REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Velykoms karantinas gali tapti priežastimi dar kruopščiau susiplanuoti, ką patieksite savo artimiesiems ant stalo. Velykoms tautiečiai jau pradėjo ruoštis, tad prekybos centras dalijasi trimis originaliais pagardų receptais, kurie suteiks kiaušiniams kitokį skonį.

Artėjant Velykoms karantinas gali tapti priežastimi dar kruopščiau susiplanuoti, ką patieksite savo artimiesiems ant stalo. Velykoms tautiečiai jau pradėjo ruoštis, tad prekybos centras dalijasi trimis originaliais pagardų receptais, kurie suteiks kiaušiniams kitokį skonį.

REKLAMA

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pirkėjus į prekybos centrus skatina eiti kuo rečiau, o pirkinius planuotis iš anksto.

„Nepaisant to, kad vienareikšmiškai perkamiausi yra vištų kiaušiniai, prieš Velykas pirkėjai renkasi ir egzotiškesnes prekes. Jiems savo prekybos tinkle siūlome pirkėjų taip pat pamėgtus putpelių kiaušinius bei iki 1,5 kilogramo sverti galinčius stručių kiaušinius“, – dalijasi minėto lietuviškojo prekybos tinklo komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Australijos stručių emu ir Afrikos stručių kiaušiniai neretai vadinami kiaušinių karaliais. Tokį kiaušinį virti teks apie 45 minutes, o jei norėsite, kad jis būtų kietas, prireiks ir pusantros valandos.

REKLAMA
REKLAMA

Stručio kiaušinio lukšto neišmeskite, jis itin tvirtas, primenantis porcelianą. Iš vieno stručio kiaušinio pasigaminę šventinį omletą su svogūnais, grybais ir sūriu, juo pamaitinti galėsite visą šeimą.

REKLAMA

Afrikos stručio kiaušinio kaina siekia 49,99 euro, o Australijos stručio kiaušinis kiek pigesnis, jis kainuoja 25,99 euro už vienetą.

Pigiausia vištos kiaušinių pakuotė šiuo metu kainuoja 0,85 euro. Vištos kiaušinių kaina priklauso nuo to, kokiomis sąlygomis laikomos vištos, kiaušinių bei pakuotės dydžių. Putpelių kiaušiniai kainuoja nuo 1,39 euro už pakuotę.

„Ne pirmus metus iš eilės pastebime, kad auga ekologiškų kiaušinių paklausa. Pirkėjai Velykoms pradėjo ruoštis dar prieš dvi savaites. Šiuo laikotarpiu išauga ne tik kiaušinių, bet ir jų dažų, įvairių dekoracijų, gėlių bei velykinių zuikių pardavimai“, – priduria V. Drulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kreminis baravykų sviestas karštiems kiaušiniams gardinti

JUMS REIKĖS: 3 šaldytų baravykų; 50 g lydyto (angl. Ghee) sviesto; 2 čiobrelio šakelių; 2 skiltelių česnako; druskos; pipirų.

Baravykus vos vos atšildykite, kad jie būtų lengvai pjaustomi. Supjaustykite smulkiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto apkepinkite česnako skilteles, suberkite grybus ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.

Suberkite nuo čiobrelių šakelių nuskabytus lapelius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad visiškai atvėstų.

Lydytą sviestą sumaišykite su kepintais grybais ir sudėkite į dubenėlį.

Gaivi varškės ir ridikėlių užtepėlė

JUMS REIKĖS: 100 g riebesnės varškės; 100 g ridikėlių; 2 šaukštų graikiško jogurto arba grietinės; 1 saujos smulkintų krapų; 1 skiltelės česnako; druskos; pipirų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į dubenį sudėkite varškę, sukrėskite jogurtą, įspauskite česnako skiltelę ir viską gerai pertrinkite šakute. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį kartu su smulkintais krapais, druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Rūkytos lašišos ir riešutų užtepėlė

JUMS REIKĖS: 200 g rūkytos lašišos; 200 g anakardžio riešutų; pusės citrinos sulčių; saujos smulkintų krapų.

Riešutus suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti ne mažiau 2 valandoms. Į virtuvinį trintuvą sudėkite rūkytą lašišą, suberkite riešutus ir įspauskite citrinos sulčių.

Trinkite viską nedideliu greičiu, vis nustumdami užtepėlę nuo kraštų, kad gražiai susismulkintų. Smulkinkite tol, kol pasidarys vientisa masė. Sudėkite užtepėlę į dubenėlį ir išmaišykite kartu su sauja krapų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų