REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai daugybę žmonių karantinas privertė griebtis už galvų ir galvoti, ką keletą savaičių reikės veikti namuose. 16-metis Vilniaus licėjaus antrosios klasės moksleivis Marius Mikelionis bendraamžiams siūlo net 32 būdus, ką veikti užsidarius namuose.

Tikriausiai daugybę žmonių karantinas privertė griebtis už galvų ir galvoti, ką keletą savaičių reikės veikti namuose. 16-metis Vilniaus licėjaus antrosios klasės moksleivis Marius Mikelionis bendraamžiams siūlo net 32 būdus, ką veikti užsidarius namuose.

REKLAMA

Mariaus ir jo kolegų sukurtas virtualus leidinys pavadintas „Ką veikti paaugliams per karantiną? 32 būdai, kaip leisti laiką namuose”. Leidinyje veiklos suskirstytos į kelias kategorijas: šeimyninės, asmeninės, edukacinės veiklos, meno ir sporto.

Kūrėjai siūlo užsiimti dar neišbandytomis veiklomis, sukurti eilėraštį, susitvarkyti spintą ar paprasčiausiai pasimėgauti filmu, serialu ar knyga. Jeigu nesugalvojate, ką paskaityti ar pažiūrėti, yra pateikiamas sąrašas rekomendacijų.

Marius pasakoja, kad jis pamatė Vilniaus mero patarėjo Karolio Žukausko „Facebook“ įrašą, kuriame prašė savanorių pagalbos ir pagalvojo, gal jis taip pat galėtų kažkuo padėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Karolis pasiūlė idėją sudaryti sąrašą, ką veikti paaugliams namuose, nes, jeigu tai darytų paaugliai paaugliams, sąrašas išeitų dar įdomesnis ir priimtinesnis nei tai darant suaugusiems. Aišku, sutikau ir greitai subūriau draugų komandą, kuri man padėjo atlikti šį darbą“, – pasakoja vaikinas.

REKLAMA

Bendraamžių pritarimas

Iš viso prie šio sąrašo kūrimo aktyviai dirbo 7 žmonės, o idėjas siūlė dar 16 paauglių. Leidinio kūrimas tetruko 3 dienas. Patys paaugliai idėjų ieškojo internete, bet labiausiai atsižvelgė į tai, ką labiausiai patinka veikti jiems patiems.

„Susilaukėme labai daug pagyrimų, o nemažai bendraamžių mūsų darbu pasidalino su kitais socialiniuose tinkluose“, – rezultatu džiaugiasi Marius.

Paklaustas, kiek sąraše pasiūlytų veiklų jau išbandė pats, Marius šypteli, kad iš tikrųjų dar labai mažai, tačiau pats geriausias dalykas buvo, kurį gavo sudarydamas šį sąrašą – sužinojo galybę įdomių veiklų, kurias nekantrauja išbandyti pats, o džiugiausia, kad tam šiuo metu turi daugybę laiko.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamatęs šią knygelę vienas mano draugas pastebėjo, kad viena iš veiklų yra sudarinėti sąrašą, ką veikti namuose. Tai mes ir išbandėme. Kol kas dar nespėjome daug naujų veiklų išmokti, bet planuojame tai daryti dabar, kai pabaigėme šį projektą“, – juokiasi Marius.

Dėmesio sulaukė ir iš Vilniaus mero

Marius pasakoja, kad jis dar prieš darydamas sąrašą, žinojo, kad Vilniaus miesto savivaldybė pasistengs kuo labiau šią knygelę išplatinti, tam, kad ja pasinaudotų, kuo daugiau žmonių. Tačiau vaikinas vis tiek buvo labai maloniai nustebintas, kai pats pirmasis šiuo leidiniu pasidalino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Beje, buvo pažadėta, kad po karantino galėsiu su juo susitikti. Man labai džiugu“,– šypteli Marius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas sako, kad koronavirusinę infekciją su draugais jie vertina labai rimta ir supranta, kokia ji pavojinga bei kokią žalą gali padaryti ateityje.

„Pirmoji mintis, dar prieš knygelės sukūrimo idėją, buvo tiesiog padėti valstybei kuo galiu šiuo sunkiu metu. O leisti laiką trykštantiems energija paaugliams uždarytiems namuose kuo toliau, tuo yra sunkiau. Tad tikiuosi mūsų knygelė nors kažkiek praskaidrins ją perskaičiusiųjų gyvenimą bei mestels idėjų, kaip laiką karantino metu praleisti naudingiau“, – sako jis.

Keletas namuose siūlomų veiklų: išmokyti šeimos narius naudotis informacinėmis technologijomis, pasidaryti generalinę tvarką, planuotis metų darbus ir kurti naujus įpročius, pradėti filmuoti vaizdo įrašus ir juos talpinti „Youtube“ platformoje, mokytis naujos kalbos ar programavimo paslapčių, skaityti knygas.

Atsiųsti šį leidinį galite, paspaudę šią nuorodą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų