REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pandemijos ekspertas dr. Normanas Swanas baiminasi, kad sporto klubai yra ideali terpė plisti COVID–19, nes čia nuolat prakaituojama.

Pandemijos ekspertas dr. Normanas Swanas baiminasi, kad sporto klubai yra ideali terpė plisti COVID–19, nes čia nuolat prakaituojama.

REKLAMA

Taigi, jei norite gerai pasportuoti, kad būtų lengviau ištverti šį sunkų laikotarpį, štai nesudėtinga programa, kuri padės nesutrikdyti lieknėjimo proceso.

Nuo „Youtube“ vaizdo įrašų iki nemokamų programėlių ir Instagramo, o jei trūksta įkvėpimo, visada jo galima pasisemti iš internete sekant asmeninius trenerius. Dar vienas variantas – išbandykite šiuos paprastus žingsnius, kaip namuose mesti svorį ir deginti kalorijas.

Kūno svorio pritūpimai

Kaip juos daryti: Pėdos pečių plotyje, kojų pirštai kiek nukreipti į išorę. Lėtai lenkite kelius ir klubus atpalaiduokite, taip nuleisdami ir visą kūną. Kelius lenkti reikia lėtai, o klubus atpalaiduoti, kad visas kūnas leistųsi žemyn, tuomet sekundėlei sustokite apatinėje pozicijoje ir stipriai nugara kelkitės į viršų, į pradinę padėtį. Jei norite truputį sudėtingesnio varianto ir namuose turite reikiamų priemonių, galite naudoti svarmenis arba pasipriešinimo gumas.

Atsispaudimai

Kaip juos daryti: Pratimą pradėkite ištiesdami nugarą ir krūtinę nuleisdami beveik iki žemės, lenkdami alkūnes, o tada jas grąžinkite į 45 laipsnių kampo poziciją. Žiūrėkite, kad kaklo pozicija išliktų neutrali, o tada vėl išsitieskite. Iškvėpkite pakildami.

REKLAMA
REKLAMA

Pritūpimai su šuoliuku

Kaip juos daryti: Šiam pratimui reikia turėti pakankamai vietos. Atsistokite tiesiai, tuomet šuoliuku greitai nusileiskite ant žemės į pritūpimo poziciją. Tada vėl atsistokite ir išsitieskite, ir pašokdami į viršų kojas kelkite į viršų iki rankų. Pratimą užbaikite dar vienu šuoliuku į viršų, jau stovėdami tiesiai.

REKLAMA

Tricepsų nusileidimai

Kaip juos daryti: Jums reikės suoliuko ar kėdės. Rankas laikykite prie klubų, pirštus nukreipę į priekį. Tuomet pamažu leiskite žemyn viršutinę kūno dalį taip, kad nugara būtų kuo arčiau kėdės ar suoliuko. Kai rankos suformuos 90 laipsnių kampą, tricepsais atsistumkite į pradinę poziciją. Vėlgi, jei namuose turite svarmenų, juos galite pasidėti ant šlaunų, lėtai nuleisdami žemyn viršutinę kūno dalį.

Įtūpstai

Kaip juos daryti: Atsistokite suglaudę pėdas ir ženkite žingsnį į priekį, įtūpdami dešine koja. Vėl atsistokite tiesiai ir pratimą kartokite kaire koja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų