„Kaip ir pas daugumą lietuvių, silkė pataluose yra labai dažnas patiekalas ne tik ant Velykų stalo, bet ir kitų didesnių švenčių proga. Tai jau beveik tradicija. Šis patiekalas visada labai dailiai papuošia stalą, tai kartu ir užkandis, ir salotos. Silkę pataluose galima patiekti ne tik šiuo būdu, kaip pas mane nuotraukose. Mišrainę galite susluoksniuoti viename dideliame inde arba mažuose, individualiuose indeliuose. Sluoksniavimo eigą taip pat galima šiek tiek pakeisti, pvz.: burokėlius arba morkas dėti kaip paskutinį sluoksnį, o susmulkintus kiaušinius naudoti viduriniam sluoksniui“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Sluoksniuota silkių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Sluoksniuota silkių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 200 g silkės file aliejuje; 1 didelės bulvės; 1 didelės morkos; 1 vidutinio dydžio burokėlio; 1 mažo mėlynojo svogūno; 2 virtų kiaušinių; 6 valg. š. majonezo; druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Bulvę ir morką išverdame viename puode (nereikia nulupti). Verdame, kol daržovės suminkštėja. Po to išimame iš vandens ir paliekame atvėsti. Atvėsusias daržoves nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Susmulkintą morką atskirame indelyje sumaišome su šiek tiek druskos ir pipirų.

REKLAMA

Burokėlį išverdame taip pat su lupyna, po to išimame iš vandens, paliekame atvėsti. Tada nulupame, supjaustome mažais kubeliais.

Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Kiaušinius nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Silkę nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome nedideliais kubeliais.

Sluoksniavimas – didelėje lėkštėje pirmiausia sudėliojame skritulį iš bulvių, tada ant jų dedame silkę, po to svogūną, aptepame 1 valg. š. majonezo. Tada dedame susmulkintą morką ir ant jų burokėlį. Burokėlio sluoksnį apibarstome trupučiu druskos. Viso sluoksniavimo metu reikia suformuoti apvalius šonus ir gerai prispausti daržoves. Mišrainę dedame į šaldytuvą pastovėti keletai valandų. Po to viršų aptepame 5 valg. š. majonezo, apibarstome sutarkuotais kiaušiniais ir iškart patiekiame. Skanaus!

Jei burokėlius aptepsite majonezu ir patieksite vėliau, tuomet majonezas nusidažys rausva spalva, tad silkę reikėtų patiekti iškart suteptą majonezu.

Jei nemėgstate šviežio svogūno mišrainėse, tuomet galite jį pakepinti su trupučiu aliejaus.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
REKLAMA
Indrė Stonkuvienė
Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą ...
Vištienos užkepėlė (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Užkepėlė išties pagaminama labai greitai, daržoves galite naudoti kokios jums tik patinka ir turite namuose. Improvizuodami su daržovėmis, kaskart turėsite kitokią užkepėlę, ...
Blynai su ouoliais (Nuotr. Mukatanas)
„Iškepti šiuos blynelius yra lengva, nors tai ir atima šiek tiek laiko. Jie kaskart pavyksta, nenaudojant nei svarstyklių, nei matavimo indo su padalomis, tereikia miltus, ...
Corn-dogs (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Bananai (nuotr. stop kadras)
Kaip ir daugelis kitų vaisių, kuriuos perkame maisto prekių parduotuvėje ar ūkininko turguje, laikui bėgant bananai subręsta po to, kai jie būna paveikiami dujomis, vadinamomis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų