REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantino laikotarpį galima išnaudoti odai labai reikalingai kvėpavimo terapijai, rašoma mirror.co.uk. Kol visi esame užsidarę namuose, tokį patarimą duoda žymiausi grožio ekspertai.

Karantino laikotarpį galima išnaudoti odai labai reikalingai kvėpavimo terapijai, rašoma mirror.co.uk. Kol visi esame užsidarę namuose, tokį patarimą duoda žymiausi grožio ekspertai.

REKLAMA

Pasak dr. Asher Siddiqi, kad ir kur begyventumėte, oro užterštumas kelia pavojų sveikatai. Naujas tyrimas atskleidė, kad ore esantys teršalai kenkia odos išvaizdai, sveikatai ir senėjimo procesui.

Taigi, kol saugiai laiką leidžiame namuose, dr. A. Siddiqi, medicinos estetikos ekspertas iš „Transform“, siūlo makiažą atidėti į šalį ir laikytis geriausių jo odos priežiūros patarimų.

NAUDOKITE KREMĄ

Priverstinės izoliacijos metu didžiąją laiko dalį gal ir praleidžiame namuose, bet vis tiek svarbu naudoti apsauginį kremą nuo saulės. Tai, kad jį naudoti reikia tik lauke, yra mitas.

Daugelis žmonių į grožio ekspertus kreipiasi dėl raukšlių ir odos nelygumų. Nors juos sukelia natūralus senėjimo procesas, pastarąjį pagreitina saulės poveikis. Tačiau net ir didžiąją laiko dalį praleidžiant namuose nesame apsaugoti nuo saulės, ypač jei dirbate prie lango, kadangi pro stiklą vis tiek prasiskverbia kenksmingi UV spinduliai.

REKLAMA
REKLAMA

Patarimas karantinui

Kasdien naudokite 30, arba geriausia 50 SPF apsauginį kremą nuo saulės. Jei į parduotuvę eiti negalite, susiraskite nuo praėjusių atostogų užsilikusį kremą ir naudokite jį. Tai vis tiek geriau, nei nieko SPF kremai išlieka veiksmingi iki trejų metų.

REKLAMA

VENKITE PER DAŽNO PLOVIMO

Mūsų oda yra tas organas, kuris pirmiausi susiduria su išoriniu pasauliu, todėl ji veikia kaip apsauginis barjeras nuo aplinkos poveikio.

Labai svarbu, kad oda būtų švari, bet jei ją plaunate per dažnai ir per įnirtingai, rizikuojate pašalinti natūralus odos aliejus, tada oda bus sausa, jautri ir paraudusi. Tokiu atveju oda pradės pertekliniu būdu kompensuoti aliejų gamybą, užsikimš poros ir prasidės bėrimai. Veidą plaukite tik drungnu ar šaltu vandeniu.

Patarimas karantinui

Naudokite savo odos tipui tinkamą prausiklį. Jei jis baigėsi, į pieną įmaišykite kelis lašus citrinos sulčių, taip pasigaminsite odą maitinančio prausiklio.

REKLAMA
REKLAMA

VALYKITE SAVO TELEFONĄ

Telefonai atrodo švarūs, bet iš tiesų tokie nėra. Tai ideali vieta veistis bakterijoms, o kai telefoną spaudžiame prie skruosto, tai pradeda stimuliuoti odos riebalų liaukas. Jei oda pažeista, tai gali sukelti bėrimą ar infekciją.

Patarimas karantinui

Kasdien telefoną nuvalykite antibakterine servetėlė. Dėl koronaviruso patariama kuo mažiau liesti veidą, todėl kalbantis telefonu geriau visada naudoti ausines arba garsiakalbį. Jei dirbate namuose, nepamirškite taip pat reguliariai dezinfekuoti ir ausinių bei klaviatūros.

ODA RŪPINKITĖS ŠVELNIAI

Svarbu eksfolijuoti negyvas odos ląsteles, bet nepersistenkite, nes tai gali pakenkti apsauginiam odos barjerui ir leisti į ją patekti bakterijoms. Šveitikliais odą valyti reikia švelniai, o po šios procedūros, būtinai naudoti drėkinamąjį kremą ar losjoną.

Patarimas karantinui

Kol parduotuvės uždarytos, galima išbandyti daugelį jau namuose turimų priemonių. Sausai odai išbandykite bananus, medų, kokosų aliejų ir kiaušinių baltymus. Riebiai odai venkite bananų ir aliejaus, ir vietoj jų į mišinį įdėkite truputį natūralaus jogurto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų