REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priverstinė grįžusiųjų iš užsienio izoliacija ir toliau skaldo visuomenę: vieni žmonės skundžiasi ir piktinasi esamomis sąlygomis, o kiti pritariamai linkčioja, kad to ir reikėjo. Viena iš priverstinai izoliuotų lietuvių yra ir Guoda Bardauskaitė.

Priverstinė grįžusiųjų iš užsienio izoliacija ir toliau skaldo visuomenę: vieni žmonės skundžiasi ir piktinasi esamomis sąlygomis, o kiti pritariamai linkčioja, kad to ir reikėjo. Viena iš priverstinai izoliuotų lietuvių yra ir Guoda Bardauskaitė.

REKLAMA

Moteris šiąnakt nusileido Vilniaus oro uoste po 20 valandų trukusio skrydžio iš Balio. Įspūdžius apie skrydį ir tai, kaip vyko priverstinis izoliavimas ji aprašė „Facebook“.

„Šiąnakt nusileidom Vilniuje. Po daugiau kaip 20h trukusio skrydžio beprecedenčiu maršrutu Balis-Vilnius, kurį, kaip paskutinį šansą sugrįžti namo, mums specialiai suorganizavo ambasada, likom maloniai nustebinti.

Nors saviizoliaciją sugriežtinantis įsakymas buvo išleistas prieš pat mums įlipant į lėktuvą ir atrodė visiškai neįgyvendinamas, Vilniaus savivaldybė spėjo tam pasiruošti neįtikėtinai. Dar lėktuve gavome užpildyt specialias formas. Mus pasitiko žmonės su skafandrais, iš lėktuvo (kad nesušaltume) išleidinėjo nedidelėmis grupelėmis, iškart davė dezinfekuotis rankas ir kiekvienam pamatavo temperatūrą (maloni priešingybė Indonezijai, kur oro uoste tiesiog duoda užpildyt lapelį sergu/nesergu!)“, – rašė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekė su savo rajono meru

Kareiviai iškart visiems skridusiems išdalino atspausdintą informaciją apie sugriežtintas karantino sąlygas grįžusiems iš užsienio valstybių ir reguliavo žmonių srautą, kad nebūtų būriuojamasi vienoje vietoje.

REKLAMA

„Malonios NVSC atstovės kiekvienam atskirai, žmogiškai paaiškino situaciją ir atsakė į klausimus tiek, kiek galėjo esamomis aplinkybėmis. Visi pareigūnai, nors dėl mūsų turėjo dirbti vidury nakties, buvo labai paslaugūs ir malonūs.

Galiausiai su rimta policijos palyda specialiu autobusu buvom nuvežti į šalia esantį viešbutį, kur dar netikėtai gavom po karišką sausą davinį ir, pagraužę šokolado bei riešutų, išvargę griuvom į lovą. Šįryt iš pat ryto į duris jau beldėsi pusryčiai, o mes kalbėjomės telefonu su savo rajono meru Rimantas Klipčius dėl saviizoliacijos galimybių arčiau namų“, – rašo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Guoda rašo, kad kelionė buvo nelengva, o lėktuvas, kuriuo skrido iš Balio, įprastai neskraido tokių didelių atstumų, tad leistis pasipildyti kuro teko tris kartus: Tailande, Indijoje ir Rusijoje.

„Taip, buvome pavargę ir nedamigę, dėl nežinios daugeliui nelaikė nervai ir, kaip visad, radosi tokių, kurie užsipuolė vidury nakties mus pasitikusius žmones. Tikrai visiems būtų buvę smagiau lėkt namo, užuot stypsojus keletą valandų oro uoste, laukiant nežinia ko.

<...> Tiesa, aš nemanau, kad naujas įsakymas tobulas, ir, kaip ir kiti įstrigę viešbutyje, viliuosi, jog jam bus pritaikyta išimčių. Kitavertus, stebėdama tautiečių elgesį, džiaugiuosi, jog visiems buvo duota suprasti, kad juokauti nebegalima. Jei negebame būti sąžiningi ir pilietiški, matyt, reikia griežtesnių taisyklių, o jei gebame, turime suvokti, jog viskas daroma dėl mūsų geriausiu šiam momentui įmanomu būdu“, – rašo Guoda.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų