REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kitą kartą prireiks kovoti su jūsų orchidėją užpuolusia įkyria grybeline ar bakterine infekcija, gali būti, kad vaistą rasite ne sodininkystės parduotuvėlėje – jį greičiausiai jau turite namuose.

Kai kitą kartą prireiks kovoti su jūsų orchidėją užpuolusia įkyria grybeline ar bakterine infekcija, gali būti, kad vaistą rasite ne sodininkystės parduotuvėlėje – jį greičiausiai jau turite namuose.

REKLAMA

Tikėkite tuo ar ne, orchidėjos sveikatai palaikyti gali tikti jūsų vaistinėlės ar prieskonių lentynėlės turinys. Daugelis žolelinių preparatų turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių, kurios gali padėti apsaugoti orchidėją nuo daugelio ligų, rašoma justaddiceorchids.com.

1. Cinamonas

Cinamonas ne tik yra skanus ir gardžiai kvepia, bet ir veikia kaip natūralus fungicidas, todėl jis puikiai tinka orchidėjoms saugoti nuo grybelio ir bakterijų.

Kaip jį naudoti: Apkarpę orchidėjos lapus, stiebą ar šaknis, ant apkarpytų vietų užberkite cinamono. Cinamoną reikiamose vietose galite barstyti ar net panardinti visą stiebelį ar lapelį tiesiai į miltelius. Tik prieš tai įsitikinkite, kad reikiama zona yra pakankamai drėgna, kad cinamonas gerai priliptų.

REKLAMA
REKLAMA

2. Izopropilo alkoholis

Ši daugelio namuose laikoma priemonė puikiai tinka dezinfekcijai ir žaizdų valymui, o taip pat gali nuo augalo pašalinti miltiniams parazitams. Šie smulkūs balti kenkėjai orchidėjoms daro žalą ir slepiasi mažiausiuose plyšeliuose, palikdami lipnią medžiagą, kuri graužia augalą. Miltinių parazitų šalinimui paprastai rekomenduojami natūralūs gėlininkystės aliejai ar instekticidiniai muilai, bet jei jų namuose neturite, išbandykite izopropilo alkoholį.

REKLAMA

Kaip jį naudoti: Į buteliuką su šia medžiaga įmerkite pirštus ar gabalėlį vatos ir tuomet valykite tas vietas, kuriuose matote kenkėjų. Taip pat augalą alkoholiu galite nupurkšti – taip sunaikinsite visus parazitus. Norėdami įsitikinti, kad parazitų nebeliko, ypatingą dėmesį atkreipkite į visus augalo plyšelius ir sunkiai pasiekiamas vietas.

3. Antiseptinis burnos skalavimo skystis

Ši priemonė jūsų burnoje daro stebuklus, o taip pat ji gali padėti kovoti su bakterinėmis infekcijomis ir neleisti kenkėjams užpulti jūsų orchidėjos.

Kaip jį naudoti: Purkškite tiesiai ant infekcijos apimtų orchidėjos vietų ir palikite penkioms minutėms. Tuomet pakreipkite orchidėją, kad skysčio perteklius nuvarvėtų. Parazitų infekcijų prevencijai taip pat galite orchidėją juo nupurkšti kartą per savaitę. Tik būtinai naudokite skystį be kvapiklių ir įvairių pridėtinių skonių, nes juose esantys priedai augalui gali pakenkti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų