ir darbuotojai būtų maksimaliai apsaugoti.

REKLAMA
REKLAMA

NKC nėra gydymo įstaiga, taigi, priešingai nei kitose viešose vietose, čia, mažiausia tikimybė ir rizika prasilenkti su sergančiuoju.

Į įstaigą neįleidžiami infekcinių ligų simptomų turintys bei paskutiniu laikotarpiu užsienio šalyse besilankę ar kontaktą su patvirtintais sergančiaisiais turėję asmenys.

REKLAMA

Visiems donorams atliekamas sveikatos patikrinimas. Tik įėjus į mūsų patalpas iškart matuojama kūno temperatūra, atliekama rankų dezinfekcija, rekomenduojama dėvėti vienkartines apsaugos priemones.

NKC darbuotojai dėvi apsaugos priemones bei griežtai laikosi kitų higienos reikalavimų normų.

Užtikriname leistinus atstumus tarp asmenų bei reguliuojame donorų srautus (vienu metu neleidžiamos didesnės asmenų grupės ir pan.).

Po kiekvieno donoro apsilankymo atliekama patalpų, paviršių ir kitų darbo priemonių dezinfekcija.

Rūpinamės savo kraujo donorais, todėl didžiuosiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje) užtikriname galimybę būti saugiai atvežtiems ir parvežtiems NKC transportu didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Remiantis aktualiausiais PSO duomenimis, COVID-19 infekcija neplinta kraujo keliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų