REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norėtumėte pasigaminti naujųjų „Galaktikos“ margučių? Dreamalittlebigger.com aprašoma ši nauja technika.

Norėtumėte pasigaminti naujųjų „Galaktikos“ margučių? Dreamalittlebigger.com aprašoma ši nauja technika.

REKLAMA

Šiam projektui jums reikės: Dažymui skirtų plastikinių kiaušinių; Akrilinių dažų (spalvos išvardintos toliau); Teptuko; Kempinėlių (paprastą virtuvinę kempinę galima sukarpyti smulkesniais gabalėliais); Tvirto šepetėlio (tiks ir dantų šepetėlis)

Norint pasigaminti „Galaktikos“ margučių, visų pirma reikės kiaušinius nudažyti juodai. Jų galima įsigyti jau juodų, arba nudažyti savarankiškai. Jūsų dažymui pasirinkti kiaušiniai gali būti bet kokio dydžio – nudažyti juos juodai visai nesudėtinga.

Tam galima naudoti kreidinius dažus – jie yra matiniai, todėl truputį blizgios „Galaktikos“ dekoracijos atrodys dar gražiau. Priklausomai nuo to, kokius dažus naudojate, gali prireikti 2 arba 3 sluoksnių juodų dažų. Prieš dedant kitą sluoksnį kaskart reikia palaukti, kol dažai nudžius.

REKLAMA
REKLAMA

Kitos spalvos: Mėlyna; Žaliai mėlyna (smaragdo); Violetinė; Ryškiai rožinė; Juoda; Balta; Geltonai auksinė.

Galima naudoti iš kempinės pasigamintus teptukus dažams – patys dažai gali būti brangesni, o teptukams išlaidauti neverta. Paprastą virtuvinę kempinę galima sukarpyti smulkesniais gabalėliais, primenančiais makiažui naudojamas kempinėles. Tai puikiai veikia ir nieko nekainuoja. 

REKLAMA

Taigi, pirma reikia pasiruošti juodus kiaušinius ir visų spalvų dažus. Tuomet pasiėmus teptuką dalį kiaušinio reikia padengti mėlyna fono spalva. Tai gali būti nemaža dėmė, bet kokios formos. Taip pat galima mėlynai nudažyti vieną didesnę zoną ir vieną mažesnę, taip padengiant mėlynais dažais tik viršutinę kiaušinio dalį, taip pat galima pasirinkti „X“ formą, ar bet kokią kitą pageidaujamą formą.

Kol mėlyni dažai dar neišdžiuvę, dalį jais nudažytos zonos padenkite smaragdo spalvos dažais – jie turi būti daugiausia mėlynojoje zonoje, bet taip pat nebijokite „išeiti iš už linijų“. Tokį kiaušinį pasidėkite į šalį, kol mėlynos ir smaragdo spalvos dažai nudžius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet imkitės rožinės spalvos. Kadangi šis dažų sluoksnis bus pats matomiausias, gerai apgalvokite norimą formą. Kol rožiniai dažai dar nenudžiuvę, švaria kempinėle nuimkite dalį dažų. Taip susidarys gilumos įspūdis, nes matysis dalis po rožine spalva esančių smaragdo ir mėlynos spalvos sluoksnių. Palaukite, kol viskas nudžius.

Tuomet pasiimkite auksinės spalvos dažus ir jais marginkite likusias kiaušinio vietas. Ši spalva yra labiausiai avangardinė. Ja kurkite bet kokias norimas formas – jos gali būti tiek ant jau spalvotų vietų, tiek už jų – kaip jums labiau patinka. Labai gražiai atrodo „Galaktikos“ dekoraciją kertančios auksinės linijos. Palaukite, kol auksiniai dažai nudžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar atėjo laikas paskutiniam kempinėle tepamų dažų sluoksniui – juodiems dažams. Šiam sluoksniui reikia, kad ant kempinėlės juodų dažų būtų labai mažai. Kempinėlę įmerkę į dažus pasiimkite paletę ar gabalėlį popieriaus ir kiek nusausinkite, kol dažų bus likę visai nedaug. Tuomet jau esamą margučio dekoraciją papuoškite lengvais juodų dažų prisilietimais. Tai labai padailina visą dekoraciją ir paryškina kitas jau esamas spalvas.

Galiausiai nedideliame dubenėlyje sumaišykite truputį baltų dažų ir kelis lašus vandens. Tvirtu šepetėliu, geriausia – dantų šepetėliu, pasemkite mišinio ir nykščiu braukdami per šerelius dažus purkškite ant kiaušinio. Tai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti, todėl prieš imantis kiaušinio marginimo rekomenduojama pasipraktikuoti ant popieriaus lapo, kad balti dažai nepradėtų tekėti ir jų dėmės nebūtų per didelės.

REKLAMA

Taip pat gali būti, kad reikės kiek pareguliuoti dažų ir vandens santykį, kad kiaušinį nupurškus baltais dažais jie labiau primintų žvaigždes, o ne stambias dėmes. Todėl praktikuokitės tol, kol rezultatas bus patenkinamas, ir tada imkitės margučio dažymo.

Dalyvauk Margučių čempionate – pasidalink savo margučiu! Siųskite nuotraukas ar video medžiagą ir galbūt jūsų margučių vaizdai papuoš TV3 Laidą „Velykos #IšNamų“. Kurkime šventę ir gerą nuotaiką kartu! Anketą rasite čia.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų