REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyras papasakojo apie savo patirtį sergant koronavirusu – jis atskleidė, kaip į mirtiną virusą reagavo jo organizmas, rašoma mirror.co.uk.

Vyras papasakojo apie savo patirtį sergant koronavirusu – jis atskleidė, kaip į mirtiną virusą reagavo jo organizmas, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Justinas pasakoja, kad susirgo kovo 4 dieną – jam skaudėjo galvą ir jis jautė gilų skausmą plaučių srityje, o vėliau ėmė darytis vis sunkiau kvėpuoti.

Simptomams stiprėjant Justinas, sergantis 1–ojo tipo diabetu, sako vos nenualpęs be jokios priežasties, kol galiausiai kreipėsi į greitąją pagalbą.

Tviteryje jis pasakojo: „Tuo metu man skaudėjo kvėpuojant. Buvau gydomas nuo gripo, gavau vaistų, inhaliatorių, ir buvau išsiųstas namo. Man sakė, kad pasijutęs prasčiau sugrįžčiau.

Dar ir šiandien man labai skauda kvėpuojant. Nueiti iki tualeto yra toks pat iššūkis, kaip nubėgti maratoną. Negalvokite, kad krūtinę vos vos maudžia – čia ne gripas. Visi puikiai žinome, kas yra gripas.

REKLAMA
REKLAMA

Įsivaizduokite gilesnį skausmą, kai skauda pačius plaučius. Įsivaizduoti gali būti sunku, bet prisiminkite tą jausmą, kai įkvėpus šalto oro plaučiuose pajuntate tarsi skausmą, kol plaučiai i vėl sušyla. Šis jausmas galbūt kiek panašus.

REKLAMA

Dėl inhaliatoriaus man dar labiau skauda plaučius! Inhaliatorius veikia taip, lyg įsipjovęs ant žaizdos užpilčiau alkoholio. Toks jausmas. Kaip ant žaizdos dedant vaistus. Čia ne šiaip gripas. Gripas – visai kitoks dalykas. Šis virusas priverčia jaustis visai kitaip.“

Justinas sako, kad dabar jis su šeima užsidaręs namuose – jam buvo duotas leidimas grįžti namo.

Jis priduria: „Aš namuose, karantinuojuosi kartu su šeima. Pasijutęs blogiau vėl grįšiu į ligoninę. Kol kas mano tyrimai nėra prasti. Gaunu 100% deguonies, bet per ateinančias kelias dienas situacija gali ir pasikeisti. Jei mano plaučius pasieks tik 90% deguonies, gausiu jo papildomai, jei 85% – būsiu intubuojamas, o tada jau pradeda darytis baisu.“

REKLAMA
REKLAMA

Justinas taip pat ragina žmones likti namie, kad viruso plitimas sustotų.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, visame pasaulyje liga užsikrėtė daugiau nei 185 000 žmonių. Didžiojoje Britanijoje yra 1 950 patvirtintų atvejų, 71 žmogus mirė. Vakar naktį du žmonės mirė toje pačioje Milton Keynes ligoninėje – abu jie turėjo kitų ligų, buvo vyresni, nei 90–ies.

Jauniausia koronaviruso auka JK – 45–erių metų amžiaus Craigas Rustonas, o vakar patvirtinta, kad liga užsikrėtė devynių mėnesių berniukas – tai jauniausias sergantysis koronavirusu JK. Cassianui Coatesui pakilo temperatūra, prasidėjo peršalimas – tai truko kelias dienas, todėl sunerimę tėvai Myroslava ir Callumas nuvežė jį į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos gyventojams rekomenduojama izoliuotis šeimomis, jei kam nors iš šeimos narių pasireiškia simptomai. Nėščioms moterims, vyresnio amžiaus žmonėms ir sergantiems kitomis ligomis taip pat rekomenduojama 12 savaičių vengti kontaktų su kitais žmonėmis. Didžiojoje Britanijoje imamasi priemonių socialinių kontaktų ribojimui – uždaromi teatrai, kino teatrai, barai ir restoranai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų