„Gaminkite ir lepinkite savo artimus žmones. Beje, šis tortas tiks bet kokiais progai, nes šylant orams dažniausiai norisi gaivių tortų, ar ne tiesa?“, – sako tinklaraštininkė Audronė.

Jogurtinis varškės tortas (Nuotr. Gamink su Audrone)

Jogurtinis varškės tortas (Nuotr. Gamink su Audrone)

Reikės (21 cm. tortinė)

Biskvitui: 2 kiaušinių, 60 gr. cukraus, 40 gr. miltų, 15 gr. kakavos, 0.5 a.š. kepimo miltelių

Jogurtiniam / varškės sluoksniui reikės: 400 gr. kreminės varškės, 400 ml. jogurto ( naudojau abrikosų / mango skonio), konservuotų persikų (didelės skardinės), citrinos sulčių (nebūtina), 20 gr. želatinos + 8 v.š. vandens

Papildomai reikės 1 pak. persikinio skonio želės

Gaminimo eiga:

Kiaušinio baltymus išplakiau iki standžių putų. Trynius išplakiau su cukrumi ir atsargiai įmaišiau baltymus. Į masę įbėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakavą. Išmaišiau.

Tortinėje patiesiau kepimo popierių ir supyliau biskvitinę masę. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Želatiną brinkinau vėsiame (virintame) vandenyje apie 10 – 15 min. Išbrinkusią želatiną pakaitinau iki granulytės visiškai ištirpo.

REKLAMA

Varškę sumaišiau su jogurtu.

Atvėsintą želatiną supyliau į varškės/jogurto masę ir sudėjau smulkiai pjaustytus persikus ir išmaišiau.Į masę išspaudžiau citrinos sulčių ( pagal skonį ).( 5 – 6 persikų puseles pasilikau torto viršui, želės sluoksniui papuošti.

Ant iškepusio, atvėsusio biskvito supyliau jogurtinę varškės masę ir pastačiau į šaldytuvą stingti.

Kol stingo jogurtinis/varškės sluoksnis, pasiruošiau želę (pagal instrukciją, tik vandens piliau 250 ml. ). Supjausčiau persikus.

Kai masė apstingo, sudėjau pjaustytus persikus (juos ar kt. vaisius galite dėti pagal save ) ir užpyliau ant jų paruoštos želės, kad vaisių gabaliukai neišplauktų į viršų ar kitaip kaip nejudėtų.

Želatinos įpilkite pirmąsyk tik vos, kad apsemtų vaisius ir statykite atgal į šaldytuvą. Kai žele vaisiuose sustings, tuomet drąsiai supilkite likusią paruoštą želę. Kad torto šonai būtų gražūs, dėkite aplink tortinės šonus acetatinę juostą. Štai ir viskas. Beliko laukti kol tortas sustings ir galėtumėte jį ragauti.

Šaltinis: Gamink su Audrone

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. Sesutės Emilija ir Martyna pasakė, kuo užsiima jų tėtis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Mįslingas trenerio nužudymas: kūną paslėpė taip, kad nesuuodė net tarnybiniai šunys
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Kaimynė gyvenimą pavertė tikru pragaru: nufilmavo, kas vyksta rytą vakarą
DABAR RODOMA
Per Vyriausybės posėdį užsirūkusiam finansų ministrui – Skvernelio prašymas
REKLAMA
Mėsos marinavimo klaidos  (nuotr. Shutterstock.com)
Visiems yra pasitaikę marinuojant mėsą suklysti, gal net ne kartą, todėl štai keletas patarimų, kaip klaidas greitai ištaisyti. Pasirodo, mėsos marinavimas nėra toks ...
Silkės kapotis (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Šiam patiekalui idealiai tiks marinuota silkė, nes ji turi malonaus rūgštumo ir nėra sūri. Pats patiekalas – kažkas tokio, labai skaniai susivalgė ir tikrai norėjosi dar ir ...
Žuvies marinatas
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą ...
Kuršėnų vyniotinis (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek ...
Skanūs ir paprasti patiekalai
Daugumai gatvės maistas asocijuojasi su nesveikais ir beverčiais patiekalais. Tačiau iš tiesų šis maistas gali būti labai įvairus, pilnas skonių ir kvapų bei ypač vertingas. ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų