REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Trynukės sesės per pirmuosius savo gyvenimo metus spėjo ne tik patirti karantiną, bet netrukus sulauks ir savo pirmųjų Šv. Velykų (nuotr. asm. archyvo)

Prieš kiek daugiau nei vienuolika mėnesių vilniečius Vaidą ir Edmundą Petravičius likimas apdovanojo net triguba laime – porai gimė trys nuostabios mergytės. Trynukių pirmieji metai iš tiesų paženklinti galybės įvykių, pirmuosius savo žingsnius mergytės žengia, kai visa Lietuva skendi karantino nuotaikose. „Kaip mes su vyru juokaujame, karantine esame jau vienuolika mėnesių“, – šypteli žavinga trynukių mama.

7

Prieš kiek daugiau nei vienuolika mėnesių vilniečius Vaidą ir Edmundą Petravičius likimas apdovanojo net triguba laime – porai gimė trys nuostabios mergytės. Trynukių pirmieji metai iš tiesų paženklinti galybės įvykių, pirmuosius savo žingsnius mergytės žengia, kai visa Lietuva skendi karantino nuotaikose. „Kaip mes su vyru juokaujame, karantine esame jau vienuolika mėnesių“, – šypteli žavinga trynukių mama.

REKLAMA

2019 metų gegužės 2-ąją Vaida ir Edmundas Petravičiai prisimins visą likusį gyvenimą. Būtent šią saulėtą pavasario dieną jie per vieną kartą tapo daugiavaike šeima, susilaukę net trijų nuostabių mergyčių – Kajos (1, 810 kg, 47 cm), Estelos (1, 280 kg, 37 cm) ir Unės (1, 800 kg, 49 cm).

Žengia pirmuosius žingsnius

Šiuo metu mergytės jau skaičiuoja dvyliktąjį savo gyvenimo mėnesį ir be galo džiugina savo tėvus. Mat energijos ir itin aktyvaus būdo joms tikrai netrūksta.

REKLAMA
REKLAMA

Štai mažoji Unė, besiremdama sienomis, jau beveik puikiai pradeda žingsniuoti ir pati, o likusios dvi mergytės stipriai vejasi ir sesę. „Nespėji atsisėsti ir jau matai, kaip pačios ateina, kad padėtum joms žingsniuoti“, – sako trynukių mama Vaida.

REKLAMA

„Mūsų Unė yra smulkiausia, galbūt dėl to anksčiausiai pati ir atsistojo, greičiau pradėjo eiti pati savarankiškai sienomis, palei daiktus, pasiremiant į baldus. Pastarąsias dienas praktikuojamės, paleidžiame jų rankas kelioms sekundėms ir mokome stovėti, eiti pačioms.

Galime pasigirti, kad Unė penkias sekundes jau išstovi pati, labai džiaugiamės dėl to“, – pasakoja mergaičių mama.

Ypač padeda vyras

Vaida neslepia, kad buityje pirmuosius metus jai didžiausias pagalbininkas yra jos vyras Edmundas, mat vyras iki gegužės mėnesio vis dar yra tėvystės atostogose. Pati trynukių mama sako, kad nors kitos mamos ir sugeba auginti trynukus vienos, jai tai atrodytų ypač sunkus darbas:

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau mamų, kurių vyrai dirba, o jos susitvarko pačios vienos. Manau, kad tai daug priklauso ir nuo to, kokie yra patys vaikai. Žinoma, susitvarkyti būtų įmanoma, bet tikriausiai tada greičiau pavargtum tiek morališkai, tiek fiziškai“.

Kaja, Estela ir Unė – be galo aktyvios mergytės, todėl savo tėvus be veiksmo jos nepalieka nei dienomis, nei naktimis. Kaip sako pati Vaida, neretai naktys tampa tikru išbandymu, mat tik pravirkus vienai, ašaras parodo ir kita sesė.

Iš vienuolikos savo gyvenimo mėnesių mergytės jau keturias savaites kartu su visa likusia Lietuvos dalimi gyvena karantino režime. Nors pati Vaida juokauja, kad jų šeima karantine gyvena jau vienuolika mėnesių, vis dėlto pokyčių šiomis savaitėmis būta ir jų šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartu su vyru mes prieš nėštumą iš tiesų labai daug važiuodavome tiek pas draugus, tiek į miestą ar kur nors pasibūti. Kai gimė mergytės, buvo gegužės mėnesis, todėl orai tikrai lepino. Buvome su jomis nuvažiavę ir prie jūros, ir pas draugus, ir į įvairias vietas.

Kai orai atšalo, su mergaičių vežimu kurs nors išeiti tapo tikru iššūkiu. Be to prisidėdavo ir kalnas rūbų, reikdavo jas visas aprengti, o grįžus nurengti. Todėl buvome nusprendę, kad draugai, giminaičiai gali atvažiuoti pas mus – taip juk daug lengviau. O dabar, kai atėjo karantinas, nebesulaukiame jau ir senelių atvažiuojančių, pasisveikiname vaizdo skambučiais“, – apie gyvenimą karantino sąlygomis pasakoja Vaida.

REKLAMA

Mėgsta filmus ir serialus

Iki karantino paskelbimo pradžios trynukių tėvai turėjo ir dar vieną susitarimą – retkarčiais vieną kitą išleisti pailsėti. Toks atitrūkimas galėjo būti ir sporto klube, susitikime su draugais ar tiesiog pasivaikščiojimas prekybos centre. Lietuvoje paskelbus karantiną, šeimai teko atsisakyti ir šio malonumo.

Vis dėlto pailsėti nuo trynukių aktyvumo jaunieji tėvai sugeba rasti laiko ir namuose. Kartais sumigdę visas tris mergaites, jie kartu mėgsta pažiūrėti serialą ar filmą:

„Kai sumigdome mergytes, susirandame kokį nors mylimą serialą ar filmą. Mūsų draugai vis klausia, kaip mes tam randame laiko, bet mes taip atsipalaiduojame ir pailsime. Užsimirštame nuo rutinos, tai darėme ir prieš karantiną, ir per jį“, – patikina moteris.

REKLAMA

Namuose prigalvoja veiklos

Daugeliui tėvų, kurie augina po vieną vaiką, galėtų kilti klausimas, ką gi tokia gausi šeimyna dienomis veikia namuose, tačiau veiklos penkių asmenų šeimai tikrai netrūksta.

Kadangi dabar Lietuvą lepina pakankamai šilti orai, tėvai kartu su trynukėmis mėgsta laiką leisti savo balkone, čia jie pasitiesia dirbtinę žolę ir jaučiasi tarytum būdami lauke.

„Dar mūsų tėtis pagamino tokią lentą su įvairiausiomis spynomis, kurias galima atrakinti ir užrakinti, priklijavo klaviatūrą, tai toks užsiėmimas kelioms minutėms joms labai patinka.

Tiesą sakant, vaikams žaislai greitai atsibosta, todėl stengiamės susigalvoti kuo daugiau veiklos. Bandome šokti, dainuoti, o per Kalėdas tėtis ir mama atvežė mano seną klavišinį muzikos instrumentą, tai joms iš tiesų jis labai patinka, vis paspaudo mygtukus, šoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos pradėjo ir būriuotis, kur eina viena, ten eina ir kita. Nebus taip, kad viena žaidžia viename kambaryje, o kita kitame. Visos kartu“, – pasakoja Vaida.

Velykos bus kitokios

Ir nors visa Lietuva skaičiuoja jau net ketvirtąją karantino savaitę, vis dėlto jau visai netrukus pasitiksime ir pačias gražiausias pavasario šventes – šv. Velykas.

Būtent ši šventė Vaidos giminaičių tarpe yra minima be galo ypatingai, mat Vaidos tėvų pavardė – Velykiai:

„Pas mano tėvus suvažiuodavo gausybė giminaičių: tetos, dėdės, vaikai, vienais metais buvo susirinkę net virš keturiasdešimt svečių, būdavo iš tiesų be galo linksma.

Mėgdavome atsivežti kiekvienas po patiekalą, tortą ar šakotį, labai linksmai praleisdavome laiką. Nebūdavo taip, kad sėdime tik prie stalo, kadangi mano tėvai gyvena labai gražioje vietoje, važiuodavome apžiūrėti dvarų, aktyviai leisdavome laiką“.

REKLAMA

Ir nors šios šv. Velykos bus pirmosios trynukėms, vis dėlto jas teks švęsti tik mylimų tėvų kompanijoje. Tačiau mama joms tikrai yra parengusi ne vieną šios šventės akcentą.

„Šiemet Velykos bus kitokios, nebus tikros velykinės nuotaikos kaip anksčiau. Žinoma, vis tiek dažysime kiaušinius, mergaitėms nupirksiu ir mažų putpelių kiaušinių, reikia jas pratinti prie tokių švenčių, tačiau šiemet jos bus visai kitokios“, – sako trynukių mama.

Sekti trynukių princesių gyvenimą galite ir Vaidos sukurtame instagramo puslapyje – triplets_threeprincesses.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų